Açık açık söylüyorum ülkeme şeriatın gelmesini istemiyorum zaten kadınlar ikinci sınıf bu ülkede okuma çalışma hakkını zor aldı istediğini giyiyor ediyor o bile zor. Bir de şeriat gelirse iyice erkek egemenliği olacak erkek eline bakacağız istemiyorum. Ama ülkede şeriat isteyenler çoğunluk. Ne zaman gelir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Dünya üzerinde Şeriatı noksansız uygulayabilen tek bir İslam ülkesi yoktur. Şeri yorumlar mezhep ve kültüre göre hep değişiyor İslam ülkelerinde. Kur'an'da ise Mezhep olayı yoktur.
Bu sebeple Türkiye'de de Şeriat noksansız uygulanmaz ve alınan fetvalara göre şekillenir. Yani yöneticilerin işine geleceği şekilde.
Ama ben Türkiye'ye şeriat gelmesini istiyorum. Sebebi ise Şeriat isteriz diyen yobazların halini görmek için. Çok değil, 2-3 ay sonra Laiklik - Özgürlük diye ağlamaya başlayacaklardır.
05 Yorumla
Soran4 ayOndan sonra da laiklik falan gelmeyecek. Merak etme ağlamazlar onlar sever başımızda bizi kendine kul etsin diye bir halife
- 4 ay
Afganistan hariç diğer şeriat ülkelerinde halk gayet memnun şeriattan
Soran4 ay@diewildenkerle Kadınlara sordun mu ülkede tüm hakları elinden alınmış kadınlar memnun mu? Aaa pardon kadın diye bir şey yoktu demi
- 4 ay
Hak dediğiniz şeylerin çoğu günah ama
Soran4 ay@diewildenkerle Olabilir ama Allah irade vermiş günah işleyebilir sanane? Sen niye kısıtlıyorsun mesela? İstemiyorum arkadaşım inşallah gelmez
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)4 ayŞeriat sizin bildiğiniz gibi bir şey değil şeriat demek Allah'ın hükümlerinin yeryüzünde uygulanıyor olması demek erkek kadın ne alaka Ayrıca etrafımızdan genelleme yaparsak toplu bir yerde Mesela çalışılıyorsa orada bir müdür vardır ve oranın belirli bir şartları vardır Herkes o şartlara göre o çatı altında işlevlerini görür bu dünyada boşu boş yaratılmamıştır kainatı yaratan Allahû Teala'nın da bu dünya üzerinde hükümleri kuralları vardır Bunun ismi şeriattır hiçbir kimse Ben İstiyorum veya istemiyorum diye bir seçenek sahibi değildir şeriat gelse en azından kimse istediği gibi mesela çıplak giyinemez zina yapamaz hırsızlık yapamaz dünyada adalet olur şeriatı çok yanlış biliyorsunuz Yoksa nefsinize mi ağır geliyor bilemiyorum
047 Yorumla
Soran4 ayŞunu nasıl bir kadın olarak söylüyorsun anlamıyorum. Benim giyimimden sanane? Sen kapanıp kocamın ağzına bakacağım diyorsan bak toplum hakkında söz sahibi bile olamayacaksın o zaman şimdi de olma. Her dk insanlara haram günah diye kısıtlama uygulanacak bir hayatı savunuyorsun kendin uygula başkasına karışma o zaman. Bu siteden de çık sana yabancıyla konuşma hakkını kim veriyor? Hatta bir erkek sana yazınca bile yazamazsın. Kocan sana kullanma diyince o telefonu atacaksın ne haddiyle kullanıyorsun burayı? Bunlar seni aşar
Cevap sahibi4 aySen bana neyi yapıp yapamayacağımı söyleyemezsin😊
Canım istediği zaman istediğim yerden çıkar İstediğim yere girerim Ama şunu unutma ki Sen istesen de istemesen de zaten Şeriat gelecek Allah'ın dini dünyaya hakim olacak erkeğe muhtaç olmakmış Odur budur bunları geçin 3 günlük ömrünüzde 2 kuruşluk kafanızı bunlara yormayın ahiretini düşünsen Şeriati Geldiğinde görüşürüz bebeğim😉
Soran4 ayŞeriat geldiğinde şuraya şu yazıyı bile yazamayacaksın bebeğim ama biz senin gibiler için bile kadın haklarını savunuyoruz kocan istediğinde üstüne 3 eş daha almasın diye. Ama sen grup seviyorsan şimdiden 3 kuma daha aldır kocana hdhdjdjd
Soran4 ayAyrıca gayet söylerim Şeriatta toplumda herkes birbiri üzerinde söz hakkına sahiptir kullanmayacaksın sana haram
Cevap sahibi4 ayŞeriat senin bildiğin gibi cahiliye dönemine ait bir şey değildir senin şu an konuştuğun tamamen cahiliye dönemine ait bir şey peygamber efendimiz döneminde hanımları esir miydi Hz Aişe hayatını bir araştır bakalım bir kadın olarak araştır öğren ondan sonra gel konuşalım ha ben Müslüman değilim sahabe hanımlarını sevmiyorum diyorsan o zaman başka bana Türkiye'nin bütün iş kadınlarını akıllı zeki kadınlarını göster hanginiz Hz Aişe kadar bilgili Hz Aişe kadar Üstün olabilirsiniz Bu da boş boş konuşup da İslamiyetten insanları soğutmayın bana sıra gelende Neyin haram neyin helal olduğunu biliyorum Sen kafanı yorma dedim ya
Soran4 ayBiz de biliyoruz haramı helali sizin derdiniz başka. Günümüz zeki kadınlarından örnek vermenden bile anlaşılıyor kadınların ayakta durup ilim sahibi olmasına düşmanlığın. Git evinde otur kocana hizmet et zaten yapabileceğin tek şey bu değil mi hdhdhdhhd
Cevap sahibi4 ayYa sen kadın haklarını savunsan ne olur sen kimsin ya da ben kimim bizim elimizde bir güç mü var güç Allah'ın elinde Allah ne dilerse o olur şeriat da Allah'ın dini Sen Kime neyi yasaklıyorsun
Soran4 ayGayet yasaklar insanoğlu. Şeriat geldiğinde kapıdan dışarı çıkamazsın diye fetva verirse çıkamazsın sonra ağlamayacan ama haa
Cevap sahibi4 ayBirincisi ev kadını değilim eğitmenim ikincisi günümüzdeki Zeki kadınlarından örnek falan vermedim benim örnek verdiğim kişiyi sen bir araştır neyin helal ve haram olduğunu da bilmiyorsun kendini kandırma😉
Soran4 ayYaratılmışların en üstünü olarak kendini bu kadar pasif görmen senin ezikliğin bebeğim evinden çıkma senden bir şey olmaz zaten
Soran4 aySenden daha fazla dini ilmim olduğunu biliyorum burada bana laf satma kendini kandıran sensin açıkça söylesene ben köleyim diye.
Cevap sahibi4 ayInsan insan olduğu müddetçe yaratılmışların en üstünüdür ama senin şu an burada yaptığın insanlık değil o yüzden aşağılarında aşağısındasın ezfela safilin
Soran4 ayTürkçe konuş hayatım arapça anlamıyorum zira ben Türküm. Ki senden gayet üstünüm eğitmen olmak bir şeyi değiştirmiyor kendini eğitememişsin hala pasif konumdasın. Ayrıca idrak edemiyorsun dediğim gibi bir fetvaya bakıyor canının kıymeti ona göre konumlan bebeğim
Cevap sahibi4 ayKöle mi ya senin kafan nerelerde kaldı diyorum da inanmıyorsun Sen Cahiliye dönemindeki yaşantıdan Şu an bahsediyorsun Senin aklın çalışıyor mu sana Hz Aişe köle miydi diye soruyorum ne boş boş konuşuyorsun Benim burada canımı sıkıyorsun Madem dini Bilgin benden fazla Neden o zaman şeriatın sahibi olan peygamber efendimizin dini için atıp tutuyorsun
Cevap sahibi4 ayArada Arapça da konuşmak lazım Çünkü sen Türkçen kıt anlamıyorsun Belli ki Arapçayı da bilmiyorsun o yüzden seninle daha fazla muhatap olmayacağım
Soran4 ayŞeriatı savunan kesimin şeriattan kastını bildiğimiz için konuşuyoruz. Cahiliye şeriatını istiyorsunuz. İlim farzdır diyorsunuz kadının okumasına kırk şart getiriyorsunuz dincilerin %98’i kızını daha bebekken tesettüre sokuyor bebekken bile tahrik unsuru bebek hdhdhdjdj. Kafanız bu kadar. Sizin din yaşama anlayışınız milletin apış arasını kontrol etmek :) kimse peygambere laf etmiyor konuşamayınca odağı çevir hemen zaten
Soran4 ayArapça bilmeme lüzum yok ama sen istersen konuşabilirsin arapsın zaten Türk olma şerefine sahip değilsin
Soran4 ayİnsanlar seçenek sahibi değilse yaratılmanın da anlamı yoktur daha bunu idrak edememişsin irade kavramı da yok tabi cahiliye kafasında olunca zor
Cevap sahibi4 ayTürk'üm canım ama cahil değilim Bak bir hemcinsim olarak seninle bu şekilde burada konuşmak istemezdim ama nerede Neyi konuşacağını bilmiyorsun rica ediyorum oyundan büyük sözler edip de bu şekilde ortalığı birbirine katma bak zamanımı çaldın gerek var mıydı söz hakkı alman gereken yerler bellidir başıboş yaratılmadık dedim en başta değil mi bu ayeti kerime Bunları ben kafamdan uydurmuyorum
Soran4 ayDinde emirler vardır bunlara uyup uymamak insanın elindedir hemcinsim olman umrumda değil. Bana ne dediğin de umrumda değil aşağılık olarak tanımlaman ekstra umrumda değil ki zaten sen bunu tanımayan ölçek değilsin. Atomu parçalarken zamanını çaldım özür dilerim * kadın olarak ev illerinle ve kocanla ilgilenmene mani olduysam daha çok özür dilerim asıl görevin hizmetti zaten.
Soran4 ayAtatürk’ün yaptığı yanlışlar vardı mesela Cumhuriyeti daha sağlam köklere kazımak amaçlı daha sert olabilirdi yazık oldu. Neyse o da bize düştü. Size şeriat beğendiremiyoruz ama araplar uyguluyor bak kızlar eğitim alamıyor zorla kapatılıyor irade hakları da yok onlar gibi olmak istiyorsan olabilirsin. Gelip ülkedeki tüm kadınlar adına karar verirken milletin de iradesi olduğunu unutma en azından :) yani herkes Afganistan şartlarında yaşamak istemiyor burası Türkiye Cumhuriyeti kimse de esfele safilin değil dhdhdhdh
Cevap sahibi4 ayCumhuriyet diye bir sistemi zaten desteklemiyoruz Rabbimin dini güzeldir hükümleri de güzeldir Ben Allah'ın dini üzerine yani şeraat üzere yaşamaya hazırım Sen bu kafada devam et Ayrıca İran'ın şeriatini de desteklemiyoruz kendisine göre şeriat uydurmuşlar Senin ve senin gibilerin tek sıkıntısı nefsani arzularınızın elinizden alınıp istediğiniz gibi saçmalayamamak ve günah işleyememe korkusu tek korkunuz bu Ben de İnanın ki bu anı dört gözle bekliyorum
Soran4 aySöz almak için de kimsenin iznine gerek yok senin aksine. Eğer senin söz hakkın kısıtlıysa bu beni bağlamaz :)
Soran4 ayBen de dört gözle bekliyorum kocanın dayağından sonra hakim meşrudur dediğinde kafanı nasıl taşlara vuracağını merak ediyorum kocan sadece senin olsun isterken ben 3 kuma daha alacağım diyip kocanı başka kadınlarla paylaşmak zorunda olacak kadar geniş mezhepli olduğunda ne yapacaksın merak ediyorun. Kadınlar çalışmasın okumasın dendiğinde aldığın ilmin boşa gitmesini dört gözle bekliyorum bebeğim. O sırada ben kafede araştırma tezimi yazıyor olacağım :) sen ise kader diyerek boyun bükeceksin
Soran4 ayO eğitimi Cumhuriyetten önce alamıyordun ama neyse hddhdhdhdh
Soran4 ayİstediğim gibi yaşayacağım tabi Allah Allah kime ne şuna bak bir de milletin hayatının kısıtlanmasını dört gözle bekliyor kendi dünyası dar herkesi kendi dünyasıyla daraltmak istiyor dhhdhdhdhd çekemezlik kıskançlık
Cevap sahibi4 aySus kız yeterince saçmaladın ya cumhuriyetin kuruluşunu bir araştır istersen bir şeyleri bilmeden burada gelip konuşuyorsun hiç sevmem böyle Bilip bilmeden konuşanları sana yemin ederek söylüyorum ki şu Cumhuriyeti savunduğun için bile ahirette hesaba çekileceksin
Soran4 ayHmm Allah adına da karar verir olmuşuz ne güzel devam edin böyle
Soran4 ayBen de senin gibi din din diyip milletin hayatını kökten karıştıranları sevmem insanların hayatını daraltmaya sadece kendi hayat kabullerini dikte etmeye çalışan bencil insanlardan haz etmem niye Arabistan’a gitmiyorsunuz istediğiniz hayat orada olur mu hiç işinize gelmez shhdhd
Cevap sahibi4 aySen belki anlamıyorsun ama sen burada Allah'ın dinini şu an küçümsüyorsun Yarın pişman olmaman için söylüyorum bilip bilmeden konuşma
Soran4 ayKüçümseme yok sana olacakları söylüyorum dediğim gibi kocan dövdüğünde ağlamayacaksın cahillik falan değil arapça inmiş kuranı kerimde araplar dinlerini uyguluyor dil onların daha iyi anlıyormuşsunuz gibi atılıyorsunuz. Müslüman olarak Cumhuriyeti savunuyorum kula kulluk istemediğimiz için. Ayrıca özgürlük diye bir şey var senin aksine tutsaklık yok kendi dar dünyanda yaşayabilirsin burası Türkiye Cumhuriyeti ha istersen Afganistan da olur sana orası da senin düşüncenle aynı şeyleri istiyor. Kabul edemediğin şeyleri bana satma olacakları biliyorsun. Her kadın senin gibi evin içinde kalıp hizmetçi olmak istemiyor.
Soran4 ayAmaaan banane istersen git 4. Eş ol kocana yarın da başka kadınla yatsın kocan ona da susup kader dersin banane hayat senin hdhdhdhdh ben o kadar geniş değilim en azından biz değiliz. Sana kolay gelsin hahahha
Cevap sahibi4 ayHadi bakalım İNŞALLAH
İleride bu yazdıkların karşına gelmez
Soran4 aySana diyorum ya senden çok ben istiyorum şeriatın gelmesini. Ağlayarak Cumhuriyet isteyeceğinizi şimdiden görüyorum ama ben o zamana kadar CUMHURİYETİN bana sağlamış olduğu ilim fırsatından faydalanıp yurt dışına çıktığımda sen de ağlayarak kader dersin inşallah gelir çok isterim
Cevap sahibi4 ayTamam ne kadar daha uzatmayı düşünüyorsun
Soran4 aySelametle
Cevap sahibi4 ayفي امان الله
مع السلامة
Soran4 ayTürkçe konuş kardeşim ben arap değilim senin aksine
Soran4 ayArap üstünlüğü kanınıza işlemiş hdhdhd
Cevap sahibi4 ayAynen severim kendileri..
malum Peygamber Efendimiz de araptı
Soran4 ayPeygamber harici araplardan nefret ederim bu kadar araplara tapmayın hdhdhdhdj
Cevap sahibi4 ayTürkçe konuş kardeşim ben arap değilim senin aksine.
Sakin bebeğim dedim ya Arap değilim diye Has Karadenizliyim😉
Soran4 ayBen de karadenizliyim ama arap değil Türküm senin aksine arapça konuşmam sen asimile olmuş bir arapsın sadece neyse Türklük bilinci artıyor azaldınız iyice
Cevap sahibi4 aySeni sevdim Kendine dikkat et Allah'a emanet😉😇
Soran4 ayBen de seni sevdim sen de Allaha emanet ❤️
Cevap sahibi4 ayYaaa birde kalp atmış yerim kız seni🥰😘
Soran4 ayAsıl ben seni yerim gülüm benim 😘❤️✨
Gizli Üye(25-29)4 aySende esra erol hanım efendi gibisin. Şeriat hakkında gram bilgin yok yorum yapıyorsun. Şeriat olsaydı. Hiçbir türk kadını sokakta bile dolaşamazdı. Neden netenyahu'yu destekliyorum biliyor musun? Dinsizin hakkından imansız kafir gelir. Çünkü türkiyenin özgürlüge ve kadın haklarının korunmasına ihtiyacı var. İrana git bak bir sokakta bir tane normal kadın göremezsin. neden? Çünkü şeriat yüzünden ülkelerde ypg, garip , garip teröristleşmiş militan gruplar var. Türkiyede bunun olmasına izin vermeyecegiz. Biraz bastıgınız topraklardan haberiniz olsun.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Senin kaygını çok iyi anlıyorum, özellikle kadın hakları açısından bu korku hiç hafife alınacak bir şey değil 💔 Ama şunu net söyleyeyim: Türkiye’de şu anda şeriat isteyenler çoğunluk değil. Yapılan anketlerde büyük çoğunluk laiklikten yana çıkıyor 📊
Anayasayı kökten değiştirip şeriat getirmek öyle kolay bir süreç değil, hem hukuk hem toplumsal dengeler açısından büyük bariyerler var. Yine de haklarımızı korumak için ses çıkarmaya, örgütlenmeye, dayanışmaya devam etmek çok önemli ✊💜
Sen çevrende bu konuyu konuştuğunda insanların çoğu ne diyor, gerçekten şeriat isteyen çok mu görüyorsun? 🤔00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Şeriatın okumamayla ne alakası var jsjsjsj ilk üniversiteyi Fatıma el Fihri kurdu. Kadınların okumaması, chpnin iktidar olduğu zamanlardı.
023 Yorumla
Soran4 ayŞeriat umarım gelir de ülke batınca ağladığınızı görürüm sizin
Soran4 ayOkuduk gördük biliyoruz müslümanım ve zorlanmak istemiyorum Cumhuriyet bana gayet özgürlük sunuyor bir adam bana kötülük düşündüğünde orada ne işin vardı densin istemiyorum bir adam kocam olduğunda 3 kumam daha olması meşru olsun istemiyorum bir adam beni döverse kocasıdır kim bilir kadın ne yaptı hakkıdır erkeğin densin istemiyorum adamın demesiyle yaşamak köle olmak istemiyorum erkek olan savunur zaten
- 4 ay
Okuyup gördüğün, işime geleni. Cumhuriyet, özgürlük cart curt deyip zamanında başörtülü kadınların okula sokturtmadınız. İslam, sadece kadına ne işin vardı demez. Erkeğe de hesap sorar. Sen istemezsen 3 kuma daha alamaz, alırsa boşama hakkın var. Kocan döverse kocana ceza var. Senin bahsettiğin islam dini değil, bahsettiğinin şeriatla yakından alakası zerre kadar yok. Masal kitabı mı okudun? Müslümanom diyorsun kitabını okumamışsın. Casiye 18'i atlayarak mı okudun?
Soran4 aySadece kadına ne işin vardı demez? Ha yani tacize uğradığı için kadına da hesap soruyorsunuz mükemmel
Soran4 ayHı hı Afganistan öyle yapıyor bak din kardeşlerine az örnek al gerçi biz size şeriat beğendiremiyoruz. Kuran’ı kendi dillerinde okuyan milletler anlamadı bir siz anladınız hdhdjdjddj
Soran4 ayOhoooo size şeriat beğendiremiyoruz öz ve öz kardeşlerini inkar mı ediyorsun sen? Öyle tatlısu müslümanlığı olmuyor kusura bakma sen şeriatı ponçik şirin zannettin galiba tam olarak uyguluyorlar zorlama daha fazla
Soran4 ayMüslümanlık ölçer değilsin kendine gel dostum ve evet beğendiremiyoruz. Arap ülkeleri çıkıyor şeriat uyguluyoruz diyor siz bu şeriat değil diye kardeşlerinize kafa tutuyorsunuz siz kimsiniz hehshehehejjeje. Osmanlı şeriat devleti diyip sakın güldürme beni emi
Soran4 ayİstedikleriniz: Kadınlar erkeklere muhtaç yaşadın ilim bilim almasın, zorla çarşaf giysinler, erkekler kadınları yönetsinler kadınlar istediği gibi gezemesin vs. Yok adalet vs bunlar süs cümleleri
Soran4 ayMüzik resim sanat yasak her şey günah haram diyerek yaşanan bir hayat
Soran4 ayAbi cidden cahil diyip lafı kapatıyorsun ya bir de ben müslümanım müslümana kafir demek dinden çıkarır haa ciddiyim bu da bildiğin dinden bir bilgi kafirsin demiyorum bak olanı söylüyorum ben sen değilim insana sen şusun busun demem. Söylediklerim de bizzat şeriat uygulamaları beğenmiyorsan benim bileceğim iş değil şirin mi sandın şeriatı kolay mı sandın sen he yavrum benim
Soran4 ay@Kamdu Senden daha Türküm diyecek cevabı bekle şimdi hatta örnek olarak Osmanlı Torunuyum diyecek izle
- 4 ay
Delilsiz konuşmuyorum. Kuran=şeriat. Bu kadar basit. Beğenmiyorsan dinden çıkarsın olur biter. Aç kitabını oku (gerçi neye inanıyorsun bilemem). Ağzımdan kafir kelimesi çıkmamış, tekfirle itham ediyorsun. Cahil olduğun apaçık ortada. Cahilliğinden böyle diyorsan kurtulma ihtinalin var. Git araştır doğru dürüst. Selmana şuna buna bakarak şeriat öğrenme hdjdjdkdjdj
- 4 ay
@starlab Dün olduğu gibi bu günde cehalet kol geziyor çölünde acınası zavallılar bu sözde beytül zımbırtı yunan felsefesinin arapça hali. Birde sanki bu beytül zımbırtı durduk yere yıkılmış gibi konuşuyor Hülagüye korkak ve erkek olmayan araplar güç yetiremediği dolayısıyla tıpkı bu gün olduğu gibi savaşmaktan korkan gücü sadece karılara yeten bu zavallı sürüsü Moğol süvarileri tarafından ezilmiştir. Çorbacı senin kanında hem araplık hem yahudilik var gibi çünkü bu iki zavallı pis ırk akrabadır.
Soran4 ayAynen araplar kendi dilinde yazılan dini anlamadı sen anladım sen çok zekisin. Dediğim gibi müslüman kardeşlerine karşı gelemezsin. Emirlere aynen uyuyorlar açtım okudum. Emredildiği gibi hepsinin 4 tane eşi var hatta cariye de var. Hiçbiri namus diyerek okutulmuyor dövün yazıyor dövüyorlar darabe dövmek demek bizimkiler onu çevirdi yok uzaklaşmak yok şöyle böyle. Kardeş peygamber yapmamış olabilir o zaten peygamber anlıyorum ama emir belli
Soran4 ay@Kamdu hayır bak Arabistana gitmiyorlar burası Cumhuriyet yazıldığına göre gavur ülkesi sistemi ama bu sistemde yaşıyorlar?
4 ayKadınlar ikinci sınıfmış mış kadınların erkekten ne eksiği var bacım? Erkeğin kötü olduktan sonra şeriat gelse ne olur gelmese ne olur
06 Yorumla
Soran4 ayÜlkedeki erkeklerin zihniyetini biliyoruz araplardan beterler. Şeriat geldiğinde yapacakları ilk iş tüm kadınları kapatıp işlerini ellerinden almak olacak
- 4 ay
Maalesef bende az çok biliyorum o zihniyeti ama gelmez ya şeriat.
Soran4 ayİşte bu erkek zihniyeti çoğunlukta olduğu için onlar getirecek
- 4 ay
Ülkedeki kadın erkek birbirine düşman oluyor farkında mısın?
Soran4 ayBen de erkeklerden nefret ediyorum zaten. Sebebi de erkek üstünlüğü anlayışı. Kadınlar için gayet geçerli bir sebep ama erkekler ne hadle nefret ediyor anlamadım. Dövemiyor sövemiyor diyeyse etsinler iyi olur
- 4 ay
Biz kadınlardan nefret etmiyoruz , ha illa bir kaç tane vardır mutlaka onlar yüzünden milyonlarca erkeğe yığmanın anlamı yok sen de erkekleri sevmiyorsun diye bende kadınlara mı düşman olayım? Tabiki de hayır ama birileri ülkemizi içeriden bölmeye çalışıyor kadınlar ve erkekler birbirine düşman olacak ki ülkeye zarar gelsin Allah korusun sadece farkında ol.
Erkek zihniyetinden nefret ediyorum. Şeriat Allah'ın kanunudur. Ama bunlar onu da kendi lehlerine çevirir.
07 Yorumla
Soran4 ayÇevirecekler zaten o yüzden istiyorlar yoksa suçlu öldürülecekmiş falan bunlar fasa fiso. Geldiğinde ve bir kadın taciz edildiğinde ilk şeriat isteyenler diyecek o kadın da onu tahrik etmiştir diye
- 4 ay
genelleme yapmasan iyi olurdu yalnız herkes aynı zihniyette değil, genellemek de güzel bir zihniyet değil haberin olsun
- 4 ay
@rainboow03 yapmamıştım zaten
- 4 ay
türk ve kürt erkeklerin derken hepsini katmış olmuyor musun bişey belirtmedin
- 4 ay
@rainboow03 "hepsi değil ama"
Gündem konusunda 440 cevap paylaştı. Türkiyeye şeriat gelme ihtimali uzaylı istilasından bile düşük bir ihtimal
02 Yorumla
Soran4 ayBu sözü bir dayanağa oturtabilir misin? Mesela garantisi nedir?
4 ayçoğunluk istemiyor ve gelmesi çok zor
08 Yorumla
Soran4 ayİsteyen çok sosyal medya şeriat diye bağırıyor hükümet bu fikri ortaya atsın bak gör sokaklar şeriatçılarla taşar
- 4 ay
şeriat ile alakalı olan videoların altında ki yorumlara bak bakalım %90ı ne tepki gösteriyor
- 4 ay
müslüman olarak inandığımız dine göre şeriatın en uygun yönetim şekli olduğunu kabul etmemiz gerekiyor bu arada, ama çoğunluğun istemediği bir ülkede insanları zorla buna dayatmak daha da soğumalarını sağlar
Soran4 ayYukarıda bir kadın savunuyor şeriatı ona söyle şeriat gelince bir fetvayla öldürülebileceğini :)
- 4 ay
ne söyleyim ki ben de şeriatı savunuyorum ama ne tarz savunuyor bilmiyorum bazıları yanlış biliyor da:D
- 4 ay
fetva ile kimler öldürülüyormuş
Soran4 ayKimler öldürülmüyor knk halifenin ağzına bakacaksınız. Şeriatta halife şart ve ona uyulur
- 4 ay
halife kafasına göre kimseyi öldüremez ama şeriat da hüküm neyse ona göre hareket ediliyor
- Gündem konusunda 671 cevap paylaştı.
4 ayNorveçe şeriat gelir buraya gelmez
02 Yorumla
Soran4 ayValla açık söyleyim laiklik yok şu an
- 4 ay
Hepsi belli kesmin oyu için radikal dincilerin politikası gerçekliği yok olamaz da belli bir kesim var onlar kendi kendilerine şeriatçılık oynuyorlar hepsi bu
4 ayEvet.
03 Yorumla
Soran4 ayBen bu ülkede yaşamam
- 4 ay
Niye
Soran4 ayKafayı mı yedim bir erkeğin ağzına bakacağım? Yok onu etme giyme sus konuşma vs
Tamam
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt