Kadir Şeker olayı ve suça sürüklenen çocuklar?

Bir olayda Kadir Şeker'in taşıdığı 20 cm'lik bıçağı savunanların başka olayda suça sürüklenen çocukları savunması oldukça trajik değil midir? Esasında ben size bir şey diyeyim Kadir Şeker vakasının ilk başında Kürtçüler (yani ideolojik olarak Kürtçülük akımını savunanlar) öldürülen Özgür Duran ülkücü olduğu için öldürülmesini olumlu karşıladılar. Ve bunun propagandasını yapıp öldürülen kişiyi canavarlaştırdılar akabinde de toplum ve medya böyle yaklaştı. Halbuki Kadir daha 20 yaşındaydı henüz çok genç sayılır fikirleri, beklentileri bile oturmamış bir erkeğin söylemi üzerinden olayı okumak tamamen yanlıştı çocuk da "kadın için yaptım" dedi muhtemelen bugün olsa öyle bir şey yapmaz zira olgunlaştı. Ama daha çok gençti onun söylemi üzerinden bu olay değil hiçbir olay okunamazdı. Ama Kürtçü ve feminist bir kesimin propagandası büyüdü. Tamamen düşman psikolojisi ile. Halbuki birinin Konyalı bir ülkücü veya Siirtli bir Dem Partili olması onu düşman kılmaz. Dost da kılmaz. Sıradan yurttaştır. Bu olayın buradan büyüdüğüne eminim o zamanlar bu gruplar güçlü idi. Çünkü Ahmet Mattia cinayetinde de katili savundu bu grup. Acaba farkında olan var mı çok merak ediyorum...

Kadir Şeker olayı ve suça sürüklenen çocuklar?