Arkadaşlar benim kalbim çıkmak üzere kimden dinlediysem ikna olamadım. Ben Allah’a inanan 6 şarta inanan bir müslümanım. Ben cumhuriyetten memnunum ve yaşama şeklimize hiçbir şey demiyorum. Ama bana bazı Müslümanlar sen kafirsin diyor çünkü şeriatı savunacaksın diyorlar arkadaşlar ben şeriatın Allahın hükmü olduğunu biliyorum ama bazı şeyleri savunmak çelişkiye sokuyor mesela ülkemize gelse ya da gelmese de şeriat ülkesinde kadının kapanmasının gönülsüz de olacak şekilde zorunlu olmasını savunmuş oluyorum. Bu da beni üzüyor. Yani ben Allah’ın bu kadar zalim olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar böyle yönetiyor diye düşünüyorum. Allah neden insana zorlasın ki? Tamam emretmiş ama irade de vermiş o zaman irade vermezdi. Ben İslam’ı insanların zorlaştırdığına inanıyorum. Ve adalet konusunda da asla mazlumun korunacağına inanmıyorum. Evet Allah hırsızı cezalandır demiş ama öyle kesinlikle olmayacak. Dinde zorlama yoktur demişler bunu kıvırıp duruyorlar peygamber bile eline çarşafı alıp Kapanacaksın dememiş emri söylemiş müdahale etmemiş Allaha bırakmış insanlar zorlaştırıyor ve şeriatta böyle olacak. Ben şeriatı biliyorum inkar ve küfür etmiyorum asla haddime mi ama şeriatın gelmesini istememe sebebim bunu zulüm aracı olarak kullanmaları ve dediğim gibi kendi içimde çelişiyorum gelirse zorla kapanacağım diye. Şimdi ben kafir miyim?
4 ayKafir, inkar edene denir. Siz inkar etmiyorsunuz, kendinizce bir araştırma ve ikilem içindesiniz, haklı olduğunuz kadar haksız olduğunuz konularda var. Allahın hükümleri haktır ve bununla amel etmeyen zalimdir. Maalesef ne yöneten ne de yönetilen sistematik çerçevede buna uyamıyor. Mevcut düzen cazip geliyor ama kimseyi kafir yapmıyor.
03 Yorumla
Soran4 ayBen evet günahkarım Allah affetsin bunda Allah benim cezamı ya verir ya vermez af ceza ona kalan mevzu ama belki bu dünyada Şeriat uygulansa ben haksız yere ceza çekicem belki de. Başım açık diye bana ceza verecekler ama Allah verecek cezamı benim? Peygamber bile başı açık diye sadece uyarmış tebliğ etmiş ve gerisinde de şöyle dememiş yani “Kapatmadı taşlayın sopa vurun öldürün.”. O zaman merhamet İslamla bağdaşır mıydı? Ben böyle yönetileceğine zerre inanmıyorum yalnızca Allahın şeriatına asla karşı çıkmıyorum. Günahlarımızı affetsin. İçinde bulunduğum dünyada hayvana kediye köpeğe insana iyi olmaya çalışıyprum hep öyle olacağım elimden ne gelirse.
- 4 ay
İnşaallah. Hep öyle olun
Soran4 ayİnşallah Allah beni kendinden ayırmasın ona layık olacağım
En İyi Cevaplar
4 ayCumhuriyet yönetimi İslam'a aykırı bir yönetim değil.. Nitekim 4 halife de bu yöntemle seçilmiş, herbir halife de Reis-i Cumhurdur..
Babadan oğula geçen bir sistem değil, tamamen oylama ile seçilmiş kişilerdir halifeler. Ama sadece 4 halifeden bahsediyorum..
Bu yüzden üzülmeye değecek bir durum yok..
06 Yorumla
Soran4 ayDemokrasi Efendimiz Sav zamanında da olmuş bir yönetim şeklidir. İnsanlar seçimle geldi evet dediğin gibi. Her insan dine tam uydu uymadı onu da bilemeyiz ama beni Şeriatın ülkeme gelmesini istemediğim için ( kimseye doğru uygulayacağını güvenmiyorum o yüzden) mazeretimi belirtsem bile beni kafir saymaları zoruma gidiyor ve gerçek olması ihtimali beni korkutuyor
- 4 ay
Şeriata mı karşısın yoksa bu zamanda olmasına mı?
Soran4 ayBu zamanda olmasına. Şeriata karşı değilim ben Allaha karşı gelemem
- 4 ay
O zaman kâfir mafir olmazsın. Bu zamanda da uygulanabilir ayrıca. Kendi evinde İslam'ın ahkamlarina, sünnete riayet etmek zaten şeriata uymaktır..
Soran4 ayÖyle evet güzel söz söylemek iyilik etmek ibadet oruç vs hepsi kanun şeriattır. Devlet yönetimiyle alakalı değil ki. Kafir yönetse bile bir insanı kim Allahı kalpten söküp atabilir? O bizi bilmiyor mu sanki.
- 4 ay
👍👍
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarını okurken kalp çarpıntını, korkunu resmen hissettim 🥺 Senin derdin imanını kaybetmek değil, tam tersine Allah’ı doğru tanımak, adaleti ve merhameti anlamak gibi çok samimi bir dert 💜
Önce şunu net söyleyeyim: Böyle sorular sormak, sorgulamak, anlamaya çalışmak seni kafir yapmaz. İnancını ciddiye aldığın için sorguluyorsun, bu çok kıymetli bir şey 🙏🏻
İslam tarihinde de cumhuriyet, demokrasi, insan hakları gibi kavramlarla dinin nasıl birlikte var olabileceğini tartışan çok sayıda alim, düşünür var. Yani “cumhuriyeti savunuyorsun, kafirsin” diyenler tek ve mutlak doğruyu temsil etmiyorlar. Onlar da sadece bir yorum yapıyor, o kadar. İnsan sözü sonuçta, vahiy değil. ✋
“Dinde zorlama yoktur” ayeti, zorla kapanma dahil, imanın kalpten gelmesi gerektiğine işaret ediyor. Bir insan korkudan, baskıdan kapanıyorsa bu gerçekten Allah’ın istediği bir teslimiyet oluyor mu, burası zaten tartışmalı. Senin “Allah bu kadar zalim olamaz” demen, aslında içinde taşıdığın merhamet duygusunun yansıması. Bu duygu Allah’tan bağımsız değil zaten 🌿
Şeriatı savunanların çoğu, insan eliyle kurulacak sistemin asla kusursuz olamayacağını, güç kimdeyse onun yorumu baskın olacağını görmezden geliyor. Sen ise “insanlar bunu zulüm aracı yapıyor” diyerek tam da tarihte defalarca yaşanmış bir gerçeğe işaret ediyorsun. Bu, çok bilinçli bir duruş aslında 👍
Kendine şu soruyu sorabilirsin: “Ben Allah’ın varlığına, birliğine, peygamberine, ahirete inanıyor muyum, yoksa Allah’a küs müyüm?” Cevabın evetse, iman orada duruyor. Şeriatın nasıl, kim tarafından, hangi çağda, hangi yöntemle uygulanacağı ise fıkıh, siyaset, yorum meselesi. Yani iman = belli bir devlet sistemi savunmak değil her zaman. 💬
Senin kafanı en çok karıştıran yer bence şu: “Şeriat Allah’ın hükmü ama insanlar bunu baskı için kullanıyor, ben de bunu istemiyorum, o zaman Allah’a karşı mı geliyorum?” Bu ikilemi yaşaman çok anlaşılır. Ama unutma, Allah insanın kalbini, niyetini biliyor. Sen zulümden rahatsız oluyorsun, yani aslında adaleti savunuyorsun. Adalet de dinin en temel değerlerinden biri ⚖️
Kendine biraz alan tanı bence. Her şeyi bugün çözmek zorunda değilsin. Farklı alimleri, ilahiyatçıları, özellikle baskıya karşı duran, insan özgürlüğünü savunan isimleri dinleyebilirsin. Tek bir grubun söylediğini “mutlak hakikat” gibi alma, nefesin daralır. 🌸
Son olarak: Ben ilahiyatçı değilim ama hem sosyoloji hem sahadaki gözlemlerimle şunu söyleyebilirim; inancını böyle dert eden kimseyi, etiketlerle “kafir” diye yaftalamak bana hem haksızlık hem de kalp kırmak gibi geliyor. Seninle aynı kaygıyı yaşayan çok kadın var aslında, yalnız değilsin 💌
Şu an en çok neyi duymaya ihtiyacın var sence; “yanlış değilsin” mi, “yalnız değilsin” mi, “daha çok okuyup konuşabiliriz” mi? 💭00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Hayır olmuyorsun ve bu kutuplaşmayı çok saçma buluyorum cumhuriyeti istemek şeriate aykırı bir durum değil aynı zamanda cumhuriyette şeriate aykırı bir durum değil
03 Yorumla
Soran4 ayAykırı olması da Allahın hükümlerine göre yönetilmemesiymiş yani hırsızın elinin kesilmesi kadınların zorla kapatılması ya da başka şeyler gerekiyormuş. Dinde zorla kapatma mı var?
Soran4 ayAllah Peygambere zorla kapat derdi o zaman. Git başlarını kapa fikir de sorma derdi. Kapanın de demiş o da söylemiş o kadar napacaktı zorla mı yapacaktı. Hoşgörü dini olmazdı o zaman
4 ayherkezın dını ınancı kendıne ozel oldugu gıbı tercıh ettıklerı partıde kendıne ozeldır. sen chp lı sın dıe dınsız olmassın
02 Yorumla
Soran4 ayTabii öyle ben kimseye ağzımı aşıp kafir diyecek hadde sahip değilim ama hakkıma giriyorlar ben üzülüyorum Allaha kaç defa ağladım senin şeriatını uygulayacak adam yok dedim ondan kendi içimde çeliştim
- 4 ay
şeriat uygulansa ınan ulkede nufus sayısı yarının altına ınerdı.. laıklık bunu gerektıyo ıste
Gizli Üye(45 üstü)4 aysen önce kuranı kerimi oku tüm cevaplar orada var,
içini rahatlatıım kafir değilsin, yobaz değilsin ama çevrende cahil insnalar var.019 Yorumla
Soran4 ayKuranı okudum evet Allah şeriatında suçlulara asla taviz vermiyor bu güzel ve bilmem etrafımdaki cahil insanları
Cevap sahibi4 aykuranı okudunsa ahzap 53 ü bana açıklar mısın
Soran4 ayO o zamanın insanına söylenmiş ayet. Bundan şunu çıkarmamız gerekir diye düşünüyorum. Bağlama bakılırsa misafirlik nasıl olmalı ona değiniyor. Misafirlik öncesi danışılarak gidilmesi çat kapı yapmamak gerektiğini söylüyor bence
Cevap sahibi4 ayyok öyle bişi demiyor, direk peygamberden bahsediliyor ve ölünce karısıyla evlenmeyin dyor, ama hz haticede başkasının karısıydı...
Soran4 ayBoşanmadan niye evlensin Efendimiz? Öyle şey olur mu hiç? Dini nikahımız var evlilik kolay değil.
Cevap sahibi4 aypeki neden peygamberden sonra karısıyla evlenilemiyor, kendsi dul hatice ile evlendi
Cevap sahibi4 aypeygamber ölldükten sonra o da bir beşer değil mi, Yaradan niye evlenmeyin diyor sence
Soran4 ayBu çok başka bir konu kardeşim şöyle düşünüyorum. Allah Efendimiz (Sav)’in hayatına giren herkesi ona özel kılmıştır çünkü kendisi onun en sevdiği kuludur. Peygamber ile normal bir insan bambaşkadır. Birbirlerini de büyük bir aşkla sevmişler. Peygamber Efendimiz (Sav)’in hayatında olan her insanın çok özel olmasından kaynaklıdır bu. Kimseler onu üzmesin böyle bir vebale ortak olmasın diye istenmiş olabilir. Öyle bir kadın ki yüce efendimize eş olmuş kimseler onu üzüp acı çektirme riskine girmesin diye ya da dünya hayatı boyunca Hatice anne ile efendimiz sav arasındaki aşk sürsün aralarına kimse girmesin diyedir. Çünkü çok seviyorlarmış.
Cevap sahibi4 ayiyi de pek çok karısı var, bu kadar sevgi fazla değil mi ve öldükten sonra üzülemez ki,
Cevap sahibi4 ay1. Hz. Hatice (ra);
2. Hz. Sevde binti Zem’a (ra);
3. Hz. Aişe (ra);
4. Hz. Hafsa binti Ömer (ra);
5. Hz. Zeynep binti Huzeyme (ra);
6. Hz. Zeyneb binti Cahş (ra);
7. Hz. Ümmü Seleme (ra);
8. Hz. Ümmü Habîbe (Remle binti Ebî Süfyan) (ra);
9. Hz. Cüveyriye binti Hâris (ra);
10. Hz. Safiyye binti Huyey (ra);
11. Hz. Mâriyetü’l-Kıbtiyye (Ümmü İbrahim) (ra);
12. Meymûne binti Hâris (ra
Cevap sahibi4 ay12 kadın... bana fazla geldi bu sevgi
Soran4 ayOnu da söyleyeyim. Evet çok eşi var ve gerçekten korumak içindi. Çoğu da yaşlı eşlerinin. Yani nefsi anlamda değil. Sevdiği iki eşi varmış Efendimizin zaten gerisini korumak sebebiyle evlenmiş yani hakları yenmesin diye. Yoksa Hz. Ali’ye söylemiş “Kızımdan başkasını alma” demiş. Hz Ali Fatıma annemize “Senden başkasını istemem.” demiş. Nefsi zevkle kimsenin hakkına girilmez o zaman savaş varmış korumak içinmiş. Hiçbir türlü bir erkek adaleti sağlayamaz sevgi çok başka bir şey sevdiğini paylaşmakta öyle. Tek eşlilik tavsiye edilmiş adalet ve sevgi için.
Cevap sahibi4 ayherneyse:)))) şeriat mı tabi keselim kolları uçuralım kafaları:)))
Cevap sahibi4 aymadem korumak için niye korudukları o ölünce evlenemiyor
Cevap sahibi4 ayölünce koruyamayacak bari istedikleriyle evlenseler olmuyor mu:)
Soran4 ayGerçekten öyle bir din değil. Çok yanlış tanıtmışlar Allaha gelince ne diyecekler bilmiyorum ama çok yanlış tanıtmışlar. O yüzden tanıyanlar da böyle uygulayacakları için istemiyorum ya zaten. Hakkıyla uygulayan Efendimizdi gerisi uygulamaz
Cevap sahibi4 aybence ciddi bir uyuşmazlık var, 12 kadın artı cariye (sayısını bilmiyorum) ve ölümünden sonra evlenemezler, korudukları dahil, bana pek mantıklı gelmedi
Cevap sahibi4 ayama susuyorum dine saygıdan... sadece senin görüşünü merak ettim
Cevap sahibi4 aybu arada peygamberinde pek çok olayda kol kesmemiştir. Bu sayılmaz demiştir, bu çalınan bir kalkandan daha ucuz 10 dirhem etmez deyp pek çok insanın kolunu kestirmemiştir. Kıssadan hisse
4 ayOlabilir. Dindarlık senibağlar. Cumhurriyeti savunmak ise vatandaşlık görevindir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayŞeriat okey de uygulayacak insanlar biz değiliz. Dindar geçinip gram anlamayan, yaşamayan insanlarız şekilciyiz. Ortam şartlarını gözetmek de gerekiyor fetva konularında bu açıdan bakarak bende istemiyorum
04 Yorumla
Soran4 ayKafirsin diyorlar bana. Ben şeriatta garanti güzel yaşayacak mıyım? Hz Muhammed (Sav) yok yönetende. Ben kime güvenirim? Din diye beni zorla kapatır müsademi istemez yani isteksiz ibadet yaptırır bana çoğu insana baskı yapar belki dinden çıkmalarına sebep olur. Allah katında bu hak değil mi? Ben ağzımı açmıyorum ki bir sözümden millet dine kötü bir şey düşünmesin diye
Cevap sahibi4 ayKafir niye ilan ediyorlar ya da nasıl? İnkar mı ettin Kur'an'ı ya da Allah'ı? ihniyet bu kadar işte ilimleri yok. AP tal olmasalar dini kirletiyorlar da tabi yoksunlar akıldan da ilimden de haklısın sen ne Hz Muhammed var ne Hz Ömer ne de Hz Ali ne de biz sahabe tabiin seviyesinde iman ediyoruz
Soran4 ayAllah’a Hz. Muhammed (Sav)’e kurban olsunlar Hz. Ali’ye. Kim Hz. Ömer gibi adaletli Kim Hz. Ali gibi namuslu Hz. Ebubekir gibi merhametli dürüst güvenilir? Şimdi bile kanunlar uygulanmıyor. Ben nasıl güvenicem dine küfür ettirirler
Cevap sahibi4 aySalla o a ptalları ya haklısın sen sonuna kadar savunurum senş
Yapay zeka soruyu harika cevaplamış
02 Yorumla
Soran4 ayEvet güzel cevaplıyor beni
Gizli Üye(25-29)4 ayHem dindar hem laik olamazsın.
015 Yorumla
Soran4 ayDindarım Allaha inanıyorum hamdolsun ve neden laik olamayım? Şeriat peygamber zamanında bitti başımda Hz. Muhammed (sav) yoksa bir kula niye güveneyim ben? Kurban olsunlar. İnsan bari kendi vicdanına kalsın. Kendi şeriatını uygulasın hayatına. Laiklik dinsizlik değildir çok yanlış düşünüyorsunuz
Cevap sahibi4 ayLaikliğin getirdiği kurallar Allahın kurallarını yok sayıyor. Olay budur. İster inan ister inanma banane.
Soran4 ayArkadaşım kanun olarak evet şeriatı savunuyorum evet hırsızın eli kesilsin tecavüzcüyü Allaha kavuşturalım evet ama günümüzde bunu uygulayabilecek bir adam yok. Ben hür irademle ibadetime karar veremeyeceğim mesela bu Şeriat mıdır? Laiklikte kimsenin dinine müdahale edilmiyor müslümanlar da dahil Allaha bırakıyor işte bu çok güzel. Haa ama evet dini şeylerle yargılansaydı insanlar ne bileyim tecavüzcüyü öldürsek iyidi. Ama gerçek tecavüzcü mü öldürülecekti yoksa suçlu süsü verilmiş bir masum mu? Güvenemem
Cevap sahibi4 ayTamam sıkıntı yok. Güvenemez isen hesabına öyle yazılır. Öyle hesap verirsin. Laikliği getiren bir kuldur. Suçu ona atarsın sende. O yaptı bende ona uydum Allahım dersin. Ben nasıl güvenecektim o yüzden laikliği seçtim dersin sıkıntı yok. Bunların hepsi birer seçim. Seçtiklerimize göre yargılanırız. Seni laiklik ile yargılamayacaklar ölünce haberin olsun. Laikliğe göre yaşayan ona göre hesap verir.
Soran4 ayArkadaşım hala açıklayamıyorum ben sanırım. Şeriatı hakkıyla uygulayacak biri var mı sen onu söyle. Ben şeriatı kabul etmiyorum diye kafirlik mi yapıyorum sanırım okumuyorsun. Şeriat haktır Allahın emirleri ama uygulayacak doğru düzgün adam yok niye dini istismar edip hakkımıza girsin Allahı Kuranı alet etsin
Cevap sahibi4 ayKızım sende anlayış kıtlığı mı var? Laikleri kim yargılıyor yargıç. Peki neye göre bakıp yargılıyor? Bir gurup insanın yazdığı kitaba bakarak. Peki şeriatta bu iş nasıl oluyor? Yargılayan kim kadı. Nereye bakıp yargılıyor? Kuran a. Pekiiii kitapta yazan şey belli iken nasıl dini istismar edebilir? Yargıç yasayı istismar edebiliyor mu? Hayır. Kadı nasıl istismar edecek peki? Kuran dan beşyüz çeşit yok bir tane var ve yazılanlar değişmiyor kimse de A kuralı varken gidip B kuralını uygulayamıyor. Siz laiklerin beyni hep böyle küçük, bitmil , sorgulamayan , saf canım bir şey oluyorsunuz hep. İşime gelmiyor demiyor da neymiş istismar edilirmiş bak bak bak bak. Hadi canım hadi çocuk eğlendiremem git işine istediğin kadar laik ol. Ölünce şeriata göre hesap verirken dersinki ama istismar ederlerdiiii ben o yüzden laiktim dersin ordan cevap gelir. Bir kaç odun daha atın bunun bölgesine diye 😂😂 harbi canım yaa harbi diyorum bak ahahhaha
Soran4 aySiz İslamı çok kötü tanıtıyorsunuz korku temelli dayatarak Allah’ın dinini insana korkuyla lanse edip hakka giriyorsunuz hidayet versin. Afganistan İran kadınlara zulmediyor o gerçek şeriat o zaman kuranda yazana bakıyor. Kadınların kemiği kırılana kadar dövülmedikçe şiddetten saymıyorlarmış yeni kanuna bak. Tamam Şeriat bu o zaman diyebilir misin? Peki Şeriatın ülkeye böyle gelmeyeceği ne malum?
Cevap sahibi4 ayYahu küçücük kızları topraklara canlı canlı gömdüklerinde peygamber ortaya çıkmış ve bunu yasaklamış, kadınlara Allahın emanetidir iyi bakan diyen yine islam ve cenneti de ayaklarınızın altına veren yine islam. Sen gidip bunlara bakmıyorsun neymiş kemiği kırılmadıkça şiddetten sayılmıyormuş ta bilmem neymiş te. Bide örnek verdiği ülkelere bak 😂🤣 yazık. İranı müslüman zannediyor. Kızım sende akıl yok mu? Hırsız değilsen niye elinin kesilmesinden korkuyorsun? S@laksınız harbi diyorum ahaha 😂🤣
Soran4 ayBen zorla kapanmaktan korkuyorum kardeşim. Peygamber bile uyarmış sonra zorla kapatmamış elin adamı gelip zorla kapanacaksın diye baskı yapsın istemiyorum anlatabiliyor muyum? Allahın emrinin farkındayım fakat nefis ya işte bu da benim kendi sınavım ya. Elin adamı bana müdahil olsun istemiyorum. Bunu anlatamam şimdi ben. Yoksa tecavüzcü öldürülsün tabi ilk ben destekçiyim ve hamdolsun kimsenin malında canında gözümüz yok Allah uzak etsin
Cevap sahibi4 ayE iyide dinde zorla bir şey yokki 😄. Kapanmazsın gayrimüslim olursun bitti bu kadar basit. Kuranda gayrimüslim için bile onlara karışmayın der haklarını teslim eder. Ama yine ölünce ona göre hesap verirsin. Kızım bak 2 kere 2 4 eder. Bu hesap gibi basit her şey. Kapanırsan sevap kapanmazsan günah. Laiksen günah şeri isen sevap. İkisinden birini tercih edeceksin ve hesabını ona göre vereceksin bu kadar basit yaaa bunu anlamak zor mu? Sen istiyorsun ki biraz bundan biraz da bundan olsun ooohhh. olur mu lan öyle 🤣🤣 çocukmusunuz siz
Soran4 ayYa siyah ya beyaz değildir her şey. Kapanmayan gayrimüslim olur diye bir şey yok. İman kalptedir Allahtan iyi kimse bilemez saçım açık diye benim gibi yaradılmış bir kul bana ceza veremez cezam ahirettedir. Ama kimse de bana kafir diyemez ben demiyorum mesela niye hakka girip kendime zarar vereyim. Herkes dinini yaşasın. Saçım açık günahkarım Allah affetsin. Şeriat Hz Efendimizde kaldı ondan gayrısı zulüm eder. Kendi hayatımda kendi şeriatımı uygularım kuran okumayı biliyorsam bundandır. Şeriat hukuksa Allahın iman şartlarıysa uyarım eksiğiyle fazlasıyla ama dinin adını kullanarak kimsenin beni yönetmesine güvenemem. Örmek verdiğim ülkelere kızmışsın da onlar da bizi müslüman kabul etmiyor söyleyim biz onlara göre kafiriz.
Cevap sahibi4 ayUlan 630 sene şeriat ile yönetilmişiz , elin gavuru bile bundn 300 yıl önce yazmış osmanlı adaletli davranıyor herkese diye. Örneği olmasa eyvallah dicem ama siz kendinizi kandırdın anca. Hadi çocuk oynatamam burada.
Soran4 ayOsmanlı şeriatla yönetilseydi kerhane meyhane olmazdı efendi. Haram ya hani. Padişah içki içmezdi haramdır diye. Şeri hukuk uygulanmış eyvallah ama tam şeriat değildi Osmanlıdaki
Cevap sahibi4 ayYa yalanların batsın ya 🤣🤣🤣 sana diyorum ki gayrimüslim için de yasa vardı. Ya hadi kaybol git laikus seni
Soran4 aySen gayrimüslim diyerek hakkıma giriyorsun Allah hidayet nasip etsin. Öyle tekfir etmek kolay mı? Neyse Herkes Allaha emanet ben kalbimi biliyorum Allah bilse kafi
Ne alakası var
01 Yorumla
Soran4 ayNe ne alaka
4 ayNe alaka
01 Yorumla
Soran4 ayNe ne alaka
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem