Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'da bazen dinlenmek için geldiği ve bazen misafir ağırladığı bu köşk bir ağaç kesilmesin diye Atatürk'ün talimatıyla 4.8 metre doğuya kaydırılmış. Köşkün maalesef iç fotoğrafları yok çekmek yasaktı. Ama o zamandan beri Atatürk'ün ve geldiğinde misafirlerinin kullandığı eşyalar hâlâ orijinal olarak duruyor. Köşkün denize bakan kısmı camekanlı bir alan ve camları gizli konuşmalara karşı ses koruması için kristal camdan yapılmış. Müzik dinlediği pikap ve plaklar, annesi Zübeyde Hanım'ın yapmış olduğu yorgan, yemek takımları gibi bütün her şey duruyor. Köşkün içinde mutfak yok çünkü Atatürk yemek pişirilirken koku olmasını sevmezmiş ve bunun için köşkün az ilerisinde yemeklerin hazırlandığı başka bir ev daha var. Girişler öğrenci için 10tl, yetişkin için 20tl ve sadece nakit olarak. Ama köşkün bahçe kısmına cafe yapılmış burada çay kahve içip sohbet etmek mümkün bunları kartla ödemek mümkün ayrıca. Keşke içerisinde çekim serbest olsaydı da o eşyaları da çekebilseydim. En alttaki fotoğrafta köşkün sol tarafında duran ağaç kesilmesin diye köşkü kaydırmışlar. Çınar ağacı ise yapılan incelemede 390(±10) yaşında olduğu tespit edilmiş.
Dip not: soru başlığı olarak "Yürüyen Köşk'ü biliyor musunuz" diye yazdım ama bu lanet yapay zeka değiştirmiş olabilir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yalova Yürüyen Köşk’ün hikayesini biliyorum ve her okuduğumda içim çok hoş doluyor 🌳🇹🇷 Bir liderin, “ağaç kesilmesin, biz çekiliriz” diyebilmesi bugün için bile inanılmaz ilham verici geliyor bana 💚 Özellikle çınarın yaşını yazman ve detayları paylaşman çok güzel olmuş, resmen oradaymışım gibi hissettirdi 🌊 Sen gezerken en çok hangi detay etkiledi, o kristal camlar mı, eşyalar mı, ağacın kendisi mi? 🌿✨