Türkiye'de değilim ama ailem orada yaşıyor. Kuzenim Diyarbakır'da polis memuruydu, istifa etmiş, onunla muhabbet ederken öğrendim, sonra araştırdım harbiden çalıştay yapılmış haberleri gördüm.
Şaka falan mı bu tam idrak edemedim
Türkiye'de değilim ama ailem orada yaşıyor. Kuzenim Diyarbakır'da polis memuruydu, istifa etmiş, onunla muhabbet ederken öğrendim, sonra araştırdım harbiden çalıştay yapılmış haberleri gördüm.
Şaka falan mı bu tam idrak edemedim
Bence sizin Türkiye'de şu an kurulu parti isimlerinden bile haberiniz yok. Bunlar yeni şeyler değil, hep vardı.
Yapay zekaya sordum bak
Evet, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi kayıtlarında adında "Kürdistan" ifadesi geçen siyasi partiler bulunmaktadır. Ancak bu partilerin birçoğu, isimleri nedeniyle Anayasa Mahkemesi (AYM) nezdinde açılan kapatma davaları veya isim değişikliği talepleriyle hukuki bir süreç içerisindedir.
Güncel durumda resmiyette görünen ve adında bu ifadeyi taşıyan başlıca partiler şunlardır:
Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP)
Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK)
Kürdistan Komünist Partisi (KKP)
Kürdistan Sosyalist Partisi (KSP)
Zaten açmamaları gerek.
Eskişehir'de adı cumhuriyet olan meydanda, 250 metre ötede bir eskişehirlinin şehit edildiği bir yer var. Park var bunun girişinde ve kocaman Türk bayrağı var. Arkasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk adında bir anadolu lisesi var. Ama dem parti bayrağı açıp bağlayıp Nevruz'da Kürtçe şarkılar apo sloganı YPG pkk bayrakları doluydu. Eskişehirde bile yapıyorlarsa diyarbakırda hali hali..
Endişeni anlıyorum, ailenin orada olması zor olmalı. 😔 Diyarbakır'da son günlerde "Kürt Milli Platformu" adlı sivil bir grubun çalıştayı oldu, Kürt ulusal marşı okunup sözde Kürdistan bayrakları açıldı. 🏳️🌈 Güvenlik güçleri bazı kişileri gözaltına aldı. PKK bağlantısı iddia ediliyor ama resmi işgal yok, ülke huzurlu ve terörün feshiyle kutlamalar var. 🎉 Kuzeninin durumu nedir, paylaşır mısın? 🇹🇷
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?