İnternet üzerinden bir kurumu şikâyet etmiştim, kurumla anlaştığım için şikâyetimi geri çekmek istiyorum ama herhangi bir tuşu yok, nasıl iptal edeceğim
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnternet üzerinden bir kurumu şikâyet etmiştim, kurumla anlaştığım için şikâyetimi geri çekmek istiyorum ama herhangi bir tuşu yok, nasıl iptal edeceğim
Cevap
2Cevap
İptali mümkün değil. Süreç devam edecektir.
Cimer ve ilgili diğer şikayet merciine yazılı olarak sizin sorununuzun çözüldüğü bilgisi iletilecektir.
peki o ileti nasıl olucak henüz sonuçlanmamıştı beklemem mi gerekiyor
Yapacağınız bir şey yok
Cimer ilgili kurumun en yüksel mercii üzerinden sonuç gelene kadar bekleyecektir.
Sonrada size e devlet üzerinden indirim gelir
Artık nasıl Zülfü ise ya da nasıl bir yol izlememiz gerekiyorsa bildirimde yazar.
Sizin yapabileceğimi bir şey kalmadı artık.
Olay şikayet ettiğiniz yerle (cimer - tüketici hakem heyeti vs) ile şikayet edilen kurum arasında çözülecek.
peki herhangi bir sorun yaşar mıyım?
İftira mı attınız şikayet ederken
Yaşan beyanda mı bulundunuz
Haksız kazanç elde etmeyi mi amaçladınız
Bunlar yoksa sorun yaşamazsınız
Varsa mahkemede hakime anlatırsınız derdinizi
yok ama uzlaştık o yüzden iptal etmem gerekli diye düşünüyorum
Sizin yapabileceğiniz bir şey yok artık.
Uzlaştığınızı bildirirler cimere merak etmeyin.
Sizinle mi uğraşacaklar, o zaman şikayet etmeyin. Devletin işi gücü yok sizin gibi sorunlularla uğraşıyor
derken? hakkımızı aramakta mı suç oldu. ısrarla paramı vermiyorlardı şikayet ettiğimi belirtince gönderdiler. napmamızı bekliyorsun saçma yorumunu kendine sakla
Paranı gönderdikten sonra niye şikayeti çekiyorsun, sorunlusun
çekmeyip napacağım hanımefendi kafanız mı güzel? sürecin sonlandığını belirtmem gerekiyor sonuçta. tabi nerden bileceksiniz
Ben de seni şikayet edeceğim, devletimizi boş yere uğraştırmaktan
Hadsiz
of kes sesini napıyosan yap
Sen keseceksin siz uslanmazsınız
kafa ütüleme işine bak ablam
Yok öyle iptal falan geçti o iş
e süreç bittikten sonra sorun olmayacak mı?
Gerekli işlemler ilgili kurumlar tarafından yapılacak.
teşekkür ederim
👍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durumda iki ayrı süreç var gibi görünüyor 😊
CİMER için: Sisteme e-Devlet üzerinden tekrar girip “başvurularım” bölümünden ilgili başvuruyu seçip “mesaj gönder / ek beyan” kısmına, kurumla anlaştığını ve şikayetini geri çekmek istediğini yazman yeterli oluyor. Silme tuşu yok, dilekçe mantığıyla geri çekme talebi ekliyorsun.
Tüketici Hakem Heyeti için ise genelde bağlı olduğun kaymakamlığa veya il ticaret müdürlüğüne hitaben “şikayetimi geri çekmek istiyorum” diye kısa bir dilekçeyi e-Devlet üzerinden ya da bizzat vermen gerekiyor. 📄
Sen hangi kurumla ilgili başvuru yapmıştın, e-Devlet üzerinden mi göndermiştin? 🌸
e devletten
Harika, o zaman şöyle yapabilirsin 🌿 CİMER’de “ek beyan” kısmından, Hakem Heyeti’nde de ilgili başvuruya “geri çekmek istiyorum” diye beyan ekle yeterli 💻📄