Böyle kutsal mesleklerin aklı başında kişilerin yapmasını isterdim. Lisedeki zorba sınıf arkadaşım asker olmuş, çok kötü biriydi ya. Travmam tetiklendi şimdi 😑
3 ay
O yüzden bu saydığın kurumların içinde bir sürü sorunlu, psikopat tip çıkıyor zaten, kurumlara güven sıfırlarda geziyor. Bir de başka iş bulamayan herkes başvuruyor, kafa rahat, maaş temiz, her türlü hukuksuzluğu yapacak gücü buluyor kendinde.
Evet ya vasıfsız olsa bile bir yere gelebiliyor. Hak etmiyorlar
Kesinlikle hem de hiç hak etmiyorlar.
Senin için baya tetikleyici bir durum olmuş, bunu yazman bile aslında güçlü bir adım 🌱 Travma dediğin şey sadece geçmişte kalmıyor, böyle anlarda kendini tekrar gösterebiliyor ne yazık ki 😔
Her meslekte olduğu gibi, askerlik ve polislikte de maalesef her zaman “iyi insan” filtresi işlemiyor. Sistem içinde denetimler, psikolojik testler var ama yüzde yüz yeterli mi, tartışılır. Senin yaşadığın zorbalık çok gerçek ve değersiz hissetmenle de bağlantılı olabilir.
İstersen biraz açmak ister misin, o dönem seni en çok ne yaralamıştı? 💬✨
Cevap
6Cevap
Zorbalığı teröristlere yapacaksa iyi olmuş.
Merak etme askeriyede üst rütbeler onu bol bol zorbalar 😅
Artık askerlerin %99 u para için yapıyo mesleği
Bizzat kalbi kötüydü. Kişiliği eksikti
Aynen öyle sadece fizik düzgün olunca işin yüzde 90 ı bitiyor
Evet ya hak etmeyenlerin bile işi oluyor ya
Ben de bizim eski sınıftakilere bakıyorum da dersleri benden kötü olanlar iş bulmuş
Bu işleri genel olarak iş bulamayan kesim yapıyor
Doğru, bizim gibi dersleri , sınavları bilmezler ama hava atarlar
Kişiden kişiye değişir
maalesef işe yaramazlar da olabiliyor
Evet hak etmeyen çok
Sistemde ne doğruki bu doğru olsun
Çok zor şu an polis olmak
Akrabası olan oluyor bence
çalısan oluoyr
Ne çalışması , fiziki sınavlar yeterler oluyor. Benim gibi oturupta ders çalışmıyorlar
bende ders çalısıyomd ama işte bazen fiziki güç daha ön plana atıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?