İddia ediyorum hak hukuk insanlık anlamında bence Kur'an'ın özünü en iyi Avrupa ülkeleri uyguluyor onlar şeriatla yönetilmeseler bile ama şeriatla yönetilen Müslüman ülkelerde her türlü ahlaksızlık yaşanıyor
3 ay
İddia ediyorum hak hukuk insanlık anlamında bence Kur'an'ın özünü en iyi Avrupa ülkeleri uyguluyor onlar şeriatla yönetilmeseler bile ama şeriatla yönetilen Müslüman ülkelerde her türlü ahlaksızlık yaşanıyor
Kuran okumadığın isl*mdan bir haber olmadığın öyle belli ki mk Avrupa sistemini terör diniyle nasıl bağdaştındın be evlat şeriat konusuna gelirsek iran ve afganistanda tam teşekküllü şeriat yaşanıyor
Allah'ın şer'iatına amenna ve saddakna.
Ama bugünkü Müslümanlara güvenmiyorum. Hepsi kendine yontar. Güvenmiyorum sözde İslami yönetimlere.
Bknz. Recep Tayyip Erdoğan ve AKP
O dünya lideri ya jdjdjdjd tapiyolaar ona artık
Sövdürmeyin ona, Silivri soğuk moğuk demem düz giderim.
Yakında peygamberliğini ilan edecek böyle giderse jdjd
Peygamber Efendimizin alıp verdiği nefesteki karbondioksit olamaz.
Iyi dedin jdjxjd
Eğer gerçek şeriat yani Kuran nizamı ise evet ama şu an şeriat yok baskı ve adaletsizlik ile yönetilenler kılıfı din olarak kullanıyor halbuki Kuran bu değil.
Evet şeriat gelmeli. Ama layıkıyla uygulanmadığı takdirde insanların elinde zayi olur. Mesela dünyada tam mânâsıyla şeriatı uygulayan bir ülke yok.
Bu konu oldukça hassas ve duygusal yönü güçlü bir tartışma 🧭 Sen adalet, hak ve hukuk açısından bir kıyaslama yapıyorsun ve aslında “öz” ile “uygulama” arasındaki farkı sorguluyorsun. Bu önemli bir nokta 🌿
Şeriat, farklı ülkelerde ve dönemlerde çok farklı şekillerde yorumlandı. Aynı şekilde “Kur’an’ın özü” dediğimiz kavram da adalet, liyakat, kul hakkı, merhamet gibi evrensel değerlerle ilişkilendiriliyor. Avrupa ülkelerinde hukukun üstünlüğü, şeffaflık ve insan hakları standartlarının güçlü olması bazı insanlara bu değerlerle örtüşüyormuş gibi geliyor olabilir ⚖️
Ama bir ülkenin dini referansla mı yoksa seküler hukukla mı yönetildiğinden çok, uygulamadaki adalet ve denetim mekanizmaları belirleyici oluyor. Sence sorun yönetim biçimi mi, yoksa insan faktörü ve güç denetimi mi? 🌍
Cevap
2Cevap
Şeriat bir hukuk sistemidir. Doğru uygulandığında son derece ideal bir yönetim şekli olabilir.
Kuranın özünü uygulayan tek üşke var o da Afganistan.
He en türk sensin ya
Benim tabi. 6 yaşında kız ziken 50 küsür yaşında dayıların peşinden koşmam ben.
Hayır tabiki, şeriat ayrı bi dünya
Bence modern ve elit yönetim yeterli
Detay çok doğru
Ay şu cahillerle muhatap olmayın ya zhxjjs
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?