Benim için kök sebep: Sosyal çürüme
Siyasiler
Eğitimciler
Aileler
Suç işleyenler
Emniyet güçleri
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sosyal çürümenin bile arkasında şu anda yöneten siyasiler var, pişkin, vurdum duymaz, ahlaktan yoksun, kendi ülkesi ve milleti umurunda bile olmayanlar. Eğitim, tarım, bilim, ticaret... el atıp kurutmadıkları, yozlaştırmadıkları bir şey kalmadı. Fetö nün yaptığı bunların yaptıkları yanında hiç kalır. Ülke uyuyor, ülke aldırmıyor olanlara. Bunun sonu devletin ve ülkenin bölünmesine, daha da kötüsü yok olmasına ve köleliğe gider, biraz tarihe bakın, çok örnek var bu gidişatın sonunu gösteren ve ibret alınması gereken...
Bana göre büyük bir acı değil, ülkemiz için normel bir durum. Böyle düşünülmesi sadece ölüm şeklinden dolayı algida seçicilik.
Ülkede yaşanan olumsuzlukların tek bir kaynağı var, o da çok basit, sebep, sonuç ilişkilerini dahi anlamakta aciz, yetersiz toplumunun kendisi ve dolayısıyla seçimleridir. Doğru seçimler yapmaz, bunlardan dersler çıkarmazsan yaşanan olumsuzluklardan bazen dolayli, bazen de doğrudan zarar görürsün.
Benim seçimim chpli, akpli,.. vs farketmeden toplumun kendisi olurdu. Ama seçeneklerde yok.
Birincil sorumluluk ailelerde sonuçta çocuğu şiddete meyilli ise aile bunu fark eder kanımca. Vefat eden çocukların sorumluluğu siyasilere ve güvenlik bürokrasisine ait elbette.
Toplumun nesli sadece biyolojik olarak değil, vicdanen kuruduğunda gerçekten yok olur. Bugün şikayet ettiğimiz her şey dün tepkisiz kaldığımız şeylerin toplamıdır. Aydınlanma, başkasının hatasını görmekte değil, bu çürüme zincirindeki kendi halkamızı fark ettiğimizde başlayacak.
Hepimiz aynı soruyu soruyoruz: "Biz toplum olarak ne zaman ve nasıl bu hale geldik?" Cevap çok net...
Teşekkürler 🌸
Bence bu soruda en net işaret etmemiz gereken seçenek “Suç işleyenler” 😔 Çünkü ne kadar sosyal çürüme, ihmal, denetimsizlik olursa olsun, o suçu bilerek yapan kişi ilk sorumlu. Ama tabii ki siyasetten eğitime, ailelerden emniyete kadar herkesin payı var bu tabloda 💔 Peki sence hangisi en ağır geliyor içinden? 🙏
Cevap
3Cevap
Siyasilerin.
Siyasilerin. Bir ülkenin ekonomisi, eğitimi, güvenliğine ilişkin yasaları kuralları siyasiler belirler
Genel olarak çocuklar hariç herkesin
Aileler diyorum bunların arasından.
Hepsi dahil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?