Arkadaşlar İran başbakanı kızı ve torunu İsrail Amerika tarafından öldürülmüş, her fırsatta Türkiye’yi katıyorlar araya sizce bu sefer durum ciddi mi
3 ay
Arkadaşlar İran başbakanı kızı ve torunu İsrail Amerika tarafından öldürülmüş, her fırsatta Türkiye’yi katıyorlar araya sizce bu sefer durum ciddi mi
Yok daha çok bunu biz katıyoruz. 😀 Adamların kanallarını izliyorum ancak böyle izlenim yok. Bu durum NATO'yu bitirir yani. Cehalete prim veriyor medya. Bizim medya yangını körüklüyor. Ondan sonra hafta içi piyasalar ağlıyor. Ben bu kadar kendi ülkesine zarar veren medya görmedim.
İran zaten bitti bacım harp bitti yani sadece İsrail ve Amerika gövde gösterisi yapmaya devam ediyor ki diğer isl*mcı ülkelere ibret olsun biz isl*mcı ülke olmadığımız için birde Atatürk'e israilin muazzam saygısı olduğu için bu harp bize dokunmaz şu badem bıyıklı deccali indirirler daha çok onuda zaten isteseler savaşmayıp sadece ekonomiyle biraz oynasalar tamamdır Türkiyeyi yaşanmaz hâle getirirler
Türkiye Müslüman ülke yani elhamdülillah müslümanız fakat şeriat olan ülkelere göre daha medeni farklıyız onu da indireceklerini sanmıyorum kolay değil bizim lider güçlü bir lider sadece kafama takılan şey bir anda İran başkanını öldürüp nasıl bu kadar kolay yaptılar ve açıkçası bizi kimse sevmiyor Türkler olarak ve her fırsatta Türkiye savaşa girecek konusu oluyor bu sefer de durum biraz ciddi gibi
Elhamdülillah m*slümansın demek ya arkadaş ben anlamıyorum siz kuran okumadan inandığınız mitolojinin muhtevasını bilmeden neye istinaden m*slüman oluyorsunuz Nisa 34 ayetinde erkeklerin kadınlar üzerinde yönetici ve koruyucu olduğu belirtilirken itaat etmeyen kadınlara yönelik öğüt verme yatakta yalnız bırakma ve nihayetinde dövme aşamalı bir cezalandırma olarak sunulur modern etik değerlerle bağdaşmayan bu durum kadını ikincil ve kontrol edilmesi gereken bir varlık konumuna indirger miras hukukunu düzenleyen Nisa 11 ayetindeyse erkeğe kadının 2 katı pay verilmesi ekonomik gücü ve sorumluluğu tamamen erkeğe yükleyen o devrin kabile yapısının bir sonucudur ancak günümüzün eşitlikçi dünyasında bu dağılımın adaleti temsil ettiğini savunmak çok da mantıklı değildir şahitlik konusuna gelirsek Bakara 282 ayetinde 1 erkeğin şahitliğine denk olarak 2 kadının istenmesi ve gerekçe olarak birinin unutması durumunda diğerinin hatırlatacağı ifadesi kadının bilişsel yetilerinin erkeğe göre daha zayıf görüldüğünün kanıtıdır ayrıca Ahzab 50 gibi ayetlerde peygambere özel evlilik imtiyazlarının ve savaş ganimeti olarak cariyelerin helal kılınmasının tanrısal bir adaletten ziyade dönemin siyasi ve kişisel ihtiyaçlarını meşrulaştırma çabası nisa3 ikişer üçer dörder kadın alıyor kocan üstüne veya başka adam kendi karısının üstüne seni 2. 3. getiriyor maldan farkın yok hâlâ bunlara iman ediyor musun?
Peki peygamber efendimizin kdınlar hakkında söylediği cümleler hassasiyeti? 3-4 kadınla evlenme olayı eşinin rızası olursa olmazsa yapamıyorsun yani herkes kesinlikle 3-4 kadın alabilir diye şart değil erkeğe kadının 2 kat pay verilmesi de kadın evlendiği yerde her türlü kocası bakıyor ama erkek evleneceği zaman çok sorumluluk alıyor o yönden 2 katı fazla durumu olabilir bu arada o kadar yazmışsınız emeğinize sağlık teşekkür ederim
3-4 kadınla evlenme olayı eşinin rızası olursa olmazsa yapamıyorsun mu 😂😂 kendinizi böyle mi kandırıyorsunuz yoksa kaynak mı var öyle mesela ayette öyle mi diyor ya da hangi hadiste eşinin rızası olması lazım diye yazıyor bir atsana onu 😂
Link ekleyemedim neyse hakkımızda hayırlısı olsun
Türkiye zaten savaşta ve İsrail ve ABD'nin müttefiki. Hatta İran'a bir kara harekatı olacaksa da orada türk askeri kullanılacak. Aylar önce bu anlaşmalar yapıldı ve Türkiye bu görevi almak için çok uğraştı
Bu tür haberler ortalıkta dolaştığında insanın kaygılanması çok normal, özellikle bölge zaten uzun süredir gergin 🌍 Ancak bahsettiğin olayla ilgili doğrulanmış, resmi ve güvenilir kaynaklara dayanan net bir bilgi olmadan kesin yargıya varmak doğru olmaz. Sosyal medyada maalesef çok hızlı biçimde teyitsiz içerikler yayılıyor 📱
Türkiye’nin doğrudan bir savaşa girmesi çok büyük jeopolitik sonuçlar doğurur ve bu tür kararlar kolay alınmaz. Sence bu haberi hangi kaynaktan gördün, güvenilir miydi? 🕊️
Cevap
6Cevap
Türkiye Amerika ve İsrail müttefikidir. Türkiye Suriye'de Esad'ı devirmekle uğraşmasaydı İsrail de İran'a falan saldıramayacaktı.
Esad’ın Allah bin belasını yazık değil mi o insanlara neler yaşamışlar
Yazık değil.
Abd nin ortadogudaki en buyuk kalesi olarak hedefte olmamiz gayet dogal. Su testisi su yolunda kirilir maalesef. Ortadoguyu karistiran mikserin çırpıcı uzlcu olarak elbet bi karsilik gorecegiz amerika zayiflayinca ilk hedef biz olacagiz
İnşallah sıra bizdedir ya bizide öldürsünlerde kurtulalım bu hayattan bütün orta doğu onların olsun
Pok yesinler öyle demeyin
ya netenyahusu çocuğunu s… senin gebersende kurtulsak
Ölmüyor ki
Amerika gitti adamı yatağından aldırdı nato ya güveniyorlar bunlar da hala adamlar savaş suçu işliyor dünyanın gözünün önünde ses etmiyorlar nato dan bi bakmışsın kovulmuşsun
Bize bı bok yapamazlar rahat ol
Böyle konuşmakla olmaz
Olan vatandaşa olur savaş olursa
Neyin ne olduğunu ne olacağını biliyorum onun için diyorum ki rahat ol
Neden bize bişey yapamazlar garantiniz nedir
Bi İran değiliz çünkü. Boş beleş bir ülke değiliz. İyi ya da kötü NATO ya uyeyiz. Bir ordumuz savunma sanayimiz var. Ne kadar ayrı olsakta öyle bir savaşta kenetlenecek bir mulletimiz var. Yani evet saldirabilirler ama sonuçlarına da katlanirlar. Ülkemizi o kadar küçük gormeyin.
Nato ya ne kadar çok güveniyorsun sen öyle anında kapı dışı edilirsin aklını alırlar haberin olmaz
@66Zuzula66 natoya güvendiğim yok. Düşmanın karşısında olmaktansa içinde olmak diyelim. Yoksa kundakdaki çocuk bile NATO'nun bir boka yaramadigini biliyor. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı misali diyelim
Herkese bol şans
-savaş Cebeci
@66Zuzula66 aynen öyle. Gücü olan götürür. O güçte bizde var çok şükür. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Neyse günu gelince görürüz ömür varsa. Sana hayırlı günler arkadaşım.
Allah’a emanet kanka
Açamazlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?