Nüfus artış hızında doğu illeri öndeyken batıda nüfus giderek azalıyor. Sebebi ne olabilir? Bu orantısızlık nüfus yapısı değişimine yol açar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Nüfus artış hızında doğu illeri öndeyken batıda nüfus giderek azalıyor. Sebebi ne olabilir? Bu orantısızlık nüfus yapısı değişimine yol açar mı?
Cevap
2Cevap
Nüfus azalmıyor , nüfus artış hızı azalıyor. Nüfus artış hızı - seviyeye düştüğü zaman nüfusta gerileme başlar
Onu biliyorum ama ölüm oranı ile doğum oranı arasındaki farkın kapanmasindan bahsediyorum
nüfusumuz böyle giderse ciddi azalacak 2.1 yenilenmenin durması demektir 1.5 altlarında geziyoruz yaşlı nüfusu kaldırabilecek ülke değiliz patır patır ölecekler almanya sanma burayı
Batıda insnaalri eğitim seviyesi ve refah seviyesi yüksek... gelişmişlik düzeyi arttıkça nüfus artış hızı azalır... doğu yine bildiğimiz gibi
millet kirayı nasıl ödiyecem diye s1kı kalkmıyor nasıl nüfüs azalmasın
millet aç :D
Büyük etken ekonomi zaten ama biraz da popüler kültür etkisi var gibime geliyor
bu dünyaya çocuk getirmek de çok mantıksız değil mi zaten
Ama genç nüfus da bir ülkenin geleceği değil mi?
önce ülkeyi yönetenler uygun ortamı yaratmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye’nin toplam nüfusu hâlâ artıyor ama artış hızı yavaşlıyor 😊 Doğu’da doğurganlık yüksek; ekonomik koşullar, geleneksel aile yapısı, erken evlilikler etkili olabiliyor. Batı’da ise eğitim, kentleşme, kadınların iş gücüne katılımı, yüksek yaşam maliyeti doğumu azaltıyor. 🌆➡️🌄
Bu tablo zamanla nüfus yapısını, yaşlanma oranını ve bölgesel dengeleri değiştirir, evet. Sence asıl belirleyici etken ekonomi mi, kültür mü? 🤔