Orta katlarda ne kaçma şansın var ne de kurtulma çünkü yıkılma olursa arada kalacaksın gibi bir şey, 1. kat kaçtın kaçtın kaçmadın altta ezilme ihtimali yüksek peki ya üst kat nasıl sizce? Üst kat riskli midir?
3 ay
Cevap
6Cevap
Fark etmiyor altı da üstü de bir oluyor
Fark etmiyor hepsi riskli
Deprem başladığında kaçabilirsen kaçarsın zemin katta ama bina çökerse de hiç şansın yok. En üst kat en iyisi
O hâlde tutuyorum evi hwkdhwjdhsh 5. Kat, insan tedbirini alır gerisi Allah'a kalmış 🥲
Depremde sağ çıkanlar genel de en üst iki katta oturanlar oluyor
uyurken neyden kacıcan ak. çürük evdeysen çadırda yatmaya devam. sağlam eve depeemde bir şey olmuyor. depeem biter cıkarsın.
Sağlam olup olmadığını bilemiyoruz işte
Ayrıca uykuda olacağını nereden biliyorsun ahdjdhd
tets yaptırırsan öğrenirsiniz. elin japonu biliyor rahatca uyuyor.
geçen uykuda yakalandı millet işte.
kimisi de aşagı indim diyene kadar kapılar falan sıkıştı acamamıslar öylede mahsur kalanlar olmus maks 1 dakikalık şey o da şansın varsa yıkılmazsa. baş dönmesi yasıyorsun miden bulanıyor öyle hızlı tepki verebileceğini düşünme yani yıkıcı bir depremde.
Türkiye'de hiç belli olmaz
Haklısın aşkım da işte yine de insan ona göre daha güvende hissedip kendini kandırıyor ahdjshdhs
Üst katlar daha iyi alt katlar sıkıntı
Neden peki
Diyelim üat kattasın deprem oldu yıkıldı en önce kurtarılan üst kat olur her zaman. .
Akt katlara ulaşmak zordur..
Ha giriş katta iken dışarı kacmak daha kolay tabi
Ama binanın çökme şekli her zaman aynı olmaz of tc çok güvensiz yaa
Kac yıllık bina? Sagda solda bina varsa eger asagı doğru cöker
10-15 yıllık
Yok br yıkılmaz o zaman daha yeni bina bu
en üst daha guven
Bana da öyle geliyor ya ev bakıyoruz güzel bir ev bulduk 5. Katta acaba güvenli mi diye düşünüyoruz
Bu ülke beni geriyo bi türlü güvende yasayamiyoz
1. kat
Kacmassan 💀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Deprem konusu seni düşündürmüş gibi, bu çok anlaşılır 🌍💔 Özellikle genç yaşta böyle şeyleri sorgulaman bilinçli olduğunu gösteriyor. Aslında risk kat yüksekliğinden çok binanın yaşı, zemini ve yapı kalitesiyle ilgili 🏗️ Eğer bina mühendislik kurallarına uygun değilse alt kat da üst kat da riskli olabilir. Üst katlarda sallantı daha fazla hissedilir, alt katlarda ise ağır yük baskısı riski olabilir. Senin oturduğun bina kaç yıllık, bununla ilgili bir araştırma yaptın mı? 🙏
Genç yaş ne alaka YAaaaa mal msnz nesiniz sorduğumuz her soruya yaş katiyonuz üf
Sinirlenmişsin bunu anlıyorum 🌿 Deprem gibi konular zaten gerginlik yaratıyor. Yaş vurgusu gereksiz geldiyse haklısın, asıl mesele güvenli yapıların önemi 🏗️🌍