Türkiye'de neden partiler ideoloji üzerine. Neden vaadler ve icraatler üzerinden bir siyasi parti kurulmuyor?

Partilere bakıyorum.

CHP Atatürkçülerin partisi

MHP milliyetçilerin partisi

Zafer partisi milliyetci olup, AKP'ye yakin olmak istemeyenlerin partisi

İyi parti milliyetçi ama CHP'ye yakin bir parti. Biraz kadın hakları sola kayan biraz MHP milliyetçinin solu diyim.

Akp dindar partisiymis.

Saadet partisi dindar olup, 6'li masa ittifaki isteyen parti.

Yeniden refah partisi. Dindar ama AKP'ye daha yakin bir parti altili masada değil. Cumhurittifakinda.

Hep böyle ideolojiler var. sucuyuz bucuyuz. hic vaad icraat üzerinden giden bir parti yok. Tarihte vaad ve icraat yönünden en beğendiğim ve tek gördüğüm bir Genç parti vardı Cem uzanın 😅 adamın vaadleri iyiydi. Ben iş adamıyım Türkiye'de isyerleri açtım. Binlerce kişiye iş verdim. Turkiyenin işsizlik sorununu ben çözerim diyordu. Star Tv'de hep çıkıyordu hep izliyordum. Ama ozaman oy verme yaşında değildim 😅 bir komşum ona oy vereceğini söyledi babam neden o diyince. Diğerlerini biliyoruz birazda bunu deneyelim dedi. mantıklı 🙂 neyse konu Cem Uzan değil onun ne yaptığını biliyorum zaten. Onu övmüyorum da onun gibi iddali vaadleri olan bir muhalefet daha çıkmadı. Bunu diyorum. Siz ne düşünüyorsunuz

Türkiye'de neden partiler ideoloji üzerine. Neden vaadler ve icraatler üzerinden bir siyasi parti kurulmuyor?