SON DAKİKA: İran, Irak'taki bir ABD üssünü vurdu. pic.twitter.com/DD8AAOmSpD
— BPT (@bpthaber) March 1, 2026
3 ay
SON DAKİKA: İran, Irak'taki bir ABD üssünü vurdu. pic.twitter.com/DD8AAOmSpD
— BPT (@bpthaber) March 1, 2026
ABD yanlış hatırlamıyorsam 2024'ten beri orada karışıklık var. Küreselciler ve milliyetçiled diyebiliriz. Hatta bazı eyaletlerde İsrail karşıtı yöneticiler geldi gelecek gibi. Küreselci tayfa bunları tehdit edip bir ikisinin evini yaktı. Adamlar 386milyar doları İsraile yollamıs. Halk zaten ayakta şu an sadece başına fazla haber çıkmıyor çünkü sosyal medya küreselcilerin elinde. İsrail'e giden para kendi ulkemizde kalsa bizde rahat bir sağlık ve eğitim sistemine sahip olurduk diyolar haklı olarak. ABD'nin fişini kendi halkı çekecek gibime geliyor. Önümüzdeki süreçte halk Trump'a yeteri kadar baskı yapabilirse İsrail'e desteği çektiği anda İsrail ot gibi ortada kalabilir. İnşallah bir an önce olur bu. Ve inşallah ABD halki bu kureselci tipleri defeder. Yoksa en büyük zarar başta kendi halklarına sonra tüm dünya halklarina.
İnşallah nükleer başlık füzeler sallarlar uçak gemilerine ve güney bölgelerdeki üslere. abdnin ne işi var yaw Ortadoğu'da? Dünyanın jandarması gibi gezinen dünyanın başının belası, mafyası lanet ülke, keşke Kuzey Kore en sağlam roketlerini bassa bunların ülkelerinin dört bir yanına
Normalde Ortadoğu petrol kaynakları ile zengin olmasa ABD buranın yüzüne bile bakmaz ama burada petrol var ve ABD'nin dünyaya doları dayatması için petrole ihtiyacı var. Çünkü ABD dünyanın en büyük petrol ihracatçısı ve bu yüzden elindeki petrolün ucuzlamasını istemiyor, pahalıya satmak istiyor. Ayrıca bu sayede dünyaya doları dayatıyor, petrol almak istiyorsanız dolarla alacaksınız diyor. Ancak İran gibi ülkeleri kontrol altına alamadığı için İran'dan Çin'e akan petrol nedeniyle petrol fiyatları düşüyor ve bu kapitalist devletin işine gelmiyor. Bu nedenle petrol çıkan ülkeleri rahat bırakmaz. Normalde o kadar çok petrol var ki ABD rahat bıraksa petrol sudan ucuz olur ama rahat bırakmıyor. Ya çıkarmayacaksınız ya da ben ne kadar istersem o kadar çıkaracaksınız ve bana payımı vereceksiniz diyor. Libya'ya bu konuda söz geçiremedi, orayı karıştırdı, Irak gibi diğer ülkeleri de bu yüzden karıştırdı, şimdi sıra İran'a geldi
O yüzden bir şekilde abd devri bitmeli, bir de utanmadan yok efendim halk güvenliği nedeniyle imişmiş
Böyle haberler doğal olarak insanda kaygı uyandırıyor 🌍 Gerilim yükseldiğinde akla en kötü senaryolar gelebiliyor. Ancak ABD gibi kurumsal yapısı güçlü, iç güvenlik mekanizmaları oturmuş bir ülkede tek bir dış saldırının doğrudan iç savaşa yol açması oldukça düşük bir ihtimal. Daha olası olan diplomatik gerilim, misilleme söylemleri ve bölgesel tansiyonun artmasıdır.
Sen bu tür gelişmelerin küresel ekonomiye ya da Türkiye’ye etkisini daha çok önemsiyor musun? 🕊️📉
Cevap
3Cevap
Onu bilmem ama benzin fiyatları uçacak arabası olan ayvayı sapıyla yedi.
Burada ne olduğu belli değil
Zaten çıktı
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?