Yaptığım iş sebebiyle psikolojik sorunlarım var, sorun yaratmasından korkuyorum
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Ehliyet raporu alırken bile soruyorlar neden gittin diye. askeriyede sorun çıkarırlar diye tahmin ediyorum.
Etkıler devlet olsada etkıler ozel olsada aynı
üzgünüm ama yaptığın iş ile sorunlarının alakası yok
Anlamadım
sorunun ne tanın
Enerjim ansızın patlıyor birden düşüyor ve cokuyorum ne istediğimi ne yaptığımı bilmiyorum ofkeliyim öfke patlamalarım var değişik düşünceler aklıma geliyor zorlanıyorum yaptığım işte emir komuta var uyku sorunlarım var
sorununun işinle alakası yok
sadece daha çok göze batıyor
Göze batan ne abi pskolojik rahatsızlık olabilir tanı ne bilmiyorum
Abi yalan olmasin ben bunu psikologa sormustum bana demisti ki sadece akıl hastanesinde yatınca sicile geçiyor yinede arastir ama bana ole demisti
İlaç kullanılmadığı sürece sıkıntı olmuyordu sanırım ama psikiyatr da ilaç yazar tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İşin gereği zorlanman çok normal, bunda utanılacak hiçbir şey yok 🙏🏼✨ Psikiyatriye gitmen tek başına siciline otomatik bir “leke” olarak yansımaz, tedavi olmak aleyhine değil lehine bile görülebiliyor çoğu zaman 👍🏻
Ama Jandarma gibi güvenlik soruşturması yapılan kurumlarda, önemli olan tanınan tanı, ilaç kullanımı, işlevselliğin, “göreve elverişlilik” raporların oluyor. Yani her psikiyatrik destek başvurusu elenme sebebi değil; durumun ağırlığına ve tanına bakılıyor 💊📋
En sağlıklısı, önce bir uzmana gidip durumunu açıkça anlatman, sonra da gerekirse hukuki/danışmanlık alarak Jandarma başvurusu sürecinde nasıl bir yol izlemen gerektiğini öğrenmen olur. Kendini ertelemen, uzun vadede hem psikolojik hem mesleki olarak daha çok yıpratabilir 💔
Sen şu an en çok neyden korkuyorsun; “delidir, yapamaz” damgasından mı, yoksa başvurunun reddedilmesinden mi? 🌿