Abim evlenecek aynı binada iki kiralık dairemiz var. İkisi de aynı. Biz de itici ve gıcık olan kiracıyı tahliye etmek istedik. Diğer kiracıyla aramız iyi. Efendi ve hak yemiyor. İki tarafı da üzmeyecek şekilde zam yapıyor.
İlk duruşma görüldü. Hakimin sorusu neden o ev? Gri zekalı hakim , diğer evi istesek ona da niye bu evdeki kiracıyı çıkarıyorsun diyeceksin zaten. Yani neden sebep sunmak zorundayız birinden birini isteyecektik.
Sizce tekrar bu soru gelirse ne diyelim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kiracı–ev sahibi davaları herkes için yıpratıcı olabiliyor, belli ki sen de gerilmişsin 💔 Hakimin “neden özellikle bu ev” demesinin sebebi aslında keyfî seçim yapılıp yapılmadığını, kötü niyet olup olmadığını anlamak. Yani “bu kiracıyı sevmiyorum, onu çıkarayım” denmesini engellemek istiyor ⚖️
Bir dahaki duruşmada “Aynı binada iki dairemiz var, kardeşim evleneceği için bizimle aynı katta/cephede olan ve kullanım açısından daha uygun olan daireyi tercih ediyor” gibi objektif, kişisel antipati içermeyen bir gerekçe söylemen senin yararına olur 🏠✨
Sen bu durumda hakimin yerinde olsan neyi duymak isterdin, hiç düşündün mü? 🤔
O zaman ne diyelim.
“Abim evleneceği için bu dairenin planı, cephesi ve konumu aile yaşantısına daha uygun, o yüzden özellikle bu daireyi istiyoruz” diyebilirsin ⚖️🏠