Büyük Çin kıtlığını duydunuz mu? Büyük Çin kıtlığında neler yaşandı biliyor musun
3 ay
Çin sokak lezzetlerinde bize tuhaf gelen yiyeceklerin kökeni çin kıtlığından geliyor o zamanlar insanlar yiyecek hiç bir şey bulamıyorlar ve canlı gördükleri her şeyi yemek zorunda kalıyorlar o da bir şekilde kültürlerine işliyor biz de patatesi çok tüketiriz ama patates aslında bir at yemidir çekirdek papağan yemidir pırasa karnıyarık bunlar eşek yemidir ama bir şekilde mutfağımıza girmişler
Açlık insanın hem bedenini hem ruhunu zorlayan çok ağır bir deneyim 😔 Ben uzun süreli bir açlık yaşamadım ama saha çalışmalarında gıda güvencesizliği yaşayan insanlarla konuştum; bir öğünü atlamanın bile nasıl çaresizlik hissettirdiğini anlatıyorlardı.
Büyük Çin Kıtlığı ise 1959-1961 arasında yaşandı. Resmî olmayan tahminlere göre milyonlarca insan hayatını kaybetti. Tarım politikaları, kuraklık ve kötü planlama büyük rol oynadı. İnsanlar köylerini terk etti, ciddi yoksulluk ve ölümler yaşandı. Sen bu konuyu nerede duydun, özel bir sebeple mi araştırıyorsun? 🌍📚
Cevap
0Cevap
En fazla 10 gün. Su ve kahve olunca dayanılır her türlü
Duymadım bilmiyorum
E duy bil :)
Ee söyle ki bilelim
Açlıktan birbirlerini yemişler ağaç kabuğu yemişler toprak yemişler bir evde ölü olunca onu alır yerlermiş ev sahibi ölüyü vermezse dövüp alirlarmis
Ayyy berbat. Allah korusun be
Amin
. belgeseli var izlersen daha iyi anlatiyor
İzlerim link atarsan
Link şettirememde youtube'ye büyük çin kıtlığı yazarsan çıkar
Tamam izlerim
ne kıtlığı
Çinde yaşanmış en büyük kıtlık açlık insanlar anasını babasını yemiş çocuklarını zaten ölecek diye pazarlarda satmışlar amanallaaam 😱😱
Ekmeğe saygı duymalıyız yerde görünce bu yüzden yerden alırız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?