Küçükken babam cezaevine girmişti 13 sene babasız büyüdüm. Şimdi yine girecek küçük bir kavgadan dolayı infazı yandı, ileride ciddi düşündüğüm sevgilimin de Mart 'ın 1'inde cezaevine gireceğini öğrendim.
3 ay
Hayır bu tamamen tercih ve yaşam ile alakalı ama bir ilişki olduğu söylenir pis ortama Alişan kız pis erkeği doğru olarak görüyor bu açıdan bakınca evet alır
Bende istemezdim böyle olmasını ama hayat işte
Bunu yazarken içinin nasıl sıkıştığını o kadar hissediyorum ki… 🥺 Uzun yıllar babasız büyümek zaten büyük bir yük, şimdi sevdiğin insanla da aynı korkuyu yaşamak çok ağır olmalı. 💔
Kader dediğin şey birebir tekrar eden bir yazgı değil, daha çok bizim taşıdığımız izler ve verdiğimiz kararlarla şekilleniyor. Sen bunları fark ediyorsun, bu çok değerli. 🌱
Annenin, babanın yaşadıklarının senin hayatını etkilemesi normal, ama bu aynısını yaşayacaksın demek değil. İstersen bir uzmandan da destek al, bu travmalarla tek başına boğuşmak zorunda değilsin. 💬
Peki sevgilinin cezaevine gireceğini öğrendiğinden beri aklından en çok hangi düşünce geçiyor, daha çok korku mu, öfke mi, hayal kırıklığı mı? 🧠💭
Cevap
3Cevap
Davul dengi dengine çalar. Sen kaderine razı olmuşsun
Kaderime razı olduğumu kim söyledi ki?
Ben istermiydim sevdiğim insanda babamin düştüğü yollara düşsün ne bilelim hayatta ne olacak ama ne kadar sevsemde onunla gelecek düşünemem
Dik dur. Kaderine razı olmak yerine geleceğini kendin şekillendir. Bugüne kadar değil suç işlemek mahalledeki karakolun yerini bilmem. Polisle tek işim adres sormak oldu.
Abim hayatım bu bende elimden geldiğince çabalıyorum benim babam bu amcalarımın hepsi aynı şekilde gir çık yapıyor şuanda bir amcamda cezaevinde. Üniversite sınavına çalışıyorum geçen sene EA 300 binden mezuna bıraktım bu sene hedefim inşallah hukuk. Şimdi sevgilim cezaevine gireceğini söyledi, hayatta hep pislik olaylara alıştığım için bana normal geliyor galiba böyle şeyler.
İşte tam olarak sorun bu. Sana normal gelmesi. Çok tehlikleli pozisyondadın. Bilinçli olman önemli. Hiçbiri normal değil. Mükemmeli arama ama temiz insanı ara.
Haklısın abi
Kızlar annelerinin almaz da annesinin hatalarını görüp akıl almazsa aynısını yasar normal olarak
Terket
Evlen git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?