Gizli Üye(25-29)3 ayNe diyorduk 20 lerinde adam olana vermediğin değeri 30 larında ite köpeğe verirsin... Kadınların suçu yok aileler evlatlarını doğru yönlendirmeyi istemiyor. özellikle kız çocuklarını. Erkek çocukları zaten karanlık çağdan beri başı boş bırakılmışlardı.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarından gerçekten çok yorulduğun ve yalnız bırakıldığını hissettiğin anlaşılıyor 💔 35 yaşında bir kadın olarak bütün yükü tek başına sırtlanmak çok ağır… Hem çalışıp hem evin giderlerini düşünmek insanı tükenmişliğe sürükler 😔
25 bin maaşla iki taksit ödeyip geri kalan sorumluluğu sana bırakması adil görünmüyor. Bu noktada senin kendine şu soruyu sorman önemli: Bu düzen böyle devam ederse sen ne kadar dayanabilirsin? 🧠
Onunla sakin bir zamanda açıkça bütçe konuşması yaptın mı? Ortak giderlerin net paylaşımı olmadan bu yük hep sende kalır. Gerekirse aile danışmanlığı ya da hukuki haklarını öğrenmek de bir seçenek olabilir ⚖️
Sen en çok neye kırıldın, maddi yük mü yoksa ilgisizlik mi? 💬03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Adamın varlığı bile dünyadaki ekosistemi çökertiyor ayrılma kararı al artık
23 YorumlaYetmiyor. Sorumsuz biri tanimadan mi evlendin
06 Yorumla- 3 ay
Aile apartmanları var kaçak yarın bugün belediye gelse yıksa yıkılacak köyde bir tane evleri var işte gene para ederse o yani açıkça söylemesi bir geliri falan da yok sadece bir maaş var başka da hiçbir şey yok o da zaten anca iki taksit ödemeye yetiyor hani yarın bir gün hastalansak başımıza bir iş gelse acil bir durum için para kesinlikle yok yani ben çalışmasam çabalamasam ne bu ev dönerdi ne de şey ama ben de nereye kadar yani ben de yoruldum ya niye evlendim hani hayat müşterektir diye o çalıştı ben çalışayım bir şekilde düzenli bir hayatımız olsun kenara bir paramız olsun diye evlendim ve aç doyurmak için evlenmedim bakmak için evlenmedim kimseye kadın olan benim bana bakılması gerekirken ben oturuyom erkeğe bakıyorum yani roller değişmiş bizde
- 3 ay
Senin hayatin senin evliligin bn bekarim senin hayatinin roller farkli eski kiz arkadasim hemsireydi. Sorumsuz hesapda para tutmazdi. Kenara birikim ypmazdi. Ailesinden ayri sehirde yasardi.1 yil boyunca maddi manevi yrdim ettim. Bi yere kadar insanlari idare edip katlanabilirsin. Terk etmek zorunda kaldim. Devamli insanlari borc icin de tek tarafli donmez.
3 ayGeçmiş olsun , böyleleri huzursuzluk çıkarmaktan başka bir işe yaramazlar
03 Yorumla- 3 ay
Bekarken mekanlarda solistlik yapıyordum bu adama güvendim evlendim iki ay çalıştı bir daha çalışmadı ben normal işe gittim yani zar zor kiramı ödeyebildim bazen borç alıyordum arkadaşlardan sonra geri veriyordum çalıştığım zamanlar adam evde oturuyor maaşının güvenmiş oturuyor ondan sonra normal işi bıraktım tekrar solistlik işine geri döneceğim Ramazan’dan sonra ya arkadaşım ben her zaman her zaman nereye koşturayım ben kenara atıyorum 5 $ 100 Euro 200 Euro bir şeyler biriktirip kenara atmaya çalışıyorum adamda para yok yarın bir gün ben o parayı geri harcamak zorunda kalıyorum ya bu hayat nereye kadar gidecek aşağıda aile apartmanı var boya badana masraf gerekli evimize geçemiyoruz adam da para yok beni bekliyor ki ben Ramazan’dan sonra geri işime döneyim solistlik işime de para cebime girsin ki aşağıdaki evi yapayım
- 3 ay
Sizde roller değişmiş , bu rahatlığa alıştıysa artık çalışmaz , sizden para getirmenizi ister , çok zor bir durum maalesef bu süreçte yıpranan siz oluyorsunuz onun umrunda değildir
3 ayBoşa gitsin
Niye çekiyorsun ki böyle bir adamı
Mazoşist misin?028 Yorumla- 3 ay
Bir tane hayatın var ve onunla nerereyse yarısındasın
Bunun iki senesini (belki önceside vardır) şunyalarığın sorunlarla cebelleşerek geçirmişsin
Duvarı nem adamı gam öldürür
Psikolog sana be diyecek biliyor musun “Bize önce ailenin yanlış Ferdi gelir, eşinde gelsin” - 3 ay
Bak anlatırken aslında hem sorunu ortaya koyuyorsun hem de çözümü
Ama soruna odaklanmaktan çözümü göremiyorsun
Evin bütün yükü sende
Temizlik
Çamaşır
Yemek
Bulaşık
Ütü
Adam 25 bin yl maaş alıyor öp da kendi masraflarına gidiyor diye düşün
Neren çekiyorsun ki
Boşa gitsin
Emin ol o 25 bin olmadan da çok rahat geçinirsin
Biraz küçültülürsün hayatını minimal yaşatsın ama mutlu ve huzurlu olursun - 3 ay
Kıymetli nefesini değmeyecek birisi için boşa tüketiyorsun
Boşan kurtul - 3 ay
Aşk sevgi başlangıçta var olur sonrasında alışkanlıkların içinde kaybolur gider realite insanın yüzüne tokat gibi çarptığında aşk sevgi önemini yitirir ne yazık ki
- 3 ay
Kendinle çelişme
Sevgi aşk fedakarlık demektir
Yaşadığın şeyi bu kapsamda fedakarlık olarak değerlendirip Erdemli (!) mit duruşta sergileyebilirsin ki o durumda hiç şikayet etmeyeceksin
Ya da saha e demli ve onurlu bir sürüş sergileyip kapının önüne koyacaksın - 3 ay
Bir yere mecbur etmiyor aslında
Sen doğruları anlamak adına analitik düşünüp doğru olanı yapmaya çalışıyorsun
Doğru tekdir
Aklın yolu birdir
Evrensel doğrularda öyle - 3 ay
Evrensel doğrular
Sosyal
Ekonomik
Duygusal
Dürtülsek
Doğrular - 3 ay
Her ilişkinin kendi dinamikleri var elbette
Ne yaşadığını sen herk etem daha iyi bilirsin
Muhtemeldi tüm yolları denedin
Konuştun
Küstüm
Kavga ettim
Yalvardın
Olmadı ki son çare burada dersine derman arar hale geldin
Sence düzelme ihtimali kalmış mı adamın?
Yalın daha genç ölene kadar böyle bir adamı çekebilceğine inancın var mı - 3 ay
Zaten ben bu şekilde devam edersem emin ol ben kırkımı göremem yani ölür giderim stres sıkıntısı geçim sıkıntısı adamın kendi hal ve hareketleri bir düzen adamın toparlanmaması bana sahip çıkmaması yani bu şekilde gidersen ben iki senede böyle kafayı yediysem herhalde kırma varmadan ölürüm yani
- 3 ay
Sonuçta kendi sorularına kendin cevap bulabiliyorsun
Neler olacağını da
Nelerle karşılaşacağını da
Akibetimi de görüyorsun - 3 ay
Bundan sonra yapabileceğim son şey eşine de bu sonu göstermek olmalı
Böyl devam ederse sonun bötleöolmaması için boşanacağını söyleyip kendince belirleyeceğim bir süreyi de vereceksin kendine
Düzeldi düzeldi
Düzelmedi sepeti kokuna herkes yoluna diyeceksin - 3 ay
“bu vicdanın * koyayım ben”
Çabuk ol ama sırada bekleyen var
😀 - 3 ay
Aşkolsun
O saikle söylemedim
Sözümü geri aldım affedersin
Yanlış anlaşıldım - 3 ay
Herkes kendi vicdanına karşı öyle olmalı diye düşünerek ve kendi vicdanına ilenerek söylemiştim
- 3 ay
En azından bu akşam bir aydınlanmanın olduğunu umuyorum sende
- 3 ay
Yok aydınlandı zaten bundan iki gün önce de biz kavga ettik aynı meseleden sonra gene aynı şey gene aynı şey yani bu adam değişmiyor iki gün önce gitti yok ben alıp karşıma konuşuyorum adamla bir gelişme göremiyorum hani gideyim bir yerde bir iş bakayım kızım aşağıdaki evimize bir toparlayalım dinleyelim evimize geçelim kenara bir üçbeş bir şeyimizi katalım yok ha ben duvara konusuyom adama konusuyom
3 ayHangi kafayla evlendin bu adamla , aklın neredeydi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayYav sen tas gibisin neisin var bununla. Ben sana harcarim daha cok. Cikiyomusun bi mekanda hala?
01 Yorumla
Cevap sahibi3 ay?
Ne diye yanında tutuyorsun
028 Yorumla- 3 ay
Hep düzelir hep toparlanır bir işe gelir bana destek olur bak bizim kendi evimiz kiralık yarın bir gün ev sahibi satacak kendi evimiz var evimizi Boyata tamiratını yapamıyoruz benim işim sezonluk iş gidip bir işe girse bana destek olsa beraber evimizi düzene soksak kenara üçbeş birikimimiz olsa hani iyi olmaz mı adam hep günlük yaşıyor ya
- 3 ay
Bir iş yapmıyor ben evlenmeden önce emekli oldum işte aylık 25 bın geliri var başka bir işi yok sağlam adam sağlıklı da hani sağlık problemi falan da yok yani neden çalışıp da bana destek sağlamıyor neden böyle yapıyor bilmiyorum yani evimizi kuracağız evimizi düzenmizi kurmaya bile paramız yok yani
- 3 ay
Zaten benim evimde bekar evimde kalıyoruz onun aile evinde kalmıyoruz ki ya da onun kendine ait bir evinde kalmıyorum ki onlar beni istemedi iki yıldır beraber kendi bekar evimde kalıyoruz pimle sonra kardeşi gelin temizleyin falan oturun dedi bize eve bir gittim ki ev harap olmuş boya badana bir şeyler lazım yani o ev için öyle Lape gidip oturulmaz eşim de bekarken evi hor kullanmış
- 3 ay
Evlenmeden önce birikimim vardı güzeldi param vardı evlendim bununla ne birikmişim kaldı cebimde param kaldı hiçbir şeyim kalmadı yani gelmiş 52 yaşına hiçbir şey yok bir maaşı var çalış istersen çalışmıyor 25 TL maaştan üç 5 TL bir şey benim önüme atıyor başka da hiçbir şey yok geri kalan hepsi bende ailevi var aile evine geçeceğiz düşünüyorduk aşağısında bir dünya masraf ve aşağı aile evindeki evimi toparlayım temizleyeyim Katar mı yapayım yukarıdaki evi kirasını vereyim ne bok yiyim ben şaşırdım yani
3 ayTekme at Alev ablam mübarek tekmeyi at
10 Yorumla
3 ayNiye duruyorsun seni tutan ne
00 YorumlaAl karşına konus yoksa boşan
03 Yorumla- 3 ay
Zaten öyle kıçını bana dayadığı için öyle yani ama yani benim de bir canım var ya 15 yıldır çalışıyorum yani bu hayatta bir kere de olsun bir erkek bana bir baksın yani bu kadar zor mu ya bırak bana bakmasını kendi evi ile ilgilensin yani ben evle ilgilenmesem ev ortada yani bitti
Senin işin zır kız
çocuk var mı
02 Yorumla- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
3 ayEmekli mi
04 Yorumla- 3 ay
Erken emekli etmişsin. Yaşı kaç?
- 3 ay
Uyanık adammış 😂
Konuş anlamıyor aynı devam ediyorsa boşan
03 YorumlaKocanız mı
045 Yorumla- 3 ay
Ben de hiç bilmiyorum ya da sürekli affediyorum düzelir diye bekliyorum bir şekilde mücadele Edip evin geçimini sağlamaya çalışıyorum acaba o yüzden mi hani umursamıyor eski karısına da aynı şeyi yapmış kadında mücadele vermiş değişmesini beklemiş ama bu adam değişmemiş yani kadın 1:30 yıllık evlilik hayatında kadın bunu bırakmış ve bana çok farklı anlattı sonra boşanma kağıdını falan gördüğümde olay çok bomba başkaydı ve karasına yazdım hani niye böyle oldu ayrıldınız diye bana dedi faydası olmadı sana da dedi pek faydası olmaz dedi sadece bu kadar diyorum dedi ve sonra anladım ki gerçekten eski eşi haklıymış
- 3 ay
Hani normalde bir adam düzenini kurar çalışır evdeki eşine bakar normal olan bu değil mi ya ben hamile kaldım hamile halimle iki aylık hamileyken bilene kat görevlisi içinde çalıştım o iş ne kadar ağır olduğunu iyi kötü belki biliyorsundur artık başım döndü hani hamileliği kaldıramadım ve eşim bana hiçbir şekilde destek olmadı sonra düşük tehlikem oldu mecburen çocuğu aldırmak zorunda kaldım ya onu bile suçunu bana attı yani
- 3 ay
Öyle haklısın herkes söylüyor bunu ailem arkadaşlarım kendine yazık ediyorsun kızım ezdirme kendini böyle bir insan için sana bakamayan bir adam için kendine bu kadar harcama yarın bir gün elden ayaktan düştüğü zaman o adamın sana bakacak diyorlar baksaydı zaten sen bu zamana kadar bu şekilde olmazdın diyorlar bana
- 3 ay
Ya çok şükür ben öyle sorumsuzluk bir insan değilim anlık yaşamıyorum ben ben sürekli hep geleceği düşünmek için uğraşıyorum yani ayaklarımın üzerinde de basıyorum çok şükür yani eşimin bana vereceği 25 TL’ye asla minnet etmedim etmem de sadece ben çalışıp onu çalışmaması benim zoruma gidiyor
Kaç yıldır evlisin
02 Yorumla
3 aysizden olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayOndan ayrıl gel evlenelim seninle
00 Yorumla
3 ayEşin mi
02 Yorumla- 3 ay
Ne iş yapıyor
Gizli Üye(25-29)3 ayNe zamandur evlisin
02 Yorumla
Cevap sahibi3 ayMutlu değil misin peki