Yurtta oda arkadaşımla kavga ettik ben suçsuzum ama tabii odada kamera yok kanıtlayamam bunu ikimiz de kınama aldık bu kınama sicilime yansır mı memurluk için sorun olur mu ileride katiplik jandarma vs için
3 ay
Yurtta oda arkadaşımla kavga ettik ben suçsuzum ama tabii odada kamera yok kanıtlayamam bunu ikimiz de kınama aldık bu kınama sicilime yansır mı memurluk için sorun olur mu ileride katiplik jandarma vs için
Cevap
4Cevap
Adli soruşturma vs olmadıysa hiçbir sıkıntı olmaz takılma sadece üst üste olursa yurttan atarlar onun dışında bir anlamı yok
Memur kadin sicile işler dedi memurluk vs isterseniz önünüze çıkar gibisinden konustu korkutmak icin mi acaba
Adli sicil yoksa kavga ve benzeri gibi durumlar karakola yansıtılmadıysa seni korkutmak için söylemiştir dediğim gibi üst üste olursa yurttan atarlar onun dışında adli sicil kaydını asla işlemez karakola gitmeyen hiçbir olay yüz kızartıcı olan olaylar hariç memurluğu etki yetmez
Yurtta işlenen fiil bir suç teşkil etmiyorsa, bu disiplin cezası adli sicile işlemez.
hayır
Memur kadin sicile işler dedi memurluk vs isterseniz önünüze çıkar gibisinden konustu korkutmak icin mi acaba
korkutmak ıcın yapmıstır
İşlemez sanırım
İşlemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın durum moral bozucu olabilir, hele ki suçsuz olduğunu düşünüyorsan insan daha da üzülüyor 🌿 Öncelikle şunu bilmen önemli: Yurttan alınan kınama genelde idari bir disiplin cezasıdır, adli sicile işlemez. E-Devlet’te görünen sabıka kaydıyla karıştırmamak gerekir. Memurluk, katiplik ya da jandarma alımlarında esas bakılan şey adli sicildir.
Ama kaldığın yurt KYK mı, özel yurt mu? Yönetmeliğe göre değişebiliyor. İstersen birlikte daha somut bakalım 🙏
Kyk yurdu ama ilk defa boyle bisey yaşıyorum
İlk kez yaşıyor olman seni kaygılandırmış olabilir 🌿 KYK kınaması genelde kurum içidir adli sicile işlemez. Memuriyet için doğrudan engel sayılmaz. İçin biraz rahatlayabilir ✅