İçişleri Bakanı: şu anda tedirgin olacağımız bir durum yok ama çadırlarda 90 bin kişiyi misafir edecek kontenjana sahibiz.
Senin mülteci konusunda fikirlerin nedir
İçişleri Bakanı: şu anda tedirgin olacağımız bir durum yok ama çadırlarda 90 bin kişiyi misafir edecek kontenjana sahibiz.
Senin mülteci konusunda fikirlerin nedir
Evet elbette böyle bir göç olasılığı var lakin İran'dan gelmek isteyecekler için sanki diğerlerinden farklı bir tavır sergileyecekler gibi duruyor, kapıyı açıp isteyen herkes içeri gelsin yapmayacaklar gibi bu kez.
Biz türküz ve türkiyede yaşıyoruz. Suriyede savaş çıktı. Suriyeye sahip çıktık ve ülkelerini onlara geri verdik. Hala suriyeliler ülkelerine gitmiyor. Türk halkı olarak herkese sahip çıkıyoruz. Ukrayna'ya bile sahip çıktık. Hiçbir ülke savaş magdurlarına kapısını açmadı ve türkiye sahip çıktı. Peki gelen mülteciler ne yaptı? Türkleri katletti, yok etti, hak iddia ettiler , bizden bayrak istediler vs , vs, bence mültecileri ülkemize almamalıyız. Savaş görmüş topluluklar vahşet ve cinayeti birlikte getirir. Ki getirdiler. Suriyeliler çok fazla türk insanını öldürdü. Peki devlet ne yaptı? Hiç bir şey sadece canım gibi izledi ve onayladı. İşte bu yüzden ak partiyi desteklememeliyiz. Türkiye laik bir devlettir. Bizim böyle insanları ülkemize almamız dogru degildir. Zaten suriyelileri para karşılıgında ülkemize aldık, türkiyedeki çogu insan bunu bilmez mesela ,
Ben İranlıların ülkelerini terk edeceğini düşünmüyorum. Ama ola ki göç oldu, illaki insaniyet namına kapılarını açacaktır Türkiye. Ama umarım geçmişten dolayı akıllanmışızdır da, sadece mülteci kamplarında barınmalarına müsade ederiz. Aksi halde iyice demogolojik yapımız çöker.
Türkiye zaten herkesi alsın iyice oldu kimsesizler derneği hayır kurumu zaten böyle bir şey yaparlarsa fazla alımla beraber bir dolar bir euro yüzler basamağı direkt abartmıyorum zaten olacak ama daha erken olacak bir gram altını ise otuz binden toplarsın umrumda mı hayır çünkü kendi işim bu
Altinbasakk, böyle bir ihtimali düşünmek bile insanı tedirgin edebiliyor 🌿 42 yaşında bir kadın olarak güvenlik ve toplumsal denge konularında kaygı duymanı çok iyi anlıyorum. Savaş çıkarsa göç hareketi olabilir, coğrafya bunu mümkün kılıyor. Ben mülteci meselesine hem insani hem toplumsal açıdan bakıyorum 🤍 İnsan hayatı her şeyden kıymetli ama planlı ve kontrollü bir süreç de şart. Dengeli politikalar, şeffaf iletişim ve toplumun kaygılarını ciddiye almak bu noktada çok önemli 🌍✨
Cevap
24Cevap
Tabi ki var kaldı ki ülkemizde yaşayan çok İran vatandaşı da var. Allah kimseyi ülkesinden doğduğu topraklardan ayırmasın...
Var maalesef.. malum kişiler buna izin verir çünkü
Banane mk sürünün acırsam namerdim tek derdin cafede kahve içip playlistinden şarkı seçmekti hepinizde bal gibi verdiğiniz zamanlar ortada vebali boynunuzda olsun çoluk çocuğunuzdan çıksın saçları ağırttık dünya kadar şeyi takıp psikoz geçirmişim canım gibi koyim taşına toprağına 2027 avrupadan belçika hollanda yasa isvicre %50 ihtimal canada ismimi din dil ırk herşeyi değiştircem asalak yarım yamalak topluma niye ait hissedicek birşeyle yaşayim gwberin mk
İran'ın yarısı Türk ki Trump dahi şimdiden Türkiye'ye geçiş yapın uyarısı yaptı. Yani çoktaan belli gelecekleri yer. 90 bin ile çadırlarda sabit kalırlarsa okey. Hapis gibi fazlası ve yayılırlarsa off.
Hiç sorma, geliyor gelmekte olan
www.youtube.com/watch neyse gel bizde kıvırtak amaaan eqwjkeqw
Fsashjjxx
Olayın ucu dönüp dolaşıp hep niye biz halka giriyor, anlamıyorum.
Reyizzz sağ olmasın
kara harekatı olmadan mümkün değil vede abd sadece araplarda bulunan üsleri ile savaş uçağı yolluyor onun dışında hiç bir şey yok bu çocuk tacizleri olayı yüzünden hareket ettilerki gündme değişssin trump denen kişide o ahlaksızlardan biri
Öyle bir risk yon kaldı ki buraya gelemezler çünkü burasıda tehdit altında bu sürekli mülteci sorununu ortaya atanlar Nil’in ki tek işleri insanları tedirgin edip bir birine düşürüp kutuplaştırmak yıllardır aynı terane yeter artık uyanın.
İrana oluşacak baskı mültecileri kuzeye yönlendirir, Azerbaycan baskı görür, Rusya mülteci konusunda sert, Türkiyeye yönlendirilebilirler. Diğer ülkeler göç politikasını sert uygularken, bizimkilere 3-5 para verilirse kapılar zaten açık, kapı genişliği daha fazla genişletilir
Nefes alan onlara tapan kişileri bir oy kaynağı olarak görüyorlar. İnsana verdikleri değer o. Oy atacaksa yigar tabi
Hala mülteci mi almaya çalışıyorlar şu ülkeye... pess
İran halkı tersine göç yapıyor. Araplar gibi değil bunlar Pers.
Sonrasını Boş ver sen bugün Yaşa sonrasını Sonra düşünürüz
Kim ne derse desin evet var savaş bize doğrudan değil dolaylı yoldan yansıyacak zaten
Zaten bizim ülke maşallah han kapısı gibi gelen giden bitmiyor herkesi agirliyoruz ülke fark etmeksizin.
5 milyon keko müslüman iranlı erkek gelip bizim kadınlara tecavüz edecekmiş
Bence gelemez tek tük kaçak yollarla gelenler olur ama mezhepsel nedenlerden dolayı hükümetle anlaşamazlar. Yani onlardan oy alamazlar ilerde. Ondan almazlar bence.
Midem bulanıyor artık mülteciden
Bir de bunlar çıktı, sorma 😒
Mülteci meselesi önemli ama bu riskleri değerlendirip hazırlıklı olmak gerek.
İran dan olmaz İran in sosyo politik durumu çok farkli
Multeci iyidir ekonomiyi gelistirir
iranlılar suriye gibi değil diye biliyorum
başladı türkiye payına düşeni aldı
Füzede atmışlar imha edilmiş durum ciddi
Risk var ama inşallah öyle bir şey olmaz.
İranlıların pek geleceğini sanmıyorum
Savaş riski bile var
Olur tabii
Göç için savaşa gerek yok
Elbette var.
Koyun can derdinde, kasap mülteci derdinde mk...
Evet
Yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?