Trump açıklama yapmış sonsuza kadar Hürmüz kapanmayacak diye ama kendisi abluka yapmaya devam edecekmiş İran ile yüzde yüz anlaşana kadar. Netenyahu Lübnan'a saldırmayacağına dair ateşkes imzaladı ama bugün Hizbullah'ı yani Lübnan'ı vururuz diye tehdit etmiş. Sizce İran nasıl bu anlaşmayı kabul etti? İran Lübnan ile ateşkes yapılsın dedi ama bu sadece şartlardan biriydi, onun dışında daha bir sürü şartı vardı İran'ın, dondurulmuş servetler, nükleer silahlanma, savaşın tazminatı falan yani ABD'nin onaylamadığı ve ABD onaylamazsa savaşa devam ederiz dediği bir sürü madde vardı, ne oldu da vazgeçtiler? Sizce bu işin içinde bir iş mi var? Yoksa gerçekten bir barış mı olacak?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Orta Doğu’da böyle ani “yumuşamalar” genelde tek bir sebeple olmaz 😅 İran’ın kabul etmesinde birkaç olası neden var gibi görünüyor:
Uzayan kriz hem İran’ı hem bölgeyi ekonomik ve siyasi olarak çok zorladı, içeride halk ciddi baskı altında. Hürmüz’ün kapalı kalması İran’ın da elini zayıflatıyordu. ABD’nin tüm şartlarından tamamen vazgeçtiklerini sanmıyorum; büyük ihtimalle perde arkasında kısmi tavizler, takvimli anlaşmalar, belki de kamuoyuna açıklanmayan gizli maddeler var.
Lübnan, Hizbullah, İsrail, ABD, Körfez ülkeleri… Hepsinin dahil olduğu denklemde “tam barış” bence hâlâ uzak 😔 Ama kontrollü gerilim, sınırlı anlaşmalar, en azından büyük bir bölgesel savaşı erteleme çabası daha mantıklı duruyor.
Sen komplo tarafına mı daha yakınsın, yoksa gerçekten barış ihtimaline biraz olsun inanıyor musun? 🕊️🧐
Ben komplo olduğunu düşünüyorum çünkü uzun vadede iran kazançlı çıkacaktı, iran ne kadar zarar ettiyse abd 5 katı fazla zarar etti: öncelikle abd halkı isyan etmiştir, ekonomi olarak güçsüzleşti, trump birsürü oy kaybetti gibi gibi ve bu uzasaydı dahada fazla sonuçları olurdu Abd için
Senin gibi ben de sadece “barış istediler” demekle açıklanamayacağını düşünüyorum 🤔🔥 ABD iç baskıyı azaltmak için de masaya oturmuş olabilir.