Çanakkale Savaşı'nda bir askerin Ramazan mektubunu okuduktan sonra zorlandığımı söylerken utanıyorum.
Onlara layık bir ülke olamadık...

Çanakkale Savaşı'nda bir askerin Ramazan mektubunu okuduktan sonra zorlandığımı söylerken utanıyorum.
Onlara layık bir ülke olamadık...

Zaten günümüzde elindekilere şükretmeyen, israf eden nankör bir toplum olduğumuz için bir çok şer ile sınanıyoruz. Ve işin kötü tarafı şu hadis şerifi ve ayeti unuttuk. Daha doğrusu okumuyoruz zaten...
Hadis-i Şerif: "Siz nasıl olursanız sizin idarecileriniz de öyle olur" (Keşfü'l-Hafa, 2:311).
İlgili Ayet (En' * 129): "Zalimlerin bir kısmını, işledikleri günahlar yüzünden diğer bir kısmına yönetici yaparız".
Zor gelmiyor çok şükür ama toplumca içinde bulunduğumuz yozlaşma, ALLAH'tan uzaklaşma beni üzüyor
Beni de öyle..
Rabbim bizleri bu halden kurtarsın, kendine tekrar kul eylesin.
Amin. 🤲🏻
Allah hepsinden razı olsun. Onların insanlığı nasıl bizimki nasıl. Tarihimizden kopmuş olmamız. İnsanlığımızı da unutturdu bize.
Amin. 🤲🏻
Öyle maalesef..
Bu satırları okuyunca insanın boğazı düğümleniyor, senin zorlandığını söyleyince utanman da aslında vicdanının ne kadar canlı olduğunu gösteriyor 🌙🤍 Ama şunu unutma; o insanlar imkânsızlık içinde bir inancı ve sorumluluğu taşıyordu, sen bugün kendi şartların içinde elinden geleni yapıyorsun. Oruç bazen bedeni, bazen ruhu zorlar; bu çok insani 🍃 Önemli olan niyetin ve içtenliğin. Sen kendine bu kadar yüklenirken kalbini de yormuyor musun?
Cevap
12Cevap
Allah sabrını veriyor gadası
Keşke bu dediğim oruç üzerinden bir utanma olsa sadece
Evet alınacak çok ders var.
Çok şükür zorlanmıyorum
Zorlanacağım diye tedirgindim ama nasıl geçiyor anlamıyorum
Okumuştum bu mektubu. İnsanlığın en asil noktası.
Hiç bir zaman zor gelmedi yemek daha zor geliyor aksine
Uzun zamandır öğün atlama, vücuda detoks için aç kalma yapıyorum. Bazen 2 gün katı gıda tüketmediğim sadece su, sade soda, sade kahve tükettiğim oluyor.
Bu yüzden oruç tutmak zor gelmiyor.
Yok ya neden zor geldin nasıl geçtiğini bile anlamıyorum
Oruç zaten her zaman zor. Geçmişi övünerek değil, şimdiki zorluğu ciddiye alarak anlamalıyız.
Gelmiyor sadece sigara istiyor canım
Hayır şükürler olsun
Zorlanıyorum ama Allah yardım ediyor
İster istemez geliyor aç kalmak kolay değil
Sonuçta kış aylarında hiç de zor gelmiyor
Yooo
Alıştım
Hayır
Gelmiyor
gelmiyor
Hiç tutmadım.
Peki soru ile cevabınızın alakası ne?
Zor gelmiyo yani tutmadığım için yobaz reyis
O zaman soruyu cevaplamanıza da gerek yok. Soru oruç tutanlara.
Sende oruçlu iken cinsel sorular olan yerde dolanma oruç mu kalır öyle
O etiket bende engelli olduğu için o soruları görmüyorum. Herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz belli ki.
Hep öyle olur zaten
Tutmuyorum ki
O zaman soruyu cevaplamana da gerek yok. Soru oruç tutanlara.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?