Yani öldürülen veya intihar eden kişilerin kaderinde yine o vakitte başka bir nedenden dolayı ölmek yazılı mıdır?
3 ay
Yani öldürülen veya intihar eden kişilerin kaderinde yine o vakitte başka bir nedenden dolayı ölmek yazılı mıdır?
Rabb'im her mâhlûkâtâ bir vakit tayin etmiştir. İşte o Ecel vaktidir ki ne bir an geri, ne bir an ileridir.
Kişininde Ecel vakti esir olmuşsa ölümü tadacaktır.
Allah c. c. kimseye zûlmetmez. Oysaki insanların bir çoğu Yeryüzünde bozgunculuk çıkarır. Allah c. c. herkesin ne yaptığını ve ne yapacağını bilir.
Allah c. c. bize bir ömür sermayesi biçmiştir. Bu sermayenin adı Kader'dir. Kader'imizde olan biten her şey yazar.
Mesela senin bu soruyu burada yazman ve benim bu sûâle cevap yazmam da kaderin bir parçasıdır dâhi kaderde yazılıdır.
Allah c. c. ölümü tayin etmiştir ama hâl ve hareketlerimizi kendi irademizle gerçekleştiririz. Kişinin intihar şeklini tayin etmesi de yine kendi iradesi içindedir.
Kişinin Allah c. c. katında sebepsiz yere canına koyması HARAM'dır. Bu can çünkü bize emanettir.
Birisi sana bir eşya ya da kıymetli bir hediyeyi emanet verse senin ona gözün gibi bakman icap eder. Çünkü sonrasında vakti gelende senden isteğinde sava verdiği ilk günkü gibi almak ister.
İşte bu sebepten türüdür ki sebepsiz cana kıymak HARAM'dır.
ben haram mı değil mi diye sormadım ki ben Öldürülen ya da intihar eden kişiler ecelleriyle mi ölmüş olur? diye sordum
her şey kader de yazmıyor... Allah insanlara sınırlı da olsa kendi kaderini tayin etme hakkını vermiştir... her şey kader değildir... dünya ya boşuna sınav yeri denilmiyor her şey kader olsa sınavda olmazdi
peki Öldürülen ya da intihar eden kişiler ecelleriyle mi ölmüş oluyor?
Hayır... kendi istekleriyle
Cevap
10Cevap
@huzunluyurek size bazı konularda sorular sormak istiyorum düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum sorabilir miyim (siz olsanız ne yapardınız sizce doğru mu tarzında anketli) özelden sorabilir miyim
Gaybı yani geleceği sadece Allah bilir kader ve inanç konuları kıssadan anlatılamayacak konulardır
Sorduğun soruda da kısa cevap vereyim Allah herşeyin nasıl olacağını nasıl biteceğini hepsini bilir
eceli ile ölmek bildiğim kadarıyla nrmal yaşlılık hastalık vs ile gelen ölüm.
Kişinin Allah c. c. katında sebepsiz yere canına koyması HARAM'dır
Yo birinin yaşamına öldüren kişi son vermiş tüm günahı ve vefalı öldüren kişiye ait olur cezasını iki funyadada ceker
ama soru o değil soru Öldürülen ya da intihar eden kişiler ecelleriyle mi ölmüş olur?
Herkesin nasıl öleceği belli ama öldürmek bir insanın canını almak yanlış intihar çok yanlış
Allah ölümün de hayırlısını versin diye ettiğimiz dua boşa değil. Onlar da ecel illa ki
Tabiki ecel Allah onun ecelini öyle yazmış zaten onun kötü bir insan tarafından öldürüleceğini biliyordu bu kulumda intihar edecek diyor
kaderlerinde direkt cinayet veya ölüm yazılıdir
Evet öyle
Öyle olurlar.
Hayır onların affı yok zaten
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?