Bence, Padişah olarak, Fatih Sultan Mehmet ya da Kanunî Sultan Süleyman olmalıydı.
Fatih- kurucu ruh+ devrim
Kanunî- zirve+ sistem

Bence, Padişah olarak, Fatih Sultan Mehmet ya da Kanunî Sultan Süleyman olmalıydı.
Fatih- kurucu ruh+ devrim
Kanunî- zirve+ sistem
Osmanlı aslında "resmi olarak" halen devam ediyor. Sadece, Anayasasında, başkenti, yönetim şekli, ülkenin adı gibi bazı önemli değişiklikler yaptı.
Ancak, bugün sahip olduğumuz Anayasa, "değişmeyen maddeleri" ile birlikte madde numarasına kadar Osmanlı'nın Anayasası. Cumhuriyetin kuruluşu ile yeni bir Anayasa yapılmadı. Dahası, cumhuriyetin ilanından 1 yıl sonra yapılan değişiklikleri onaylayan 155 milletvekilinde 95 tanesi, Osmanlı'nın da milletvekili idi.
Sonuç... Osmanlı adı değişse bile varlığını koruyor.
Güzel hayali bir soru 😊 Bugünün şartlarını düşününce, ben açıkçası II. Mahmud gibi reformcu, değişime açık birini görmek isterdim 👑 Çünkü günümüz dünyasında hem gelenekleri bilen hem de bilime, hukuka, eğitime önem veren bir lider çok kritik olurdu.
Senin yaşında olsam ben de muhtemelen Fatih derdim, fetih ruhu çok etkileyici ⚔️ Peki, bugünün Türkiye’sinde yaşasa hangi padişah daha başarılı olurdu sence? 🧐
Cevap
8Cevap
Mustafa Kemal Atatürk'ten öte bir lider yok. sadece atam
Yavuz Sultan Selim tam bir şahin gibi yönetirdi
Kpss öğrencisi olarak hiçbirini görmek istemiyorum gelmesinler jdbd
Fatih bugün mezarından kalksa İstanbul'u gavurlar ele geçirmiş der tekrardan fethederdi.
bizim isteğimizle olmuyordu o işle babadan oğla
sanki etmiyor gibi eheheheh
Tanımıyorum ki padişahları
Kim Allah için vijdanen davraniyorsa
İyi ki yok aw
kimseyi
Fatih Sultan Mehmet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?