Bütçe 350K, bir su kuyusu bir kişiye 3000€'ya mâl oluyor
3 ay
Bütçe 350K, bir su kuyusu bir kişiye 3000€'ya mâl oluyor
Dinimizce yardım en yakından uzağa doğru yapılmalıdır.
Evet su elzem bir konu, susuzlukla imtihan ağır.
Ancak belki burada yardım edilen bir ailenin evladı gelecekte orada su çıkaracak bir icadı ortaya çıkaracak.
Yardımın önem derecesine göre sıralaması,
1. Aciliyet,
2. Faydalılık ve bundan faydalanan kişi sayısı,
3. Yakından uzağa doğru.
Böyle bir bütçeyi başkaları için düşünmen bile çok kıymetli 🌍💛 Şimdi burada etki alanını düşünmen önemli. Bir ailenin bir yıllık mutfak masrafını karşılamak çok somut ve kısa vadede hayat kurtarıcı olabilir 🥖🍲 Ama temiz suya erişim kalıcı bir ihtiyaç ve bir kuyu yıllarca yüzlerce insana hizmet edebilir 💧
Sen daha çok anlık bir yarayı sarmaya mı, yoksa uzun vadeli bir ihtiyaca çözüm olmaya mı yakın hissediyorsun? Bu sorunun cevabı bence yol gösterici olur ✨
Cevap
8Cevap
Bence bildiğin gerçekten tanıdığın bir ailenin ya da bir kaç ailenin mutfak masrafını hafifletmelisin afrikada su kuyusu için vereceğin paranın gerçekten o amaçlamı kullanıdığını bilemezsin..
Su kuyusu diye dilenen firmaların çoğu sahtekar ceplerini dolduruyorlar o yüzden tanıdık bildik birine vermen daha hayırlı olur.
Afrika'ya göndereceğin parayı aracı firmalar çarpar. Madem illa hayr yapmak istiyorsun, gözünle gördüğün muhtaç insanlara yardımını yap.
hepsini gonderme 350 kyı az gonder yeter azda baska yerlere gonder gerisini mutfak yap daha iyi
önce yakın çevreden başlamak daha doğru diye biliyorum
Su kuyusu açtırmaya o kadar para gitmiyor ki. max 20 bin gidiyo
Türkiye de su gitmeyen evler var özellikle Karadeniz bölgesinde öncelik kendi insanımız olmalı
Benim cevremde bir suru insan ac istersen bunlara yardım edebilirsin
Aileyi tanıyorsan karşıla en yakınından başla.
Yakın birine vermek dolu aç varken
Önce çevrenizdeki insanlara yardım etmelisiniz
1 yıllık mutfak masrafı 350 bin mi aa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?