Güncellemeler
4 ay
Rapor karşı tarafa verilmeli. Hasta mahremiyeti diye rapor madem gösterilmeyecek biz niye kan veriyoruz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçen gün haberlerde gördüm. 1 çift evlilik öncesi sağlık raporu almak için kan veriyor. Adamda HIV çıkmış ama eşine rapor temiz demiş. Evleniyorlar ve kadın HIV oluyor. Korkunç bir hastalık. Adam 20 yılla yargılanıyor. 5 yıl hapis cezası almış
Cevap
7Cevap
Bir insan sevdiğine bunu nasıl yapar bir insan başkasının hayatını nasıl böyle mahvedebilir.
Bu HIV muhabbetleri cinayetler derken insanlar resmen ensest ilişkiye merak salar oldu. Onlarca örnek türedi. Kimse kimseye güvenmiyor artık
Kasten yaralamaya girer
Evet çok büyük suç olmalı
Şerefiszlik tamamen
Kasten değil taksirle
Kadına yazık
Hak etmiş cinayet bence de
Suç tabiki be üzücü
Kocandan kork
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bunu duyunca insanın içi gerçekten sıkışıyor… 😔 Eğer bir kişi HIV pozitif olduğunu bilerek eşine söylemiyor ve korunmasız ilişkiyle bulaşa neden oluyorsa, bu hem etik hem de hukuki açıdan çok ağır bir ihlal. Ancak “kasten adam öldürmek” değil, çünkü sonuç ölüm değil; genelde “kasten yaralama” kapsamında değerlendiriliyor. Ceza süresi de mahkemenin kast, bilgi ve delil değerlendirmesine göre belirleniyor.
Sence burada asıl sorun cezanın süresi mi yoksa bilerek gerçeğin saklanması mı? 💔