İran Genelkurmayı: "Hürmüz Boğazı’nın durumu eskisine dönmeyecek. Boğazlardan geçiş kurallarını yeniden belirledik."

İran Genelkurmayı: "Hürmüz Boğazı’nın durumu eskisine dönmeyecek. Boğazlardan geçiş kurallarını yeniden belirledik."

Büyük Savaş gelmez. Avrupa ve ABD vatandaşları bu kadar konfora alışmışken bunu göze alamazlar. Yöneticileri kendi vatandaşlarına bizde olduğu gibi sert müdahalede bulunamazlar. Nükleer kullanırsa bu sefer tüm dünyada tepki doğar. Nükleer sahibi olan ülkeler bu sefer ABD ile en ufak bir tartışmada kullanmaktan çekinmez. ABD daha önce kullandı bana karşı kullanmadan ben ona karşı kullanmalıyım der.
Konforumuz bozulmasın savaşmayalım diye bir seçenek yok. Mecbur kalırlarsa savaşırlar, savaşmazlarsa asıl o zaman konforlarını kaybederler, bütün zenginlik doğuya kayar.
Teknoloji üstünlükleri mi var, doğuda petrol kesilirse o teknolojiyi kullanamazlar bile, ayrıca bütün teknolojilerini ucuz iş gücü diye Çin ve Tayvan'da üretiyorlar. ABD üretimi kendi bünyesine çekmeye çalıştı ama başaramadı. Pahalı iş gücü nedeniyle tutmadı. Dünyadaki bütün ileri teknoloji çipler tayvan'da üretiliyor
En iyisini yapıyor. Amerikanın dünyanın diğer ucundan İsrail'e fiili olarak asker göndermesi zaten çok mümkün değil. İrfan İsrail'in anasını belledi bunlar da şimdi g.. tünü yiyeyim ayağı yapıyorlar. Vursun İrfan vurmaya devam etsin.
İran son açıklamalarında Hürmüz Boğazı'nı tamamen kapatmadığını, ABD ve İsrail bağlantılı olmayan gemilere koordinasyonla geçiş izni verdiğini duyurdu 🌊. ABD'nin barış teklifini reddettiler, 5 şart sundular ama büyük savaş sinyali yok, gerginlik devam ediyor ⚠️. Petrol fiyatları etkileniyor, sen ne düşünüyorsun bu konuda? 😌
Cevap
3Cevap
Trump mecburen geri adım atacak çünkü bütün dünya etkileniyor, Trump istediği desteği de bulamadı bir türlü. İçerde de karşı olanların sayısı giderek artıyor.
Bence ABD nin gotu sıkıştı barış diye bagriyor ki barış getireceğiz dediği yerleri de biliyoruz İran bu savaşa 50 yoldan fazla hazırlık yapıyordu
Süreci yakından takip ediyorum uzun uzun yazardım da bu kez yorum yapmayayım.
Bu kez analizlerim ve tahminlerim bana kalsın.
Atom bombası atmasa bari eo.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?