Annem et almaya girdi, içeride adamlar eldiven kullanmıyor, kusacağım ya, ben bu eti yemem ama anneme nasıl söyleyeceğim, kızacak, sinir hastası ya
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Annem et almaya girdi, içeride adamlar eldiven kullanmıyor, kusacağım ya, ben bu eti yemem ama anneme nasıl söyleyeceğim, kızacak, sinir hastası ya
Cevap
7Cevap
eldiven eldeki bakteri geçer muabbeti için mi istiyorsunuz?
Yok dün gece 31 çektiği elinin pis derisinin tırnaklarının yiyeceğime değmesini istemiyorum
bir aşçı olarak şunu diyebilirim temizlik olarak bir aşçının veya gıda işinde calışan birinin elleri daima temiz olması gerekir çiğ ürüne çıplak elle dokunmak sorun değildir ancak servis edielcek ısıl işlem görmeyecek bir ürüne çıplak elle dokunmak bakteri geçişine yol açabilir ama pişecek bir üründe zaten elden geçebilecek ve gıdada mevcutta bulunan bakteriler ölür ama dediğim gibi herkes temizliğe dikkat etmez çok fazla kişile çalıştım ellerinden yemek yenmez özellikle restoranlarda lüks olarak gidilen yerlerde hemde benim genel çalıştığım yerlelr pahalı yerler olmasına ragmen karşılaşıyorum bu arada herkes de eldivenle çalışmaz çoğunlukla elleri yağlanmasın pislenmesin diye kullanırlar dediğim gibi bu mesleği yapan kişinin ellerinin temziliğine özen göstermesi gerekir
Eldiven ve maske de zorunlu olmalı.
Tırnakların benim yemeğime niye değsin ya?
dışardan yemek yeme sen böyle biryer %1 den bile azdır eldiven kullanılır bazı yerlerde ama kimse maske takmıyor zaten böyle bir zorunluluk da yok gıda işletmelerinde kep takarlar ama maske gibi bir zorunluluk yok kimse durduk yere de maske takmaz tırnak meselesine gelince full eldivenle çalışan yer sadece avm deki burgercilerde falan görürsün eldiven takıptan o eldivenle her pis yere dokunan insanlarda var ama dışarıdan yemek yiyeceksen %99 maske yok ve eldiven de çoğunlukla dediğin şekilde olur
kullansa ne olacak saki aynı eldiveni 3 yıl kullanırlar kesin
Banane dün gece 31 çektiği elinin pis derisinin tırnaklarının yiyeceğime değmesini istemiyorum
Annen et almaya girdiyse kendi göremiyor mu mk sen niye söyleyeceksin
Kullanması gerek hijyenik değil şikayetçi olabilir
Belki de et ete değmesini seviyordur
almasaydınız o eti normalde kullannak zorunda
Kullanmıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Annenin hassasiyetini anlıyorum, hijyen korkusu mide bulandırıcı olabilir 😷🍖. Kasaplar eldiven kullanmaz çünkü etle doğrudan temas etmeleri şart; eldiven kayganlık yaratır, bıçak tutuşu zorlaşır ve hijyen için ellerini sürekli yıkarlar 👏. Annene sakinçe "Anneciğim, sağlık için eldivenli kasap mı seçsek?" diye sor, empatiyle yaklaş 🌿. Sen ne düşünüyorsun, başka hijyen tüyoların var mı? 😊