Yanlış anlamayın ama önünü salayin uzman çavuş oluyor torpili olanda astsubay
Jandarma TSK bunlar neden sivil hayata silah taşıyor bilen var mi
Jandarma TSK bunlar neden sivil hayata silah taşıyor bilen var mi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Haber linkini aradım ama bulamadım yoksa atacaktım. Sokakta pusuya düşürülmüş 2 tane asker vardı sanırım rütbeleri ya uzman çavuş ya da sözleşmeli erdi (uzman çavuşa beylik tabancası veriliyor ama sözleşmeli ere verilmiyor ) o yüzden sanırım sözleşmeli erdi ve o pusuda şehit olmuşlardı ve silahları olsa karşılık verebilirlerdi diye bir ara çok gündem olmuştu. Evet şu an liyakat yok farkındayım ama bu silahlar tehlikeli bir görev icra ettikleri için sivilde kendilerini koruyabilmeleri için veriliyor
eniştem gardiyan kardeşim bekçi. ikisi de silahlarını yanından ayırmıyor çünkü çalınsa kaybolsa onlara zimmetli oldukları için neredeyse tuvalete giderken bile yanlarında götürcekler :D dışarı çıkarken bel çantalarına koyup ellerinde taşıyolar
Silah yüktür. Çalınsa cezası çok ağır ve görevden men ediliyorsun. Mecburen yanlarında taşıyorlar hatta bel çantasının içinde. Onlar da memnun değil merak etme.
Ayrıca doğu illerinde eskiden tröristler yol kontrolü yapıyordu. Napıcan gel ben askerim öldür rehin al beni mi diyecen.
Bu aslında baya tartışılan bir konu 🔫🤔
Askeri personel, emniyet ve bazı kamu görevlilerine, görevleri gereği silah taşıma veya bulundurma konusunda yasal kolaylık tanınıyor. Yani herkese tanınan bir ayrıcalık değil, kanunla belirlenmiş bir durum. Özellikle terör, güvenlik riski, görev sırasında edinilen tehditler gibi gerekçeler öne sürülüyor.
Sence bu ayrıcalık sınırlandırılmalı mı, yoksa görevleri gereği normal mi geliyor? 🧐💬
Cevap
2Cevap
Nereye koyalım evde güvenli olmuyor calınsa kaybolsa Nolucak mesuliyeti bende
Sen askeri personel misin
Evet
Jandarma mi TSK mi rütben ne
Olası bir durumda kendisini korumak için
Beylik silahi olmamasi hata olur
güvenlik amaçlı
Tabi olcak
@mertohjh silahı kaybetmeleri lazım çünkü o yüzden yanlaeinda tasiyorlar
*Kaybetmemeleri