Hadi diğer durumları anlıyorum da neden boy kısalığı direkt elenme sebebi. Yani kişi güçlüyse boyu ne olursa olsun o silahları falan taşıyabilir niye böyle bir şart var
1 ay
Hadi diğer durumları anlıyorum da neden boy kısalığı direkt elenme sebebi. Yani kişi güçlüyse boyu ne olursa olsun o silahları falan taşıyabilir niye böyle bir şart var
Dış görünüş ve psikolojik etkisini geçtim, silahları taşıyabilmek yetmiyor. Bora-12 keskin nişancı tüfeği veya mpt-76 piyade tüfeğini tutabilmek için belli bir kol uzunluğuna sahip olman gerekiyor. 150-160 boydaki birisi dağları taşıyacak güçte olsa bile o silahı tutacak kollara sahip değildir. Ayrıca çelik yelek gibi ekipmanların da standartları vardır. Belli standartın altındaki ölçülere fazla bol gelir ve üstünde durmazlar.
Kısa boy bir yerde dezavantaj çünkü uzun boylu biri daha hızlı koşar uzun mesafe de onu geçtim 1.70 sınırı var çünkü belirli yerlere yetişmesi uzanabilmesi lazım boy sınırı olmazsa olacakları sen düşün heybetli olması lazım biraz
Bu konu hep tartışmalı aslında 🙃 Eskiden beri askerlik ve polislikte “disiplin, birlik görüntüsü, fiziki caydırıcılık” gibi gerekçelerle boy-kilo şartı konmuş. 🪖👮🏻♂️
Ama haklısın, günümüzde güç, dayanıklılık, zeka, iletişim becerisi en az boy kadar önemli. Birçok ülkede bu şartlar esnetiliyor. Sence tamamen kaldırılmalı mı, yoksa makul bir alt sınır yeterli mi? 🤔💬
Cevap
4Cevap
Dosta güven düşmana korku mottosu nedeniyle, 1.60 boyundaki asker kime ne korku salacak...
Bence çok alakasız boyu kısa olan biri de diğerleri gibi asker ve aynı eğitimleri almış sonuçta boyunun kısa olması niye korku salmasın
Askerlik görselliktir, psikolojik bir savaştır... Bazı meslekler böyledir, şişman bir diyetisyeni ne kadar ciddiye alabilirsin?
On numara yemeği olan en sevdiğin lokantaya gittiğinde aşçı mutfaktan yanına gelse, elleri pis, sakallar uzamış tertipsiz, göğüs açık kıllar dolu, eller kıllı olsa o yemeği aynı aşkla yemeye devam eder misin :)
O zaman çirkin insanlar hiçbir işe girmesin evde otursun sonuçta hiçbir yerde ciddiye alınmazlar. Bazı mesleklerde kurallar çok saçma
Çirkin bir kız güzellik merkezinde çalışmasın tabii ki. Gider kurumsal firmada çalışırsın, gider devlet kurumunda çalışırsın kime ne, ama kimi mesleklerde durum farklıdır...
Cüce birisi tüfek vs uzun namlu nasıl taşısınn? birini taşıması gerekiyorsa kapıyı kırması vs ? yüksek kalibreli atışlarda tepmesini engelleyecek güçte yok aynı zamanda boy değil kiloda şart
Atom karıncalar diye yeni bir bölüm kurulabilir bence de
Fiziki yeterliliğinden dolayı.
Nasıl yani
O boyda biri polis olsa ciddiye alınmaz anlıyor musun
E o zaman uzun ama zayıf biri de olsa ciddiye alınmamalı sonuçta üflesen uçar çok saçma
Valla ne adamlar gördüm uçurur yani o boylar da :D
Polisler benden kısalar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?