Korkuyor musunuz?

Açıkcası ben korkuyorum. BM resmi olarak dünyanın su iflası yaşadığını açıkladı. Önümüzde büyük bir su kıtlığı var. Önlem alalım diye düşünüyorum bazen. İşte balkonu viladadan kalan suyla yıkamak gibi. Sonra aklıma jakuzi dolduran havuzlu villalarda yaşayan zenginler geliyor. Geçen gördüm dünyanın%1'ine tekabül eden zengin kısım 2026 için hedeflenen ekolojik stratejinin şimdiden üstüne çılmış. 10 yıl sonra su altından değerli olunca yine onlar suya sahip olacak. Bir de Aİ çıktı. Her haltta kullanıyoruz. KS'de bile çok lazımmış gibi her sorunun altında Aİ cevabı. İnanılmaz su harcıyor. Sonra savaşın eşiğindeyiz. Fransa geçen gün vatandaşlarına konserve almaya başlayın dedi. İngiltere pilli radyo alın diye açıklama yaptı. Bazı uzmanlar 2029 gibi uzak doğuda savaşın başlicağını işaret ediyor. 3. dünya Savaşı belki bizim topraklarımızda olmaz ama kesinlikle etkilenicez. Dünya büyük bir kıtlık yaşicak. Açlık çok kötü bir şey. Aç insan her şeyi yapar. Yağmalamalar, tecavüzler her şey başlayacak. Hatta bizim kendi tohumumuz yok. İsrail ben Türkiye'ye tohum satışı yapmıyorum dese tarım bitecek. Ülkemin halide beni çok korkutuyor. Ekonomi, çaresizlik, kadınların çocukların öldürülmesi. Daha bu akşam Şişli'de başsız bir kadın cesedi bulundu. Ben öğrenciyken çok güzel eğlenirdim. Kafeler, konserler benim için çok güvenliydi. Bugün ise sokağa çıktığımda ilk kadesi açıyorum. İhtiyacım olursa hemen açıp yardım çağırayım diye. Ben çok korkuyorum, kendimi ve insanlığı çaresiz görüyorum umudum da yok. Dünyayı akıl sağlığını yitirmiş vizyonsuz dedeler yönetiyor, dünyanın bütün kaymağını bir avuç zengin yiyor. Biz ise gelecekte yaşayacağımız kötü olayları bekliyoruz. Elden bir şey geliyor mu? Yok.

Korkuyor musunuz?