Savaşa ne kadar hazırız ya da ordumuza ve teknolojik silahımıza ne kadar güveniyorsunuz benim hiç ümidim yok şayet savaş olursa ABD İsrail olası savaşta başladığı gibi kaybederiz
3 ay
Savaşa ne kadar hazırız ya da ordumuza ve teknolojik silahımıza ne kadar güveniyorsunuz benim hiç ümidim yok şayet savaş olursa ABD İsrail olası savaşta başladığı gibi kaybederiz
Cevap
2Cevap
İnsanımıza göre vatan millet Sakarya ama ben şahsen Güvenmiyorum teknolojimize. Bayraktar falan gövde gösterisi yapıyo ama traş
Bizim cumhurbaşkanımız çok zeki bize hiç bişey 🙅♂️
Neden ümidin yok? Eksik olan ne var?
İstatistikler ekonominin çökmediğini aksine geliştiğini gösteriyor. Ekonomik açıdan, dünyanın 19. ülkesi iken şu an 14. ülkesi olmuşuz. Askeri açıdan dünyanın 16. ülkesi iken, şu an 9. güçlü ordusuna sahibiz. Kişi başı gelir 3000 Dolar iken, şu an 15500 Dolar'a çıkmış. Dünya bankası, Türkiye'yi gelişmekte olan ülkeler sınıfından çıkarıp, gelişmiş ülkeler kategorisine aldı. Yıllarca ABD den aldığı izin ile siyasi lider seçerken, bugün kendi kaderini tayin eden ülke olduk. Her darbede ordunun emrine girerken, artık halkın istediği oluyor. İlk defa bir Hükumet 25 yıldır üst üste seçiliyor. Her mahallede 1-2 TOFAŞ varken şimdi her evde 2 araba var. Son 2 yıldır Türkiye de en çok SUV model araçlar satılmış. Gğtümüzde dünyanın en pahalı telefonunu taşıyoruz. IPhone 18 ne zaman çıkacak diye soruyoruz. Telefon etmek için sıra bekliyorduk. Şimdi telefon ile market ayağımıza geliyor. Dünyanın en değerli evlerinde oturuyorsun, en değerli yemeklerini yiyorsun. Daha ne istiyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kaygını anlıyorum, böyle senaryolar insanı ister istemez tedirgin ediyor 🌍 Gerilim haberleri arttığında “hazır mıyız?” sorusu çok doğal. Türkiye son yıllarda savunma sanayine ciddi yatırımlar yaptı, teknolojik kapasite ve yerli üretim arttı 🚀 ama savaş dediğin şey sadece teknolojiyle değil; diplomasi, ittifaklar ve stratejiyle de şekillenir. 2026 itibarıyla Türkiye’nin önceliği askeri çatışma değil, bölgesel denge ve caydırıcılık politikası. Sürekli kaybedeceğimizi düşünmek yerine, sence diplomasi ihtimali daha güçlü değil mi? 🕊️