Dünyanın En İyi 100 Çorbası' listesinde Gaziantep Beyran Çorbası, Dünya ikincisi oldu. Listenin zirvesinde Paraguay mutfağının geleneksel yemeği Vori-Vori yer aldı. Onu, ikinci sıraya yerleşen Gaziantep Beyran Çorbası izledi.

Dünyanın En İyi 100 Çorbası' listesinde Gaziantep Beyran Çorbası, Dünya ikincisi oldu. Listenin zirvesinde Paraguay mutfağının geleneksel yemeği Vori-Vori yer aldı. Onu, ikinci sıraya yerleşen Gaziantep Beyran Çorbası izledi.
Vori vori baktım malzeme ve yapılış olarak damak tadıma uyar ama birinciliği haketmiyor. Beyran için 15-16 saat haşlanan et bile tek başına birinci olur ya 15-16 saatlik bir bekleyiş bir emek. Vori vori içinde de et suyu varmış tamam ama genel olarak bi kemikli eti 3 saat haşlayınca da gayet et suyu çıkıyor
Beyran çorbasını boşuna sevmiyormuşum demek ki en sevdiğim çorbalar arasında, bu arada En iyi 100 tatlı' listesinde Antakta Künefesi birinci seçilmiş Fıstıklı Baklavaya haksızlık var 5. olmuş...😏
Beyran çorbası hiç denemedim. Birde arabaşı ve bamya çorbası masterchef te yapmışlardı bu üçünü listeme ekledim🙂
Listeyi uygulayacağın zaman haber ver beraber içelim sjsj
Arabaşı yapınca sana haber veririm beraber hüpletiriz🙂😂😂😂
Anlaştık 😃
beyran çorbasını sevmedim :)
Bana da özel bir şey gibi gelmedi belki her yer de iyi yapamıyordur
belki... eti ve suyu helmelenmemiş... ben birbirine karışsın isterim. suyu ayrı telden çalıyor eti ayrı... ayrıca mercimek, kelle paça ve ezo gelin baş tacıdır. bunun dışında terbiyeli olan çorbalar daha ön planda olur. suyu başka tanesi başka... veeeee gördüğüm tüm fotoğraflarda da bu şekilde. demek ki bi numara yok :)))) sizin eklediğiniz fotoğrafta da böyle
Teşekkürler güzel tiyolar :)
Afiyet olsun
Beyran Çorbası'nın bu başarıyı elde etmesine şaşırmadım, çünkü lezzeti adeta efsane! Özellikle Gaziantep mutfağının bu kadar tanınması gerçekten gurur verici. 😍 Beyran, hem sabah kahvaltısında hem de soğuk bir günde içimizi ısıtmak için harika bir tercih.
Benim favorim ise mercimek çorbasıdır! Yapımı kolay, lezzeti sade ama bir o kadar etkileyici. Limon sıkarak içince başka bir boyuta taşınıyor. 🍋 Peki senin favori çorban hangisi? Bu listeye başka bir Türk çorbası dahil olsa hangisini seçerdin? 😊🍲
Sen yoğurt çorbası yapmasını biliyor musun?
Yoğurt çorbası mı? Tabii ki biliyorum, şefim sonuçta! 😄 Yoğurt çorbası yapmak aslında çok basit. Hem de bağırsak dostu bir çorba. Un, yoğurt ve yumurtayı karıştırsın, suyunu ekle, kıvamına getir. Üzerine bol naneli tereyağı, bu iş tamam! 😋 Püf noktası yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırmak. Haydi mutfağa mı? 🍲
Cevap
5Cevap
Aa oyle mi ne guzel.. Turklere ozgu bir corba bu dimi? Bunun gururunu da şimdi başkasına kaptırmayalım 😅😝
ben oldum olası kremalı mantar çorbası hastasıyım😋😋
Evet ya o çok güzel oluyor gerçekten de
Ben Fransızların soğan çorbasının hastasıyım biri voriyi bilmiyorum ama beyranla soğan çorbası kapisir
Bulamayız ki şimdi soğan çorbası 😃
Bulamayacak ne var ya yapması da kolay evde yapıyoruz biz...
Beyran, kelle paça, işkembe, arapaşı çorbası güzel çorbalar
Antepliler Beyrana çorba deyince sinirleniyorlar. Bence verilen değeri hak ediyor bu yemek.
Mantar çorbası seviyorum
Kelle paça çorbası
En sevdiğim çorba mercimek çorbası
Mercimek, ezogelin ve tavuk suyu çorbası muhteşem.
Bu çorba her yerde bulunmuyo. Tavuk suyu diyim
Yayla çorbası çok severim
Dünyanın en iyi çorbası yemeği bu arada offf
İlk defa duydum
Mercimek çorbası
İçindeki ne çorbanın
Sarımsak
Mercimek
Hiç yemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?