Hem dindar olup hem de cumhuriyeti savunmak küfür mü sayılıyor, kafir mi oluyorum?

Arkadaşlar benim kalbim çıkmak üzere kimden dinlediysem ikna olamadım. Ben Allah’a inanan 6 şarta inanan bir müslümanım. Ben cumhuriyetten memnunum ve yaşama şeklimize hiçbir şey demiyorum. Ama bana bazı Müslümanlar sen kafirsin diyor çünkü şeriatı savunacaksın diyorlar arkadaşlar ben şeriatın Allahın hükmü olduğunu biliyorum ama bazı şeyleri savunmak çelişkiye sokuyor mesela ülkemize gelse ya da gelmese de şeriat ülkesinde kadının kapanmasının gönülsüz de olacak şekilde zorunlu olmasını savunmuş oluyorum. Bu da beni üzüyor. Yani ben Allah’ın bu kadar zalim olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar böyle yönetiyor diye düşünüyorum. Allah neden insana zorlasın ki? Tamam emretmiş ama irade de vermiş o zaman irade vermezdi. Ben İslam’ı insanların zorlaştırdığına inanıyorum. Ve adalet konusunda da asla mazlumun korunacağına inanmıyorum. Evet Allah hırsızı cezalandır demiş ama öyle kesinlikle olmayacak. Dinde zorlama yoktur demişler bunu kıvırıp duruyorlar peygamber bile eline çarşafı alıp Kapanacaksın dememiş emri söylemiş müdahale etmemiş Allaha bırakmış insanlar zorlaştırıyor ve şeriatta böyle olacak. Ben şeriatı biliyorum inkar ve küfür etmiyorum asla haddime mi ama şeriatın gelmesini istememe sebebim bunu zulüm aracı olarak kullanmaları ve dediğim gibi kendi içimde çelişiyorum gelirse zorla kapanacağım diye. Şimdi ben kafir miyim?

Hem dindar olup hem de cumhuriyeti savunmak küfür mü sayılıyor, kafir mi oluyorum?