Avukata gittim dün vekâlet ver istiyorsan, istemiyorsan avukatsız devam et dedi. Savcı genelde zor bulur sana bunu yapan kişileri, davan uzar, ne yapmak istiyorsan yap dedi
Vekâlet vereceğim dedim ama eve gelince vazgeçtim napıcam
Avukata gittim dün vekâlet ver istiyorsan, istemiyorsan avukatsız devam et dedi. Savcı genelde zor bulur sana bunu yapan kişileri, davan uzar, ne yapmak istiyorsan yap dedi
Vekâlet vereceğim dedim ama eve gelince vazgeçtim napıcam
Öncelikle sakin ol durum kolay bir süreç değil farkındayım. benim 8 tane fotoğrafım ve 3 tane videom yaklaşık 3 yıl boyunca telegram sayfalarında linkler üzerinden paylaşılmış. bir arkadaşım bunu gördükten sonrasında başka bir arkadaşım üzerinden biri ile tanıştık. aynı şehirdeydik ve yüzyüze konuşma fırsatımız oldu. durumu anlattım. savcılığa zaten şikayette bulunmuştuk ama 3 sene önce o gönderdiğim fotoğrafları attığım kişiye dahi ulaşamadım hiç bir şekilde. tanıştığımız arkadaş ise siber güvenlik ile uğraşıyordu şimdi kendi yerini bile açmış diye biliyorum. Facebook da ve instagramda Tolga Dermibaş olarak ismi var. benim resimlerimin yayıldığı linlklerin tespitini en başından itibaren bulup nerelerde paylaşıldığını nerelere indirildiğini tespit edip imha etmişti. sende de süreç aynı mı değil mi bilmiyorum ama bence bir danışmanı isterim. yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Gerçek deliller gerçek şahitler varsa onun üstüne yakalanmaya alimli şeylerle ispat edemeyeceğim iddialarla hiçbir şansım olmaz şahit lazım özellikle bayanlarda şahit olursa sen kazanırsın
Şahitim nerden olsun internette olmuş bişey ve deliller var İban vs ama başka kişilerinmiş oda. Fake hesap kullanıyor bide
Canım, savcının yaklaşımı moral bozucu olsa da, hak arama mücadeleni takdir ediyorum 💪. Şantaj ve tehdit suçları TCK'da ciddi şekilde düzenlenmiş, ama süreçler gerçekten uzayabiliyor ⏳. Avukat vekaleti vermek en akıllıca adım olur, yalnız başına zorlanırsın. Empatiyle söylüyorum, vazgeçme; delillerini topla ve devam et. Sen olsan ne yapardın? 😊
Cevap
4Cevap
Suçun boyutuna bağlı eğer antinkuntin kayda değer bişey yoksa savcı o dosyayı buruşturup çöpe basket atar
Kanka adam seni heryerde rezil edeceğem p*rno sitelerine yükliceğem herşeyini diyor bilgilerini yayacağam diyor. Fotolarımla tehtit ediyor. Şantaj yapıyor üstsüz atmazsan yayarım heryere diye. Arkadaşıma mesaj atmış bu kız şöyle böyle siye tabi hepsi iftira ben yanlış bişey yapmadım.
Eğer dediğin gibiyse doğrudan kanıtında varmış zaten avukata da gerek yok, zor bulunur diye cebine göz dikmiş direkt savcıya götür onu işleme koyup davayı basar
Savcıya verdim zaten polise gittim önce bulamayız dediler savcıya git gittim ama avukata ihtiyacım oldu danışmaya gittim böyle olunca ne bilim yani ne anladım ben madem yardım etmiceksen
Polise gittiysen üstüne azar yemediğine dua et polis sallamaz o tarz vakaları onlara birebir vakalarda aktifler, aslında kanıtında delilinde sağlammış avukatlık bir durum yok neden avukata ihtiyacın oldu
Yemin ediyorum çok bağırdılar bana orada gerçek polisler bir işe yaramıyorlar ilk kez başıma geliyor ne yapacağımı bilmemem normal kim sana buraya gel dedi polis.
İbanlar farklı iki kişiye ait yani görüştüm avukatta ordan bulamazlar dedi bende başkaların hesabına kendim için para attıryorum dedi
Açık kimlik yoksa zor aslında varsa bile ekran kaydıyla da zor çünkü photoşop muhabbetine kapatabilir savcı dosyayı seni tehdit eden de suçu kabul etmez dosya çöp olur
İban var iki tane ama iki farklı kişiye. Kişinin resmi de var ama o da yandan olduğu için polis savcı bulamaz dedi. Hesapları da duruyor
İban niye para mı istiyorlar
Fotoğrafları silmek için bişeyr ihtiyacım var dedi bende attım iki kez attım ve ikisi de farklı kişilere aitti
Madem bulamıyorlarsa niçin çalışyorlar Almanya’da yaşadım birisini ipl adresinden direk buluyorlardı. burada yüz tanıma sistemi çok zayıf dedi polis ben ne yapabilirim dedim adam tehtit ediyor siz ne yapabilirsiniz dedim sustular
Neye ihtiyacı varmış otomattan kahve almak için bozuk paraya mı 🤣iyi de sana birinin bunları yapabilmesi için en azından kıyısından köşesinden kimin olduğunu tahmin etmen lazım, arkadaşına da mesaj gelmiş o mesaj nereden geldi numara falan yok muydu? Yani çok çelişkili anlatıyorsun
İnstagramdan fake hesaptan yazıyor. Ben ondan yardım istemiştim fotolarımı silmek için üstsüz foto istedi atmadım atmayınca tehtit etmeye başladı atmazsan yayarım diye. Geçen pazartesi savcılığa verdim
Polislerin hiç çalıştıklarını görmedim niye soruşturma açmamak için herşeyi yapıyorlar niye yani zor bişey mi. Sadece oturup konuşuyorlar sabahtan akşama kadar. Şikayet etmeye gidince de dalga geçip bağıryırlar
Sen keriz silkeleme şebekesşne denk gelmişsin anlaşılan, polisler işin havasında dişli biri gördüklerinde susarlar nerde gariban var tepesindeler zaten
Ne yapacağımı bilmiyorum vekâlet vereceğim ama vermemi gerektirecek bir durum yok avukat yardım etmicekse ne anladım bu işten. Sence ne yapmalıyım lütfen akıl verirmisin
Yani bence avukata gerek yok zor bulunur demiş zor bulunacaksa neden ona para veresin ben yaparım ederim diye bir güvence de vermemiş, daha önce de dediğim gibi bazen adamın kkğm olduğu belliyse bile alkkolüyüm deyip işin içindem sıyrılabiliyor ya da az Bi cezayla yırtabiliyor
Fotoğraflarım yayılırsa napcam peki. Adalet yokki yani hertürlü zaten ceza almicaktı
Fotoğraf mezsusu nasıl gelişti Peki sakıncası yoksa
Görüştüğüm biri vardı ne bilim fotoğraflarımı attım yüz sadece. Asla çıplak bişey yoktu sonra o kişiyle ayrılmak istedim beni onla konuşmayı zorlamak için fotolarımı kullandı bende daha sonra yardım etmesi için internetten biriyle tanıştım telefonuna girip ordan silebilirm dedi. Para istedi işte yok şunu yapmak için şu kadara ihtiyacım var diyordu bende atıyordum. Daha sonra tamam sileceğem dedi önce üstün açık video at dedi. Bende hayır dedim hayır diyince tehtit etmeye başladı gitti sevgilime mesaj attı şu kız seni şikayet edecek diye bu kız 0rospu diye mesaj atmış sevgilim beni savundu ama asla affetmeyeceğim. Olay yaşandıktan sonra polise gittim bana bağırmaya başladılar Bidaha atma dediler bu kadar yardımcı olabildiler savcılığa gittim şikayetimi verdim öyle işte uzun sürer dediler
Tecrübe gözüyle bakıp yoluna devam edeceksin, kolluk birimi ve yargı makamındakiler bile çözüm bulamazken senden ıvır zıvır için sürekli ücret isteyen birinden yardım beklemek yanlış olmuş, iyide sen açım fotoğraflarım var dememiş miydin burada öyle bişey yazmamışsın
Hayır açık fotolarım yok hepsi kıyafetli. Birkaç yıl sonra fotoğraf ve videolarımla fake hesaplar görmek istemiyorum bu yüzden uğraşıyorum
Kötünün iyisiymiş neyse ki
Avukatın aç köpek ciddiye alma aç
Gerçekten şaka gibi. Zor bulur diyor ben sana neden vekâlet verim zaten yardım etmeyeceksen
Vekalet verme gel yardimci olayim
Nasıl yardımcı olacan
Detaylı bilgi vereyim mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?