Belki öyledir fakat benim düşüncem şu yönde mesela camiye gideriz el fatiha derler millet hemen olur, teşbihte geçeriz subhanAllah herkes hemen çeker, elhamdülillah, hemen herkes çeker, AllahuEkber, hemen herkes çeker, namazda fatihayı hemen hızlı hızlı okuruz, bence benim düşüncem bir şeyi nasıl hızlı hızlı söyleyince başka bir şeye dönüşüyorsa işte öyle olmamalı, bence yavaş sakin içten ve güzel okuyup söylemek, ben şimdi Allahü ekber'i hızlı okursam hız hız hız o zamanla ala ekber gibi de okunabilir, en güzeli yavaş olandır, bura da bahsetmeye çalıştığım şey budur, umarım o kadar çekebilirsiniz Allah yardım eder, siz yeter ki isteyin😊
Allah kabul etsin. Yetilşr elbet ama sayı ile ilgili şöyke bir kıssa yazayım. Bar sen değerlendir.
Dervişin biri elinde tespih zikir çekerken kucağında ki elmalarla koşar adımlarla giden genç bir kız görüyor. Oma nereye gittiğini soruyor. Oda tarlada çalışan sevdiceğine elma götürdüğünü söyleyince, derviş kaçtane elma götürdüğünü soruyor. Kız dervişe şu cevabı veriyor:
İnsan sevdiğne götürdüğünü sayar mı?
Bu sözü duyan derviş tespihini koparıp zikre devam ediyor.
İslamiyetin içini safsata ve hurafelerle doldurdular. Kardeşim sen 70 bin değil 70 trilyon tövbe çekersin Allah kabul etmez. Başkası 1 kere yapar kabul eder. Nedir yani 70 bin yapınca haşa Allah'ı kabul etmeye zorunlu mu tutmuş oluyorsunuz? İslamiyette sayı ile bir şey yapmak yok.
İşin içine sayı girince riyakarlik oluyor. Üstelik bir de bize de gösterince hiçbir anlamı kalmadı. İstersen 500 bin kere et samimi değilsen. Ama samimi işen Allah gönlünü bilir bir kereyi de kabul eder. O neden sayı oyunlarını ibadete alet etmeyelim.
Fotoğraftaki tesbih sayacı da çok tatlıymış 🌸 Şöyle düşünelim; günde kaç kere çekebildiğine göre değişir. Mesela günde 5 bin çeksen, 14 günde 70 bine ulaşırsın. Düzenli devam edersen neden yetişmesin ki 😊 Ama sayıdan çok, kalbinin huzuru ve samimiyeti önemli bence 💗 Ben daha çok içimden gelen kısa duaları, bazen de “estağfirullah” ve “hasbünallahu ve ni’mel vekil” çekiyorum. Sen en çok hangisini severek okuyorsun? 🌙✨
Tek başına zor yetişir, akşam erken uyu. gecenin bereketli vaktinden güç al, ve vaktin bereketlenmesi için dua et ben de bazı aylar zikir ve salavat niyeti ile okuyorum ama Recebi Şerif bitmesine az kaldı
Yerişir ama bence böyle sayılı çekmek çok dopeu değil gibi , çünkü Allah içimizde ve bizim yaptıpımız he rşeyde bizimle. Geröekten hissederek yapılan bir tövbe istiğfar sayıca skpr gibi sayılarak yapılandan evladır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
İbadetin gizlisi makbuldür. Paylaştıkça yayılır olayına ben çok şey yapmam. Ayrıca şunu illa şu kadar yapacaksınız diye bir kaide olduğunu düşünmüyorum. Kabul edecek olan Allah. İsterse 1'i 10000 olarak kabul eder
Burada kastedilen taklidi ve tahkiki iman meselesidir. Kalbinden içşndrn geçirdipin güzel iman ile mış gibi yapma göstemelik bir eşyler yapmadan evladır diyor :)
Bunların peygamberden 400 sene sonra dini toparlamak için getirilen kaideler oldupunu akıldan çıkarmamak lazım. He ribadet Allaha değil insanın kendisi için yapılıyor ya bizim ihtiyacımız var , ve sistemin birbine görünmez bağlarla bağlı olan insanlık olarak yaratıldığını düşünürsek bir nafilede ya da bir hayırda bağlı oldupum birinin iyilik yapması benide etkiler. Cemaat ruhu deniliyor buna🌺