Bayramı tam olarak ne ve neden çoğunlukla Kürtler kutluyor?
2 ay
Bayramı tam olarak ne ve neden çoğunlukla Kürtler kutluyor?
Türk'ün bahar bayramıdır. Türk için yılbaşı denebilir. Ergenekon destanında anlatılan çıkış da bu tarihe denk gelir. Türk harici kutlama yapan bütün halklar beraber yaşarken asimile olmuş anlamına gelir. Hırtlar ise daha çok olmayan tarih olmayan kültür içinde kendilerine argüman kazanmaya çalışmaktadır. Bundan 30 sene kadar önce Türkeş hayatta iken kutlama olurdu Ülkü ocaklarında ama sonra bıraktılar
nevruz geçti aslında baharın başlangıcı diye kutlanır Kürt vatandaşların kültüründe vardır ancak Tansu çiller zamanında resmi bayram ilan edilmiştir ondan öce de Kürtler kendi aralarında kutlardı Anadolu da çoğu yerde de kutlanır
Nevruz aslında çok eski bir bahar bayramı 🌿 Yeni yılın, doğanın uyanışının simgesi; kökeni de İran, Mezopotamya, Orta Asya kültürlerine dayanıyor.
Türkiye’de sadece Kürtler değil; Aleviler, bazı Türkmen toplulukları, Orta Asya ülkeleri, İran, Afganistan gibi birçok yerde kutlanıyor 🎉
Kürtler için ayrıca kimlik, direniş ve birlik anlamı da taşıdığı için daha görünür kutluyorlar. Sen hiç bir Nevruz kutlamasına gittin mi? 🔥🌼
Cevap
8Cevap
Nevruz var bir de newroz var Nevruz Türklerin , newroz Kürtlerin Kürtler çalmışlar newroz yapmışlar boş ver onları sen Nevruz'u kutlayabilirsin.
@mayctime evet.
Nevruz baharın gelişi demek özellikle kürtler neden kutluyor onu bende anlamıyorum belki kendilerince bir nedeni vardır
Şimdi baktım özgürlüğün ve yeniden doğuşun başlangıcı olarak adlandırıyorlar ve kürt kültüründen geldiği için onlar daha fazla kutluyor
Onu ben de merak ettim o yüzden sordum
Bu sayede öğrenmiş olduk
Nevruz bayram değildir. Baharın gelişinin kutlandığı bir eğlencedir. Ayrıca bu bir tek kürtlerde değil bir çok ırklar tarafından kutlanır.
İlk çağ medeniyetlerinin yıl başı diye kutladıkları gündür. Zamanla bu günler dilden dile aktarılarak içine egzotik kahramanlıklar eklenmiştir. Günümüzde ise yıl başı roma impartorluğunun belirlediği 1 ocak seçimiştir
K**lerin çaldığı bir Türk bayramıdır baharın gelişini kutlarız
Nevruz baharın ilk günüdür Türkler için Ergenekona dayanır yeniden doğuş baharın yeniden doğuşudur kürtler için ise öcalanın kürdistan fantezisine kürtlere özgürlük mevzusuna dayanır
Yazın gelişini kutlamak için genelde.
Bolluk ve bereket getireceğine inanılır. ✨ bende kutluyorum.
Tüm insanlar için mi bu peki?
Ben Azerbaycanlıyım burada herkes kutluyor.✨
baharın gelişi kutlanıyor
Nevruz Türkün bayramıdır baharın gelişi kutlanır
Kürtler tamamen siyaset için kutluyorlar gördük yine apo sloganı atıldı rezilik
Nevruz aslında paylaşmak demek
Ergenekonun miladı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?