Diyelimki nükleer silah yok her iki ülkede de ozaman Türkiye yenermi
Girer
Giremez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Diyelimki nükleer silah yok her iki ülkede de ozaman Türkiye yenermi
türkiye olası savaş da 6 7 fazla ülke ile cephe savaşına girecek güçte bir ülkede yunanistan israil gibi ülkede küçük ülkeler gücü yetmez türkiye savaşmaya rakamlar güç ortada siz savaş nedir görmediniz şu an dünya da olanlar çizgi filim gerçek savaş çıksın görürsünüz
Benim düşüncem bir savaş çıkarsa İsrail ilk başta üstün gelir ama uzun vadede Türkiye ezer geçer diye tahmin ediyorum dayanamaz çünkü
israil türkiyeye nasıl üstün gelicek :) mantıklı düşün
israil dediğin yer İstanbul kadar neredeyse israil hava dan biraz uğraştırır ama inicek hava üstü bulamaz :) türkiye zaten etrafını kuşatıyor israilin türkiye israil ile savaşa bile girmez vekil güçleri ile yok eder
Dostum üstün gelir derken ilk başta gelir buna hazır olmak gerek İsrail'in teknolojisi Türkiye'den kat kat daha güçlü, ama İsrail kale surları gibidir o sur bir delinirse ülke yok olur
ülkenin silah yatırımı israilin ekonomisi kadar hangi ülkede yaşıyorsun uzman olduğum konular olmasa bir şey demiyecem de amerikan silahları ile geçiniyorlar israil tekloji yok sadece para var çöktükleri şirketler var sadece iş savaş geldimi nufus silah yoksa parada kurtarmaz savaşı insanlar kazanır :D türkiye sadece dronlar ile haritadan siler türkiyenin şu an kızak da 49 tane savaş gemisi var biri uçak gemisi isralin donanması kat be kat fazla gemi üretiyor böyle bir ülke mi savaşılır savaşı kazanma ihtimali sıfır olsa zaten vekil güçler ile uğraşmaz :) türkiye tek bir devlet ile savaş halinde değil bu yüzden temkinli yoksa israil kim takar gazzeli bile yenemediler kayıpları ortada israil oğulları hayatın da savaş kazanmış mı bir bak tarihe işleri fitne fesat devletlerin içine girip sömürgeleştirmek uzun konular
tekloji üstüne alt yazı geçiyim bir daha aklın alsın diye türkiye savunma sanayine kullanılan alan bile israilden büyük toprak parçası ülkemiz de sen ise teklonoji diyorsun orası ayrı komik güçlü devlet uyarı yapar israil türkiye den korkusu olmasa amerikaya gitmez daha dün trump açıklama yaptı erdoğan iyi arkadaşım sizde makul olun 2,5 milyonluk ordusu var hikayeleri anlattı netenyahuya akıllı dur türklere bulaşma sizi biz bile kurtaramayız savaş çıkarsa dünya hiç bir ülke aktif bu kadar askeri ordusu hazır da bekliyen bir devlete açık dan saldıramaz dünya hiç bir ülke amerika bile kolay değil bu işler yaptırım da yapamaz ne yapacak silah kendisi üretiyor topu füzeyi :) amerika silahları israil gitmese atacak mermileri yok ekonomisi çöktü zaten israil türkiyeye rakip olacak bir devlet değil ne gücü yeter ne nufusu ne de teklojisi ufak basit 40 50 yıl önce kurulmuş kıçı kırık bir devlet için uzun yazı oldu
amerika yıllandır ırak suriye den türkiyeyi güçsüzleştirmeye çalıştı avrup ingiliz bütün dünya ile bir olup ne değişti maddi zarar şehitler den öteye geçemedi bunlar o kadar güçlü ya hadi direk savaşa girsinler savaş olayları öyle kolay olmuyor olsa çanakale de kazanırdılar :)
Kanka ben senin bilgine bir şey demiyorum. Ama gerçekler ortada Türkiye'nin nükleeri yok sen şimdi bu kafayla var da dersin acı ama gerçek Türkiye nin insan gücü var İsrail'e doğru düzgün gidecek misilleme bile zar zor yapacak tayfun var o da taş çatlasın 1000 km o kadar bile değil, diğer kısımlarda haklısın bir şey diyemem ama bunda yanılıyorsun İsrail ileriki zamanlarda atsa atsa iarana yaptığı gibi füze atar
türkiye 3 dünya savaşı çıkmasını istemiyor it iti kırsın bana kimse bulaşmasın dediklerim yapsınlar sulh olsun ben zaten zamanla süper güç olacam diyor kaçarı yok sadece zaman lazım diyor çin yaptığını yapıyor yoksa savaş çıksın bölge deki bütün ülkeleri balkanlara kadar düp düz eder gürcistan ermenistan ırak süriye bulgalar yunan israil hepsine rahat tek başına girer :D arada iranı okşar 50 milyon türk nufusu var bizim ülke ufak ülkeler ile rakip olmaz zaten o devlet tapusu halen daha türklerde ya saydıklarımın
lawrov dedi ya türkler olmasa bunlar 3 dünya savaşını ortadoğu yangın yerine çevirmişti diye :)
İyi analizcisin kanka ben bile bu kadar bilmiyom awq
şu an dünya tek bir savaş var amerika ve ingiltere ingilizler çin arkasın daki güç küreselciler ile 3 dünya savaşı bu yüzden pasifik de çıkıcak diyorlar osman pamuk oğlu 10 yıl önce yazmıştı kitabın da amerika da diyor pasifik de savaş çıkacak orta doğu hızlı toparlasın diyor bana kaynak malzeme tedariki buradan olacak olası savaş olursa türkiye kordinasyonu sağlayacak bölgenin kim takar israili oyun daha büyük asıl savaş geliyor :) bakalım sağ kalırsak iyi türkiye bütün olayların tam ortasın da tarafsız kalması normal israil sinek bk kalır boş işler daha büyük savaş çıkmasın dua et
çin yenmek için dünya en önemli güç nedir çin ezeli korktuğu tek düşman var türkler çin sınırına kadar git türk bulursun özerk türk devleti var çinde birde :) 30 milyon uygur türk devletleri dolu sen dua et bizi bu işe sokmasınlar :) trump geçen ay türk devletleri ile toplantısı vardı beyaz sarayda türk devletleri trump övüyordu göz dağı veriyorlar çine beni korkutan yerler orası :) 400 450 milyonluk bir türk dünyası var rus ordusunun yüzde 65 çin sınırın da dünya garip şeyler oluyor çin ruslar toprak istiyor sığmıyorlar ülkeye bu savaş çıkacak gibi sonun da
Türkiye İsrail'in içinden geçer dışından çıkar
İsrail'in savaş pratiği yok bizler ise yüzyıllardır savaş halindeyiz her sene bizim aslanlar askerî organizasyonlarda nerdeyse ilk 3 içinde 2-3 Türkiye silahlı kuvvetleri ile yer alıyorlar
Silahlara gelince birçok silahımız bence tahmin olmakla birlikte gizli şekilde üretiliyor böyle durumlarda özellikle her ülke bizim düşmanımız iken bunun yolu budur şöyle bir düşünelim etrafımızda olan her ülkeye nerdeyse bir saldırı varken neden bize alenen yapılmış bir saldırı yok?
Cevabı çok açık değil mi?
...
Böyle savaş senaryoları aslında en çok da siviller için büyük yıkım demek, bunu unutmamak lazım 💔 Savaşın kazananı olmaz; iki taraf da ağır bedeller öder.
Askeri güç, coğrafya, ittifaklar, ekonomi… Hepsi devreye girer, tek bir “yener mi?” cevabı yok. Gerçekçi ve insani olan, savaş değil diplomasi demek bence 🙏
Ankette “Giremez” diyorum, umarım hiçbir zaman böyle bir şey yaşanmaz 🌍🕊️
Cevap
2Cevap
İsrail g. ötün g. ötün kaçar.
Zaten onların mukaddes kitaplarında Türkleri kuzeyden akın edecek Go ve Magog (Ye'cüc ve Mecüc) olarak görüyorlar.
Onun için hiçbir Yahudi Türkiye'yi sevmez.
Sevenlerin de bundan haberi yoktur.
Yener bu arada. arkadan Amerika fonlayacak. ilerde ne olduğu belli olmayan milyonlarca mülteci var bunlada silahlandirir. Pkk durur mu hemen harekete geçer. Yani savaşa girsek alamayiz
İsrail güçlü bir ülke değil. Bana inanmayan gitsin nüfuslarına yüz ölçümlerine baksın gelsin
nereye giriyorsun ya amerika varken
Amerika' mi 😂
Amerika'da 50 eyalet ve 200den fazla farklı etnik kökenli milletler ile bir sürü farklı oluşum var
Amerika böyle bir durumda
En basitinden sana bir örnek vereyim
Teksas eyaletiyle New York ve California eyaletleri kapışacak
Hatta 2024 Ocak ayında Teksas eagle pass sınırına dikenli telleri 22 Ocak 2024te çekti yüksek mahkeme telleri kesin dedi vali direndi anayasal meşru müdafaa hakkını ilan etti 25 Ocak 2024te ise 25 eyalet teksasin tarafına geçti
Ve bildiri yayınladılar hatta ulusal eyaletler destek için teksasa muhafız birlikleri göndermeyi teklif etti
Sonra bitti mi?
Muhafazakar hat ile kırmızılar yani
Liberal hatlar mavi bloklar karşı karşıya bir şekilde bir kivilcima bakar
Maviler
California Newyork Washington ve illinous başı çeker karşılarında ise
Teksas, Florida, Alabama ile Mississippi vardır
Bitti mi?
Florida ve California ise başı çekiyor en ufak durumda özellikle kültürel olaylarda fitili ateşleyecek
Ve elbette tarih unutmaz vakti zamanında siyahilere yapılanlardan dolayı oralarda da epeyce bir kargaşa beklenir Ordu'da da ayrıca siyahi oranı tüm birimleri ile birlikte yaklaşık yüzde 20 iken muhtemelen bir golde oradan gelecek Amerika ciddi siyaseti bilen askerî gücü olan Türkiye gibi bir ülke ile karşı karşıya geldiğinde ondan ne kadar güçlü gözüküyor olsa da muhakkak ki yıkılmaya mahkum kalacak kendileride bunu bildiği için ülkemize karşı açıktan hiçbir şekilde saldırıya geçmezken yine kameralar karşısında"müttefik" olmaya devam ediyor
Şu an Amerika emin ol tüm tarihin gördüğü en büyük kağıttan kaplan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?