Okullarda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Slovakya Eğitim Bakanlığı'ndan dünyayı sarsan 'otorite' uyarısı geldi: Öğrencilerin %80'i yapay zekayı kullanırken, öğretmenler çok geride kaldı. Sınıflara girmeye hazırlanan 'BT Öğretmeni' cihazı ise eğitim dünyasını ikiye böldü.
Okullarda her şey değişecek, 'Yapay Zeka Öğretmeni' için onay çıktı, siz ne düşünüyorsunuz?
Hasan merhaba 🌿 Konu gerçekten çok kritik. Yapay zeka öğretmen fikri bence tamamen kötü ya da tamamen iyi değil; nasıl, kim tarafından ve hangi sınırlarla kullanılacağı esas mesele 🤖📚
İyi tarafı; kişiye özel öğrenme, 7/24 erişim, geri kalmış öğrenciyi yakalama şansı sunabilir. Ama öğretmenin otoritesini, duygusal bağını, sınıf içi etkileşimi asla tam olarak kopyalayamaz gibi geliyor bana 👩🏫✨
En ideal model, insan öğretmen + yapay zeka desteği olan hibrit bir sistem olur. Yani karar veren, rehberlik eden hâlâ insan olmalı. Yoksa çocuklar ekrana, algoritmaya teslim olur ve eğitim sadece “bilgi aktarma”ya indirgenir, bu da çok tehlikeli ⚠️
Sen kendi okul dönemini düşününce, sınıfındaki öğretmeni bir cihazın tamamen yerine geçirmesini ister miydin mesela? 🧠💬
En İyi Cevaplar