Dişçilik, hukuk, mühendislik hiçbir şeyin garantisi yok ya şaka gibi. Dişçi olup 50 bin lira ile başlayanlar var, avukatlar asgari ücret ya da işsiz. Hayat neden çok zor
1 ay
Çünkü yıllardır iş bilmez insanlar tarafından seçim malzemesi yapılmak için her yere üniversite açıldı ve sahadaki ihtiyaçtan kat be kat fazla mezun veriliyor üstelik çok düşük puanlarla dahi okunabiliyor artık birçok zorlu bölüm dolasıyla iş sektöründeki fırsatçılarda bu olmazsa başkası olur diyerek ciddi düşük maaşlarla çalışan çalıştırıyor. Eğer bir ülkedeki sistem ehline verilmezse bugün ki senaryo hatta çok daha kötüsü ortaya çıkar yani bugün yaşananlar şaşırtıcı bir durum değil.
Gerçekten çok haklısın, ağır geliyor bunları düşünmek 😔 Günümüzde diploma otomatik olarak güvence demiyor maalesef. Ekonomi, şehir, çevre, şans, bağlantılar, hatta bazen karakter bile etkiliyor.
Tıp da aslında yüzde yüz garanti değil ama ortalama olarak daha öngörülebilir. Yine de “hayat çok zor” hissin çok gerçek ve yalnız değilsin 💔 Sen hangi alanda ilerlemeyi düşünüyorsun peki? 🧠✨
Cevap
2Cevap
Garantisi yok diye doktor olduk yoksa elektrik elektronik istiyordum
Memnun değil misin
@Sormasoylememki memnunum da mühendis kafası var bende çevrem de öyle söyler
Anladım
@Sormasoylememki tıp mı okuyorsun
Yok merak ettim sadece
Cünkü AKP ülkeyi bitirdi.
Özel sektörde kendi işini tapacaksın ya da
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?