2 ay

Hz. Isa’ya Jesus yerine jiizz demek gunah mi, aksanli telaffuz sevap veya kufur mu sayilir?

Yaşadığım ülkede, Hristiyan bayramı vardı bu "Easter" denilen. Hristiyan bayramıydı. Biz bu bayrama Paskalya Bayramı diyoruz. İşte bu bayram dolayısıyla Hz. İsa’yı anmak yüzde yüz civarına geldi. Herkesin ağzında Hz. İsa’nın adı devamlı olarak dolaşıyor. Normalde bunların İncil'inde Hz. İsa’nın adı "Jesus" olarak yazıyor. İşte bu Jesus olan adı bunlar "jiizz" olarak kullanıyorlar... Ben tanıdığım bir ülke vatandaşını "jiizz"lerken onu uyardım. "Jiizz liyerek günaha giriyorsun" dedim. Hz. İsa demiyorsun. Bari değiştirilmiş kitabınızda kullanılan isim olan "Jesus"u kullan... ve "jiiizzz leme?" deyip uyardım onu.

Onu. O da niye? dedi. Ve sordu? Hz. İsa dediğin kim? dedi bana. Ve biz "jiiizzz" diyerek aksanlı olarak Jesus diyoruz zaten. Sen bunları düşünme olur mu? "Bir daha da bana uyarı yapma bu konuda!" dedi. Ve ben de onu uyarmaktan vazgeçtim, pişman oldum.

Güncellemeler
2 ay
Butun gun. heryerde. Hz. Isa, yi aniyorlar. O yuzden butun gun sosyal yasam alisveris v. s. heryerde. " Jiiizzz" kelimesini duyuyorsunuz? Jeezz, de Jeezzz. mesela 1- cok sevincliler." Jiizz okulu bitirdim. Jiizz harika gorunuyorsun jiizz but Yemen harika. 2- cok uzuntululer.. jiizz cok bulasik var. Jiizz. cok Yemen yedim. Jiizz is gec kalacagim? Jiizz, de. Jiizz.. gunun her aninda. her yerde. duyarsiniz. Jiizz, de Jiizz?
Hz. Isa’ya Jesus yerine jiizz demek gunah mi, aksanli telaffuz sevap veya kufur mu sayilir?