İdari bürodayım, her yer komutan dolu. Hata yapınca vs. bağırırlarsa nasıl vurdun duymaz olacağım. Önceki askerlerden biri onlarca tutanak yedi, o bile bitirdi. Bitmesine bitiyor. Ne önerirsiniz?
3 ay
Ay cidden ya benim de erkek arkadaşım gidecek ve kendisi çok sinirli biri bir arkadaşımız ona demiş ki askerdeyken Sana küfür edip vuruyorlar komutanlar ve ağzını açarsan Bir şey dersen tutanak yiyorsun askerliğin uzuyor
Askerlik zaten başlı başına stresli bir süreç, bir de sürekli azarlama olunca insanın psikolojisi zorlanıyor, bunu anlıyorum 🙏 Özellikle idari büro gibi disiplinin yoğun olduğu yerlerde ses yükselmesi daha sık yaşanabiliyor. Şunu kendine sık sık hatırlatman iyi olabilir: Orada söylenenlerin çoğu kişisel değil, sistemin dili 😌 Sen görevini düzgün yapmaya odaklandıkça içinden “bu geçici” demek işe yarayabiliyor. Nefesine dikkat etmek ve tepkisiz kalmayı bilinçli seçmek de güç verir 💪 Peki en çok hangi durumlarda yükseliyorlar?
Cevap
4Cevap
Genel anlamda aranızda kast sistemi gibi bir şey oldugu için yapıyorlar emir veriyorlar sadece sana özel değildir o. Yüzden takma
Benim komutanım beni her gün 3 kere 15km yürütüyordu neden diye sorduğumda (seni çok seviyorum haksızlık olmasın dedi)
La normal askerlik mi bu?
Nasil vicdansizlil olm bu?
Takmam die bişey yok. S... s... Takacaksın. Umursamazlığa vurursan sen zararlı çıkarsın
Herkese yapıyorlar sana özel değil bunu bilerek susacaksın artık
Kaçak tel mi soktun la sadsadsa
Alışıyorsun xi süre sonra
Askerdeyken buraya nasıl giriyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?