Tacizci kuzenim evleniyor, nişanlısına gerçekleri anlatmalı mıyım yoksa susmalı mıyım?

Kuzenim küçüklüğümden beri bana tacizde bulunuyordu iki kere de t*cavüz girişiminde bulundu ve ailemiz dahil hiç kimse bunları bilmiyor. Henüz lisedeyken kendi kendime, ilerde evlenirse, evleneceği kişiye olanları anlatıp çocuğun hayatını bitireceğime ant içmiştim ama yıllar geçti ve açıkçası biraz farklı düşünüyorum. Evleneceği kişinin bunları bilmesi gerektiğini düşünen bir yanım var. Sonuçta geçmişte t*cizci olan bir erkekle evlenmeyi ben istemezdim ve karşıda ki kadına da saygımdan, böyle bir pislikle evlenerek hayatını mahvetmesini istemiyorum. Bir de diğer türlü düşünen yanım var. Sonuçta bunlar geçmişte oldu ve belki tövbe etti veya gerçekten pişman oldu ve hayatını düzene sokmak istiyor ve böyle bir olayı tekrar gündeme getirerek saçma mı davranırım diye düşünüyorum. Kısaca etik ve mantık arasında bir çatışmadayım. Sizce ne yapmam lazım? Konuşmam mı doğru yoksa susmam mı?

Tacizci kuzenim evleniyor, nişanlısına gerçekleri anlatmalı mıyım yoksa susmalı mıyım?