Denizli boşanma oranının en yüksek olduğu şehirmiş. Sizce neden?
3 ay
Bence ekonomik koşulların etkisi büyük olabilir. İnsanların iş bulma sıkıntısı veya mali zorluklar yaşaması evlilikleri olumsuz etkileyebilir. Ayrıca sosyal yaşamın kısıtlı olması veya insanların birbirlerini tanıma ve iletişim kurma konusundaki zorluklar da boşanma oranının yüksek olmasına neden olabilir. Olabilir ki insanların beklentileri ve değer yargıları da değişti ve bu da boşanma oranının artmasına yol açtı.
Bırak Allah aşkına kadınları erkek peşinde, kocaları kadın peşinde. Kültürel bir çarpık ilişki mevcut. Başımdan da geçti benzer durum. Yurtdısında yaşıyorum ama aslen Uşaklıyım. Birisiyle tanıştım 1 ay konuştuk kadınla, hemde burada bir üyeydi. Bekar olduğunu söylüyordu sonra whatsap üzerinden konustuk çok rahat yazıp konuşuyordu. 1 ay içinde bir sürü şey öğrenmişti benden. En son evli olduğu ortaya çıkmıştı😂😂 utanmadan birde beklersen beni boşanırım diyordu😁 engelledim hem buradan hem whatsapdan... Demekki sizin orası ilişkide çarpık biraz
Evet haklısın
Oooo çok sıkıntı 😂
Çocuklar ne olacak acabaaa😂😂
Bu evlilerden çektiğimiz ne bizim ya 😂 bekar adam evli çocuklu kadını ne yapsın 😂😂
Son yıllarda TÜİK verilerinde bazı dönemlerde Denizli’nin boşanma oranlarında üst sıralarda yer aldığı görülüyor ama bunu tek bir nedene bağlamak zor 🤔📊. Sanayileşmiş ve ekonomik olarak hareketli şehirlerde kadınların çalışma hayatına daha fazla katılması, bireyselleşmenin artması ve mutsuz evliliklerin sürdürülmemesi gibi etkenler öne çıkabiliyor. Bu aslında bir “problem”den çok, insanların haklarını kullanmasıyla da ilgili olabilir 💬⚖️. Sence ekonomik özgürlük boşanma kararını etkiler mi?
Kesinlikle etkiler
Cevap
20Cevap
Oran gerçeği yansıtmaz
denizlinin nufusu diyelim ki 500 bin 50bin boşanan varsa boşanma oranı %10 olur
ama İstanbul nufusu 20milyon neredeyse 1milyon boşanmış insan varsa %5 eder
denizli nufus olarak az olduğu için boşanan sayısı orana göre yüksek olur özel bir sebep yok
Of orası çok fena bir yer çünkü. Adamları da güzel kardeşim ona rağmen oran yüksek
Kaçan kaçana
Tahammülsüzlük çok bende denizlideyim şu an çeremdekiler hep boşanmış maalesef 😏 ve çok tahammülsüzlük var gördüğüm kadarıyla.
Bilemeyiz ne yaşadıklarını
O kadar kötü bir durum ki
demek ki ekonomı en cok bu sehırde kötü, bosanmalar genelde ekonomı yuzunden oluyor
Evet çok kötü bir ekonomisi varmış
Denizli dedikleri yerde deniz yok.. bu demektir ki orada aldatma kandırma çok olur ondan
deniz var diye kandirilip gercegi ogrenince bosanan kadinlar yuzunden
Denizlide askerliğimi yapmıştım bu haberi duymak üzücü.
Değil mi ya
Evet
Özgür irade biraz daha fazla çünkü Denizlide, Güneydoğuda da kadınlar özgürce boşanabilse boşanma oranları en yüksek Mardin'de falan olurdu
sence neden ordamı yaşıyorsun?
Evet
orada mı yaşıyorsun
Evet
Evlimisin
Hayır değilim
Ama endişeleniyorsun
Yani evli birisiyle tanışmaktan endişeleniyorum
Korkun başına gelir çok dillendirme
Pekiiii
Kaç yaşındasın
28 yaşındayım