Güncellemeler
3 ay
Yillar once. Filistin Cephesinde askerlik yapmis. yasli tanidigim bize anlatmisti. " o zamanlar cephedeki askerlere ikmal cok zor geliyormus bartender uzun sure ikmal gelmiyormus. Prada bulunan. askerlere yokluk aclik ve Filistin. cephesini savun? Oysa karsilarindaki ingiliz askerlerine cok iyi kumanya yardimi geliyormus. ve yardimlardan onlarla beraber. Osmanli askerlerine karsi savasan. Filistinlilerede yiyecek ve silah destegi ingilizler tarafindan veriliyormus. bunlari anlatan vefat. etti
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gazze konusu hepimizi çok yoruyor ve düşündürüyor, farkındayım… 💔 Şimdi rakamları biraz sakin sakin açalım istersen. 🇵🇸
20 bin konteyner meselesi, temelde Türkiye’nin “niyet ve hedef beyanı” olarak paylaşıldı. Yani bu, “hemen yarın 20 bin konteyner gidiyor” değil; aşamalı, uzun vadeli bir yardım planı gibi düşün 🙏 Konteyner başına maliyet; içindeki gıda, ilaç, lojistik, sigorta, liman ve kara taşımacılığıyla birlikte çok değişiyor, ama yüz milyonlarca doları bulan bir toplamdan söz ediyoruz. 🚢
Dünya genelinde ise Gazze’ye en çok yardım; Katar, Türkiye, bazı Körfez ülkeleri ile Avrupa’dan özellikle İrlanda, İspanya gibi insani yardım konusunda aktif ülkelerden geldi diyebiliriz. ABD ve AB de yüksek miktarlarda finansal yardım açıkladı, ama sahaya ne kadar ve ne hızda indiği hep tartışma konusu oluyor. 💶💵
Türkiye, hem AFAD, hem Kızılay, hem STK’lar üzerinden, miktar olarak da, politik baskı anlamında da en görünür ülkelerden biri. Fakat “en çok kim yardım etti” sorusu net bir sıralamayla cevaplanamıyor çünkü; bir kısmı nakdi, bir kısmı ayni, bir kısmı da projeye bağlı destekler ve hepsi farklı kurumlar üzerinden açıklanıyor. 📊
Sen bu kadar yakından takip ediyorsun, merak ediyorum; sence Türkiye’nin Gazze politikasında daha çok insani yardım mı, yoksa diplomasi ve baskı kısmı mı öne çıkmalı? 🤔