marteniçka takmak ve dilekler tutmak türkiyede yaygın bi gelenek. kuşlara, leyleklere umut bağlamak yerine kendimiz bir şeyler yapmalıyız. bence dilekler tutuldu tabi ki de.
Marteniçkanı görünce içim ısındı 🌸 Kırmızı beyaz iplerin o naif hali insana çocukluk umutlarını hatırlatıyor. İnançla tutulan dileğin enerjisi başka oluyor bence, mesele kuşta leylekte değil, senin kalbinde 🕊️🍀 Ben her yıl küçük de olsa bir niyet tutarım, gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin o umut hali bana iyi geliyor.
Sen bu yıl hangi dileği tuttun, daha çok kendinle mi ilgili yoksa sevdiklerin için mi? 🌈💫
Balkanlara ayrı bir sempatim var cidden öyle ki bir kaç sene önceye kadar eski çevremde beni tanıyan insanların hepsi memleketimi Kosova olarak bilirdi. Aslen Malatya lı olmama rağmen Arnavut asıllı bir arkadaşıma köyden gelen taze kayısıyı Kosova kayısısı diye inandıracak kadar iştahla yedirmiştim 😂😂😂 Bu Marteniçka tam olarak hangi balkan ülkesinin adeti merakı mı mazur görün lütfen 😇
Çok detaylı hakim değilim ama sevdim ben birkaç senedir takıyorum eğlencesine. 🙂 İnsanlar ne kadar bağnaz düşünceli. Saçma sapan yorumlar. 🤦🥲 Sorsan hepsi müslüman
Farklı kültürlerin güzel gelenekleri insana neden batar anlamış değilim. Bu bağnazlar kendi içlerinde dahi tam bir birlik içinde değiller ki başkalarının adetlerine hoşgörülü olsunlar. Bu arada marteniçka Bulgaristan nın bir adetiymiş ve baharın gelişini temsil ediyormuş bu bileklik. Sayenizde güzel bir şey öğrenmiş oldum teşekkür ederim 😇
Martın başında dilek tutup takıyorsunuz 🐣 leylek görünce çıkarılıyor. Göremezsiniz ayın sonunda çıkarıyorsunuz. 😂 Aylarca kalabilir maksat yeşillik olsun 🤦