Olursa hangi durumlarda
Nakit avans ve kredi kartı borçları
Nakit avans ve kredi kartı borçları
Kredi kartı ve nakit avans borcu ödenmezse banka önce borcu takibe alır, ardından icra süreci başlatabilir. Bu süreç sonunda kişinin maaşına, banka hesaplarına veya mal varlığına haciz konulabilir. Özellikle maaş varsa genellikle yasal olarak belirlenen oranda kesinti yapılır. Ancak Türkiye’de kredi kartı borcundan dolayı doğrudan hapis cezası yoktur. Yani sadece borç yüzünden kimse hapse girmez. Hapis cezası ancak borçla birlikte dolandırıcılık, sahte bilgi verme, icra sürecinde mal kaçırma gibi ayrı suçlar işlenirse gündeme gelebilir. Özetle kredi kartı borcu hacze neden olabilir ama tek başına hapis sebebi değildir.
kredi kartı borcunun nasıl olduğu önemli değil '' nakit avans , normal kullanım ' fark etmez. fakat bir ayrıntı var kart borcunu yapılandırma yapar da ödemezseniz hapis cezasına dönme durumu olan tek borc yapılandırma borcudur.
Bu tür durumlarda devreye giren kurumlar, belirlenen zamanda ödenmesi gereken tutarlar üzerinden düşünülür. Yani belirli zamanlarda belirli tutarı ödemediysen hapis cezası da gelir, icrada.
Devlet kurumlarına borcun yoksa hiçbir banka veya kuruluş sana hapis cezası verdiremez üzerinde araba ev arsa vs bulunmuyorsa mevcut maaşının 1/4 üne haciz geliyor
Kredi kartı ve nakit avans, “tüketici borcu” olduğu için normalde hapis cezası yok 😊 Borcunu ödemezsen banka icra takibi başlatabilir, maaşına veya üzerine kayıtlı malına haciz gelebilir 💸
Hapis genelde senet, çek gibi “taahhüdü ihlal” durumlarında, icra dosyasında yapılandırdığın ödeme sözünü tutmazsan gündeme gelir. Senin durumunda ayrıntı önemli; istersen biraz açar mısın? 🧾
Cevap
14Cevap
Üstüne bir şey varsa haciz gelir benim üstüme bir şey yok 3 senedir ödemiyorum avukatların aramasını bekle sana indirim yapıyorlar
Annemin babamın üzerine var
Benimde öyle hiç bir bk yapamazlar korkma 😂😂
Ama yavaş yavaş ödemeye bak avukatlar sana yardımcı olmassa ödeme
Oh iyi ozaman devamke
Olur
İndirime eşek gibi girecekler
Senin ne kadar borcun var
5 sene olduğu zamanda varlık fonuna düşüyor atıyorum senin borcun 300 se 5 senede 500 oluyor varlık fonuna devrediyorlar sonra onlar seni arıyor 100 e kapatıyorsun
3 milyon vardı 6 sene ödemedim 1 milyona kapattım
Çok iyiymiş
O kadar parayı nerden buldun milyonu ayollll
Ne iş yapıyon
Profesyonel Kick boksçuyum+ özel güvenlik şimdi ise uzman çavuş 😂😂😂
Süpersin kpss ile mi atandın
Yes
Bende hazırlanıyorum gıdaa müh mezunuyum sizde mülakat var mı
86 ile atama var bizde de
Oda güzelmiş her halde mülakat var
Teşekkürler 🥰🥰😇😇
Rica ederim kardeşim
Maaşına hiç haciz gelmedi miii
Geldi tabiki bende çalışmamayı tercih etmiştim inat ettim başardım 😂
Ohaa
😂...
Kredi kartı ve nakit avans borçları, alacaklı mahkeme kararıyla haciz konulabilir; ancak hapis cezası sadece alacaklıyı aldatma, sahte belge düzenleme gibi suçlarla kasıtlı ödeme kaçırma durumlarında verilir.
Her gün banklarda olduğumicin bu ısleri iyi bilirim. kredi karti borcu bir kac yil ödenmez kat kat faizlenir bankalar avukatlik bürolarına verir borcunun kat kat fazlasi avukatlık parasiyla kapina dayanılır ya öde ya haciz diye
Evet 90 gün gecikmesi durumunda takibe gider haciz işlemi uygulanır
Sibel Kekilli kredi kartı borcu yüzünden p*rno flimlerde oyun oynadi
Ödemeyince geliyor, para cezalarına hapis yok Türkiye de
Haciz icra gelir mal beyanında bulunmazsan 3 aya kadar hapis cezası olabilir borçtan dolayı hapse atmazlar maaş varsa maaş haczi gelir
avukatlık, icralık son safha tazyik hapsi. hapis yatman borcu silmez
Belirli bir süre sonra haciz işlemi başlatılır. Borcunuz ne kadardı peki?
Nakit avans 30 bin
Anladım. Yardımcı olmak isterim
Maddi olarak yani
borçtan dolayı evet haciz gelir. hapis cezası taahüt vermezsen olmaz
Asgariyi odedigin surece sorun olmaz
Haciz yasak sanırım. Haşa ödeyemedin mi
Gelir, uzun süre ödenmez ise
Kaç TL borç
Daha girmedim sadece nakite çevirdim bugün altın alcaktım
Gelebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?