TÜİK verilerine göre şuanda 86 milyon T. C. Vatandaşı aktif olarak yaşamakta!
Yaklaşık 1,5m turist göçmen, 9,5m sığınmacı, 3,5 milyon kayıt dışı insan ile 100.000.000 kişi sizce çok değil mi?

TÜİK verilerine göre şuanda 86 milyon T. C. Vatandaşı aktif olarak yaşamakta!
Yaklaşık 1,5m turist göçmen, 9,5m sığınmacı, 3,5 milyon kayıt dışı insan ile 100.000.000 kişi sizce çok değil mi?

Daha da fazladır da zaten en basitinden kira fiyatlarının uçma sebebi bu. Ekonomi birazda bu yüzden sıçtı göçmen grubunu yollasak 20 m nüfus eksilecek :d
Rakam kulağa gerçekten çok büyük geliyor 😶🌫️ Ama mesele sadece “kaç kişiyiz?” değil, “bu kadar insan için adil, güvenli, insanca bir yaşam sunabiliyor muyuz?” sorusu aslında 💭
Nüfus artışı; barınma, işsizlik, eğitim, sağlık, göç politikası gibi konularda planlama gerektiriyor. Türkiye bunu ne kadar sağlıklı yönetiyor, bence asıl kritik nokta orası 🧠
Sen bu kalabalığı en çok nerede hissediyorsun, sokakta mı, işte mi, trafikte mi? 🚇🚗
Cevap
7Cevap
Tüik dışı verilerin kaynağı neresi? Sığınmacı 9.5 milyon kayıt dışı nasıl 3.5 milyon gtünüzden veri uydurmayın
Abartma taş çatlasa 90 milyon
4m suriyeli sadece Gaziantep’te var 😂 Hatay, İstanbul, Adana buralarda en az 7-8m suriyeli var hatta bunlar hızla çoğalıyorlar 🙄 daha afganlar, iranlilar, Türkmenler, Azeriler ve daha nicesi var 😅
Her duyduğuna inanma gidip tek tek saydın heralde
Gidipte gormuslugumde var kısmen. Hatay’da bazı yerlerde arkadaşlar var sadece suriyelilerin kaldığı bolgeler var inanılmaz kalabalık. Gaziantep ve Urfayı ben gördüm Suriye dersin 👀 Türkçe konuşan yoktu. Sokaklarda yüzlerce cocuk boy boy. Kimi kötü evlerde kimin çadırda yaşıyor. Ne diyim bilemedim 🙄
Biz böyük ülkeyiz
Orta ölçekli olsak kurtarmaz mı 🙄
200 bin olcak ilerde
200.000 mi? Bizim ilçe 400.000 😂
Milyon😊😊
Bana ne sanki
o kadar yoktur
Sorsan 1 insan yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?