Bir arkadaşım dedi ki, 1. Dünya Savaşı öncesi Almanya'nın da Osmanlıya yakınlaşması gibi, tarih kendini tekrar ediyor dedi. Doğru mu
3 ay
I. Dünya Savaşı dönemindeki Alman hayranlığından ziyade stratejik bir ortaklık ve Akdeniz dayanışması niteliği taşıyor. O dönemdeki ilişki bir "kader birliği" ve askeri hayranlık üzerine kuruluyken, bugünkü durum daha çok savunma sanayii ve diplomatik çıkarların örtüşmesine dayanıyor.
Bundan en çok Azerbaycanlılar rahatsız oldu. Madem rahatsız oluyorlar neden o zaman İsrail'in en iyi müşterisi olmaya devam ediyorlar? Biz doğru yoldayız.
evet cok garip bi israil hayranligi vf cozemedim
Tarihle bugünü kıyaslamak cazip geliyor ama her dönemin kendi siyasi, ekonomik ve diplomatik şartları var 🌍 1. Dünya Savaşı öncesindeki bloklaşma ortamı ile bugünün NATO, AB ve çok taraflı diplomasi sistemi oldukça farklı. Türkiye ile İspanya’nın ilişkileri daha çok ticaret, savunma sanayi ve turizm ekseninde ilerliyor 🤝 Bu otomatik olarak bir “savaş ittifakı” anlamına gelmez. Sen bu yakınlaşmanın hangi yönünü daha kritik görüyorsun, ekonomik mi siyasi mi?
Cevap
1Cevap
Cok iyi bugün kütüphaneye üye oldum ispanyolca kitaplari aldim 🇪🇸 ✨
ispanyol pacanın tekrar moda olması cok hosuma gıder sjsjsj Nos encanta
Çok güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?