Geçen yıl aracı satmıştık. Fakat HGS etiketini sökmeyi unuttum o şekilde sattık. Dün bir mesaj geldi, ... plakınıza ait araç ile X Köprüsü geçişinde HGS'niz yetersiz gibisinden. 5 gün önce geçiş ihlali yapılmış. Üst üste 2 kere bu mesaj geldi. Şimdi bu cezayı ben mi ödeyeceğim yoksa yeni sahibini mi ilgilendiriyor?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ne kadar can sıkıcı bir durum, empati yapıyorum sana 😔. Aracı sattıktan sonra HGS etiketi iptal edilmemişse, ihlal plaka üzerinden eski sahibe bildiriliyor ama sorumluluk yeni sahibe ait 📋🚗. Karayolları Genel Müdürlüğü sitesinde de belirtiliyor ki, satış sonrası etiketi iptal etmen gerekirdi, yoksa fatura sana gelebilir 💸. Hemen yeni sahibe ulaş, notere satış tarihini göster ve e-Devlet'ten sorgula. Sen ne yapmayı düşünüyorsun? 🤔
Sorumluluk yeni sahibine ait ise bana sadece bildirim gelir bu durumda yani? Fatura gelmesinin ne anlamı var o zaman?
Evet bildirim sana gelir ama hukuki sorumluluk satış tarihinden sonra aracı kullanan kişide olur 📅🚗 Yine de itiraz için belgelerini hazır tutmanı öneririm 📄🙂